RoAd TriP

Den 12aug så var jag och min sambo med mina föräldrar på en liten road trip. Vi var till Kukkolaforsen, Ikea, men till Finland kunde jag inte följa med eftersom jag hade med mej vovven. Så jag och min mamma fick stanna utanför Ikea med lillgubben. Men det gick bra ändå att shoppa.
 
 
Kukkolaforsen. Men det var på den stora fisken som jag ville ta kort på.
 
 
Den här bilden är ganska så kul eftersom på andra sidan av forsen så har ni Finland, nära va?! Så jag var nästan utomlands hihi.
 
På Ikea blev det lite köp, man skulle kunna säga att jag kom med saker till min walk in closet. Så nu ska jag verkligen bli färdig med det så jag kan njuta sen.
 
Men mest gick det pengar åt i Ittala outlet butiken. Jag har äntligen köpt mina drömglas Essence. Har i rödvin, vitt vin och champagne glas. Men jag har bara 4st i varje modell så jag behöver fler. Men det är bra att önska som present.
 
 

Going to ReHaB!

Igår var jag och toppade mitt hår, det blev ca 5 cm som försvann och så klippte jag upp håret på sidorna. Jag kan säga att det känns verkligen som att mitt hår har blivit kort, det är inte så där långt som det var innan hihi. Fick höra att mitt hår är ganska så torrt längst ut efter längderna. Men jag sa att jag har köpt nu ett schampo och conditioner för torrt hår och det tyckte hon var bra.
 
 
Passade på och beställa hem det här från Lyko förra veckan och det kostade bara 399kr, riktigt bra pris. Så nu ska mitt hår bli bra. Hämtade ut mitt paket igår.
 

Godmorgon

Det är kanon väder ute, med det blir det att börja med en PW sen blir det att städa. För nästa vecka kommer det mer möbler hit samt lite mer saker också. Sen börjar det även bli dags att bli klart med allt nån gång. Men jag måste vara på humör när jag ska börja med något, för jag vill inte göra något halvdant.
 
Det gäller att passa på att köra tvättmaskinen några gånger idag, för jag gillar när kläderna få hänga ute på tork. Allt torkar så fort då. Så man måste planera sin tvättid haha, fast jag kan köra när som helst.
 
Ha en jätte bra dag!

Mormor

Det blev lite tårar ikväll, min mamma och pappa kom förbi mej och lämnade en låda med lite saker som jag ville ha från mormor och där i lådan hittar jag en hel del teckningar och brev från mej.
Jag och min mormor brevväxlade med varann när jag var liten och jag tyckte det var så kul att få brev från henne. Mormor och jag hade verkligen en speciell kontakt, vi brukade ringa till varann när jag blev vuxen. Idag är det exakt två veckor sen jag pratade med henne på telefon. Tänkt om jag hade vetat då att det var sista gången som hon ringer till mej. Vi pratade inte alls länge på telefon för jag satt i bilen med min sambo och min mamma och pappa för vi hade varit på Ikea bland annat. Hon var glad och jag var glad.
Sen på tisdagsmorgonen hade hon fått sin stroke. Min älskade lilla mormor.
 
Min mormor gillade fjärilar och det har jag upptäckt först nu. Jag gillar också fjärilar. Hittade bland mina teckningar till mormor en dikt som jag hade skrivit och den är skriven av Harry Martinson.
 
Född till att vara en fjäril
fladdrar min svala låga
på gräsets tunga sammet.
 
Barnen jagar mig.
Solen går ner bortom bergen
och tuvan räddar mig
till natten.
 
Det hade jag skrivit, men nu när jag kollar upp dikten på nätet så ser jag att den fortsätter.
 
Månen stiger; den är fjärran.
Jag är inte rädd.
Jag lyssnar till dess stråkar.
Mina ögon får hinnor till skydd.
Mina vingar sammanklibbas  av dagg.
Jag sitter på nässlan.
 
Jag gillar verkligen den här dikten och jag undrar vad det var som jag fastnade för den i sån tidig ålder.
 
Jag blir så glad och lycklig när jag ser att hon hade sparat mina teckningar och brev för trodde inte jag. Vi är mer och mer lik varann, jag är också en samlar som min mormor. Så ni kan förstå att det blev en del tårar ikväll.
 

KrÄfTsKiVa 2013!

Det börjar bli dags att skriva om Kräftskivan som vi hade den 10 aug (känns som att det skulle ha varit förra året).
Vi var samma gäng som vi brukar på vara på nyårsafton dvs som dom senaste åren tillbaka.
 
 
Självklart var man tvungen ha kräftdekorationer för det hör till, samt hattar och haklappar.
 
