Till Tomten I Rovaniemi!

Nu ska jag berätta om min resa.
Det var riktigt kul att få komma dit, men jag är ändå lite besviken. Det var även alla dom andra från klassen som följde med. Man trodde det skulle vara helt annat. Kan säga att dom hade många souvenirerbutiker. Sen kan jag tycka att det var lite fel av dom att spela finsk musik, vet faktiskt inte om det var finsk julmusik. För det är ändå en hel del turister där. Folket som jobbade där var dålig på engelska, sen tyckte jag även att dom kunde ha märkt ute lite bättre på området. Fanns bara en karta över området.
Sen så kostade allt, dvs du kunde inte gå in på alla ställen. Sen var det även kamera förbjud. Det skulle hellre vara en klumpsumma som man betalade så kan man sen göra vad som helst inne på området. Har fått höra att dom har tappat 40% av sin omstättning på två år. Det är ganska mycket. Det var folk där, men jag trodde att det skulle vara mycket mer. Vi har tillomed mer folk på våran julmarknad än vad det var där i Rovaniemi när vi var där.
Shit vad jag låter negativ nu hihi. Med tankte på att vi var med skolan så gick man och tänkte en hel del på marknadsföring samt värdskap mm.
Men jag kan ändå tänka mej att åka tillbaka dit när man har barn. För helt klart så uppskattar barn mer det här.




Vi är på väg till en souvenirbutik. Såg som maffig ut.



Det här är som själv stället kan man säga. För den högra byggnaden är tomten i.




Fanns inte så mycket att ta kort, så där har det blivit att man har tagit kort på samma sak igen fast när det har blivit mörkare ut. Som ni såg det översta kortet så var det kul att man kände sej som en japan som tog massa kort och så är det japaner med på min bild hihi.



Byggnade för att komma in och träffa tomten.



Dom hade isbyggnader men det kostade att komma in så vi gick aldrig in på det. Men till våren ska jag till Icehotellet så då blir det av den äkta varan hihi.





Känner inte personen som är med på bilden.



Så avslutar vi med en bild på mej.

Vi fick även träffa tomten, det var kul. Det var en rolig gång man fick gå för att kunna komma fram till tomtenskammare, sen så berättade vår guide en hel del saker. Som att tomten har en stor klocka och att han stannar upp tiden för att han ska hinna dela ut alla julklappar till alla =) Den klockan fick vi se!  Tyvärr fick man inte ta bilder i tomtenskammare, så jag kan inte visa nån bild på tomten eller hans kammare.

Kommentarer
Postat av: CArin

ojojo, den som inte får någon julkänsla där borde ingen jul fira. Men aja aja att gå utan vantar... De första ålderstecknena kommer ju på händerna sägs det. Så de måste man vårda ; )



Jo det var dagens julpost skörd, men jag förväntar mig fler=)

2009-12-18 @ 15:32:52
URL: http://carinbengtsson.blogg.se/
Postat av: Theres

Tråkigt att det var så dåligt upplagt hos tomten, dom kanske skulle ta sig en funderare på varför dom förlorat så mycket. Förstår om inte barnfamiljer åker dit när allt ska kosta. Men det är klart att få träffa tomten är ett måste =)

Ja tisdag fungerar för mig =)

Kram

2009-12-18 @ 16:17:23
URL: http://www.tessisheaven.se
Postat av: Gaby

Fina bilder,riktigt juligt.Man kan förstå att familjer inte har råd att åka dit.Som du skriver,är det synd att de som jobbar där inte är bättre på språk.Det är ju människor från hela världen som åker dit.Det måste vara proffsigt.Ha en fin kväll.

2009-12-18 @ 16:43:29
Postat av: Nina

Till Gaby! Precis dom måste vara mycket bättre på engelskan. Just för alla turisters skull.

2009-12-18 @ 16:52:02
URL: http://chicnina.blogg.se/
Postat av: maria

åhh så fint där verkar vara!! jättemysigt!!!=) fast synd att du inte tyckte det var så bra som du trodde! man tycker väl ändå att de borde kunna engelska! jaja mysiga bilder iallfall!!=) såg gott ut med godiset också fina påsar som du säger nästan synd o öppna dem haha! kram!

2009-12-18 @ 20:22:24
URL: http://mialooove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0