Tuesday diary

 Ni vet förra veckan hade man fullt upp och hela helgen och det har varit så roligt. Man kände verkligen att man hade semester. Men igår så jobbade jag var lite seg eftersom det hände lite oväntade saker på söndagen och det var kul så det blev lite sent till att sova hihi.
 
Så nu är men ledig till fredag för på lördag börjar jag och jobbar helger igen. Man känner att man har bara varit ledig en helg.
 
Igår kom ett paket till mej som jag har beställt, väntar även på ett till paket men det kommer nog imorgon. Det är nämligen saker till kräftskivan. Det kommer bli så kul. Och jag älskar ju att planera fester hihi. 

Storforsen!

Det blev en liten repris med Storforsen igår. Var ju där sist för två år sen, men då var jag med min sambo och en vän till han var med oss. Igår var jag med mina föräldrar och min morbror och ingifta moster. Så vi var och gick runt forsen, sen blev det till restaurangen och åt middag precis så som jag gjorde för två år sen hihi.
 
 
Det är hotellet som man ser nedanför forsen.
 
 
Utsikten från restaurangensbalkong där vi satt och åt.
 
När jag fick min varmrätt så råkade servitören spilla ut sås på mitt hår och min rygg och min jacka. Nu handlar det inte om mycket för det var inte så att jag kände det, men jag hörde att han sa oj. Och då tänkte jag undrar om han var nära att spilla på mej, det var just nu när jag skulle börja äta så känner jag i min tofs att håret var kletigt och jag kände sen att jag hade även på ryggen. Sen när han kom tillbaka så sa vi att till han och först då ber han om ursäkt. Jag tycker att han kunde ju ha erkänt på en gång när han hade gjort det, istället för att låsas om ingeting.
 
För det här fick jag inget, Dom erbjöd inte kemtvätt så som man brukar göra eller att man tex får efterrätten gratis. För när jag jobbade så erbjöd vi alltid att dom kunde få kemtvätt eller gratis efterrätt tex. Så jag tycker att det var riktigt dålig stil.
 
Sen så hade min morbror och min moster beställt in en flaska röd vin, och den färgen säger jag bara såg ut som nyponsoppa. Och hon som serverade sa att det inte var nått fel på vinet eftersom det var nått med sockret i vinet. Kan säga att vinet smakade inget. Men jag kan inte fatta hur en som serverar står och försvarar vinet så där. Hade det varit jag så hade jag tyckte det var pinsamt när jag häller upp det och ser färgen. Men dom fick alla fall en ny flaska fast en annan sort.
 
 
Chokladfondant.
 
Den var god men den smakade inte alls så som den gjorde för två år sen, för då var den perfekt. Chokladfondant ska vara lite rinning, dvs när du tar med skeden en bit från den så ska det rinna ut lite choklad. Det gjorde inte den här. Det var som en chokladkaka. Jag vet att göra chokladfondant är ganska svårt. För oftast blir den för gräddad eller för lös.
 
Jag låter ju nästan som en matpolis haha. Men det är klart vi svenskar är dålig på att klaga på restauranger. För det kostar ju ändå en del att äta ute och då vill man att det ska vara perfekt. För man vill ju unna sej den lyxen.
 
Så ikväll blir det tredje gången gillt och jag kan säga att jag är inte orolig, för jag vet att dom är bra på Bistro Norrland. Har aldrig varit besviken när jag har ätit där.
 
 
 

Skärgårdsturen!

Skärgårdsturen som vi var i onsdags åkte vi med båten Laponia och det kallades för en kvällskryssning till Brändöskär.
Ombord blev man serverad på middagsbuffé. Det var från kyckling till lax och sill. Det var gott. Det som var sämre med båtturen är att det var lite oorganiserat. Man kan säga att dom hade för lite personal. För när man hade gått fram till baren och beställt det man skulle dricka och betalat så sa dom att dom skulle komma ut med det. Och vi väntade och väntade, sen när det hade gått 40min så frågade vi igen när det skulle komma ut så blev hon den äldre dvs kaptens fru arg och sa att det är på väg. Men jag tycker inte att det var proffsigt gjort av henne! Som sagt anställ mer personal!
 
Jag själv har jobbat inom restaurangbranschen och jag kan säga att en gång blev jag arg på en gäst, men sen gick jag faktiskt och bad om ursäkt. Man måste kunna göra det, för kan man inte det så ska man inte ha ett sånt jobb.
 