 
Lite mer bilder på dukningen. Ni ser till vänster om tallrikarna så har jag vikt pappersbåtar och fyllt med räkor, så alla fick en varsin båt. Sen på menyn så hade vi självklart kräftorna, västerbottensostpaj, kycklingpaj, sallad, aioli, bröd och snaps.
 
Måste säga att jag blev verkligen nöjd med kräftskivan och allt smakade bra. Sen det bästa av allt att alla blev också nöjda. Så nästa år blir det att köra igen en kräftskiva.
 
 
Gänget.
 
 
 
 

Godmorgon

Idag ska jag göra något som jag inte har gjort på 3 år. Jag tycker att det är verkligen på tiden att jag gör det nu, jag ska nämligen toppa håret och klippa upp det på sidorna. Så nu ska äntligen håret bli fint hihi.
Senare idag ska jag till en vän på fika och se deras hus, så det ska bli kul.
 
Vad ska man skriva mer om, det är nya vecka och jag har börjat få problem med söndagar och måndagar. Jag har ju gillat söndagar tidigare men nu är jag inte så förtjust i den dagen. Just ja kom just på att jag fyller år på söndag i den här veckan. Kommer inte ha nå kalas då, blir att skjuta upp min födelsedag kanske i ca två veckor eller något sånt. Jobbar hela helgen så då är det svårt att ha kalas efter nio på kvällen.
 
Nu ska jag börja fixa mej färdig för stan och klippa håret.
Ha en jätte bra dag!

Saturday Diary

Min jobbarhelg börjar, om jag ska vara ärlig så hade det varit skönt att få vara ledig idag. Jag vill som leva kvar i min bubbla som jag har just nu. Men jag vet att det är nyttigt att åka iväg och jobba och tänka på något annat.
 
Vi hade trevligt igår på stan, kom hem med en påse. Sen bjöd min sambo på sushi, så det var trevligt. Var länge sen vi hade en sån dejt, det behövde jag. För som sagt igår var det min sambos sista semesterdag på det här året. På måndag börjar han jobba igen.
 
Nä, nu ska jag fixa till mej för jobb.
Ha en fortsatt trevlig helg och lördag!

Friday

Idag är det min sambos sista semesterdag, med det blir det att vi ska gå på stan och se vad dom har att erbjuda.
Känns skönt att få tänka på något annat. Men jag tänker ändå fortfarande på min älskade mormor. Ska jag vara ärlig och säga att jag pratar faktiskt fortfarande med henne, speciellt innan jag ska sova. Men jag antar att det är normalt när man sörjer nån och saknar den personen.
 
Idag tycker jag att vi har fått höstväder, jag blir även lite stressad över att björkarna börjar få gula blad. Jag som har sett fram emot hösten, men nu gör jag inte det. Tycker att det blir så mörkt på kvällarna, ja jag är mörkrädd.
 
Ha en fab friday!
 

Sörjer

Jag gör allt för att kunna gå vidare. Man kan säga att jag är rätt så vilsen. Varje dag när jag vaknar upp så blir man påmind, för jag vill hela tiden att det ska bara vara en mardröm. Men jag vet att hur mycket än jag gråter och saknar så kommer hon inte tillbaka.
Jag vet att mormor vill att jag ska leva vidare, för hon har det bra nu när hon är hos morfar och vi kommer ses snart igen.
 
Min älskade mormor, jag fattar inte hur jag ska kunna vara utan dej nu i så många år. Min mormor som har alltid varit så snäll mot mej och vilken glädje hon visade när man kom och hälsade på henne och när man bodde hos dom på sommaren.
 
Min mormor betydde mycket för mej och betyder fortfarande mycket för mej. Så nu har himlen fått en till fin ängel som jag hade mer än gärna velat ha kvar en stund till på jorden.
Jag hoppas att hon kommer och hälsar på mej!!!

Lördag den 10 augusti

Dags att väcka upp denna blogg, för nu har den sovit länge hihi. Men jag har jobbat en hel del sen har man varit upptagen en hel del, sen har vi haft besök en hel del. Som sagt tiden har inte funnits.
 
Men idag smäller det nämligen. Vi har vår kräftskiva idag, jippi. Den som jag har planerat sen före midsommarafton. Så jag lovar er att jag ska fota, för det här vill jag komma ihåg hihi.
Så klockan 17:00 kommer alla, vi blir åtta person. Man kan säga att det är samma gäng som på nyårsafton så det är trevligt.
 
Partytältet reste vi upp i torsdags så idag ska vi pynta den och göra den fin. Så nu blir det tillbaka med trevligt jobb här hemma.
 
Ha en jätte härlig lördag!
 
 

RSS 2.0