Storforsen!

Precis för en vecka sen så var vi till Storforsen. Och det var kul att få komma dit, för man har inte varit där sen man var ca 6-7år gammal.

Storforsen ligger väl ca 9-12 mil från Luleå så det går ju ändå fort att komma dit. Så jag fattar inte varför man inte har varit där oftare. För man kan ha en jätte mysig picknick där eller så kan man äta på restaurangen som finns på hotellet som vi gjorde.



Döda fallet.

Det första man kommer till är Döda fallet. Men det lever ändå, för det finns djur- och växtliv i vattnet.






Storforsen.

Det var så otroligt att stå där uppe och se på allt. Sen fick man lite vatten på sej och sen så dånade det så högt så det var svårt att prata, man fick skrika för att prata med varann haha.



Jag.



Jag ville sitta på den här sten för jag vet när jag var liten så satt mamma på den här sten och pappa fotade henne!

Ett tips ha aldrig på dej en långkjol när du är på Storforsen, för vi gick och lite överallt så det var svårt att klätta och gå med en långkjol och släpa på en stor väska haha. För det blev en liten bootcamp hihi.




Storforsen.

Det här ser man från bilvägen samt från restaurangen som vi åt på. Vi satt ute och åt och det var kul att kunna se på vacker natur.
Det blev att vi åt tre rätters.



Förrätt Bruschetta.



Varmrätt "Hilding special" på Storforsens vis. Det är oxfilé.



Efterrätt Chokladfondant.

Maten var super god. Helt klart årets favorit. För till efterrätten blev det att dricka ett glas skumpa, för det passade så bra ihop. Det är värt att åka många mil för att få sån god mat.
Ska ni hit så äta på Hotell Storforsen.



Om ni har sett filmen Jägarna så är den här pub och bar med i filmen. Får se om den är med i andra filmen som har premiär i augusti.


Kommentarer
Postat av: Nina

Härliga bilder! och maten såg verkligen smarrig ut :)

Kram N.

2011-07-08 @ 18:26:31
URL: http://anina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0