Men annars så tyckte jag att det var en härlig åktur och jag måste skriva igen och säga vilken skärgård vi har hihi.
 
 
Vitt vin var det som gällde.
 
 
Båten som vi åkte med. Då hade vi kommit till Brändöskär.
 
 
När vi åker från Brändöskär.
 
 
 
 
 
 

Godmorgon

Vilka underbara dagar man har haft och än är dom inte slut. Igår så var vi till Storforsen, jag var där sist för ca 2 år sen. Tiden går fort. Men alla fall när jag var där så blev jag verkligen kär i deras kapell. Tänk att få gifta sej där, för det var i helt min smak och stil. Nytt och modernt, med kristallkronor hihi.
 
Ikväll blir det gå ut och äta på Bistro Norrland, en av mina favorit restaurang i Luleå. Det kommer också bli trevligt, men sen kommer det nog dröja ett tag innan vi ska ut och äta på restaurang, för jag har inte ätit hemma sen i tisdags haha.
 
Ha nu en super härlig fredag och helg!

Godmorgon

Idag blev det en längre sovmorgon, fast jag vaknade första gången redan klockan 07 och somnade om igen när klockan var 08. JA med stora bokstäver, jag har huvudvärk idag, men vilken trevlig kväll jag hade igår. När man ser Luleås skärgård så blir man så lycklig, för det är verkligen fint och jag måste säga att jag blir ju sugen på att ha en stuga ute i skärgården och nära vattnet. Tänk att få fira en midsommar ute i skärgården, det är ju det ultimata.
 
Vi åkte till Brändöskär och det är många år sen jag var där sist. Jag säger det bara man ska helt klart åka på såna här turer. Jag sa till min sambo att vi måste ju åka till Altappen nån gång för där var jag sist när jag var ca 10år. Bara få vandra runt där på ön och Klubbviken får man inte heller glömma bort. Jag hoppas att det blir fina dagar i aug när min sambo har semester så blir det att kanske åka till Klubbviken.
 
Ha en jätte bra dag idag! Och njut av denna sommar!

Till Ostfabriken!

När jag var i Skellefteå för några veckor sen så åkte jag och pappa till Burträsk där dom gör Västerbottensost.
 
 
Då fick man höra hur det gick till när Västerbottensosten kom till. Det var verkligen intressant. Så efter vandringen så kunde man kika igenom ett fönster och se när dom gör osten i fabriken. 
 
Självklart var jag tvungen att shoppa i deras shop.
 
 
Den runda osten är den bästa av Västerbottensosten, så den ska ni köpa i matbutiken, men då är den också lite dyrare! Den andra osten är lagrad minst i två år och den finns bara att köpa i deras shop. Så den kan ni alltså inte köpa i matbutiken. Sen blev det även att köpa skorpa med västerbottensost och lingon.
 
Så utav den runda osten så rev jag till min västerbottensostpaj, kanske därför pajen blev extra god hihi.
 
 
 

Västerbottensostpaj!

Igår så var jag tvungen att testa att göra en Västerbottensostpaj eftersom vi ska ha det på kräftskivan. Och jag kan säga att den blev verkligen super god. Gjorde efter Per Morbergs recept. Så det blir att göra den igen efter det receptet.
 
 
Det blev rester kvar så min sambo tog med sej en matlåda till jobbet och jag åt en bit till lunch. Fast då testa jag att äta den rumstempererat. Men jag föredrar den nog lite varmare.
 
 
 

Blommor

Nu har dom vita violerna gjort sitt vid vår entré så nu har det fått flyttat in en annan grön sak.
 
 
Jag blev nöjd. Gillar gröna växter men det är klart att det är kul med blommor också. Krukan hittade jag i vår boda. Jag kommer inte ihåg vad mamma har haft i den, men det har alla fall helt klart varit nån blomma hihi.
 
 
I blombänken så finns dom här gula blommorna som var min favorit när jag var liten för dom blev alltid så höga, dvs högre än mej. Har ingen aning vad dom heter.
 
 
Lite andra blommor finns det också utav. Det är kul och se hur det växer i blombänken för det blir så fint.
 
 

Godmorgon

Äntligen får man se solen och att det är 20 grader. För idag vill man att det ska vara fint väder för vi ska på en skärgårdstur så det kommer bli super kul. Ska även passa på att fota då. Det blir andra gången för i år för oss att åka runt skärgården men det här blir en längre sträcka. Det är kul att hitta på att göra saker, fast min sambo har inte semester än.
 
Igår så gjorde jag en beställning på kräftsaker. För den 10 augusti så smäller det, så jag tänkte att det var på tiden att beställa sakerna nu innan det tar slut. Får se när det kommer, men jag måste ändå åka och köpa vinglas i plast och kanske nå mer plast muggar. För det blir att använda plast. Så jag har sagt till min sambo att han får inte ta fram glas hihi.
 
Den 12 eller 13 augusti blir det surströmmningsfest hos oss. Men då är det för min och min sambos familj, så vi blir 8st då. Gäller att passa på för partytältet står ju redan uppe då.
 
Ha nu en riktigt härlig dag!

Spara eller Slösa!

                                                SPARA
 
Den här glasvasen påminner lite grann om den som är från Svenskt Tenn. Och den finns på H&M Home och kostar bara 99kr.
 
 
                                                       SLÖSA
 
Den här kommer från Svenskt Tenn "Dagg" kostar 2500kr. Så det är en stor skillnad på priset. Men jag skulle nog ändå vilja ha den från Svenskt Tenn.
 
Vad väljer ni? Spara eller slösa?
 
 
 
 
Bilder från: H&M och Svenskt Tenn.
 
 

H&M Home

Nu har jag blivit inne på inredningsgrejer igen. Så ser jag att H&M Home har fått in så mycket snygga saker så jag blir helt shoppa sugen hihi.
 
Snyggt kuddfodral kostar 199kr.
 
 
Ljuslykta kostar 29,50kr.
 
 
Glasvas kostar 99kr, påminner lite grann den från Svenskt Tenns glasvas "Dagg".
 
 
Bilder från H&M.
 
 
 
 
 
 

The Impossible

 
Jag såg alltså filmen som handlar om tsunamin i Thailand 2004 om en familj som var där på semestern. Men redan första minuten man såg filmen så fattade man att hela familjen kommer överleva och dom kommer hitta varann och så var det i två timmar. Alldeles för lång film för mej eftersom det hände inte alls mycket i den. Jag spolade tillomed fram när jag såg filmen. Jag tycker att den var dålig och jag blev besviken.
 
Jag tycker själv att det är jätte hemskt det som hände i Thailand, kan bara tänka vilken panik människorna fick. Jag ryser när jag tänker på det. Men jag hade faktiskt själv vilja veta hur dom mår idag tex. Bara tanken att förlora nån i en sån katastrof, vad hemskt. För det var många som förlorade nån. 
 
Den var ju sann filmen som jag såg men jag undrar hur mycket som är påhittad för det kändes mer som en äkta Hollywoodrulle. Fast filmen är spanskt och inte amerikanskt.
Jag har mer frågor efter man har sett filmen, hur länge fick dom stanna kvar? Hur lång tid tog det innan dom fick hjälp? Och som sagt hur mår dom idag? Med mera...
Jag hoppas verkligen att den här familjen fick pengar för den här filmen.
 
Sen när man ser hur dom personerna ser ut som råkade ut för det här, stämmer inte alls med skådespelarna.  Det vill säga att det finns inga likheter. Filmen så är mamman (Naomi Watts) och pappan (Ewan McGregor) blonda och barnen är brunhåriga, tror att dom kommer från England eller USA men bor visst i Japan. Men familjen som råkade ut för det här är från Spanien och är spanjorer. 
Så det skulle kanske ha varit andra skådespelare till mamma och papparollen, tycker jag.

Godmorgon

Jag var nog lite svamlig igår, för jag insåg senare att jag är inte alls ledig i 13 dagar hihi, börjar ju och jobba på måndag. Så man kan säga att jag är ledig i 7 dagar.
 
Idag är det bara regn och regn så man får hålla sej inomhus, det är lite tråkigt. Men jag hoppas att det kommer vara fint väder imorgon eftersom vi ska åka båt.
När det är dåligt väder så blir det att se på film. Jag såg en film igår som inte alls var min smak, men det är kanske jag som är konstig för jag fattar inte hur den kunde vinna så många priser. Sen säger även alla att inte ett öga är torrt när man ser filmen men jag kan säga att mina ögon var torra. Men det ska få ett eget inlägg.
 
Jag hoppas att ni har en underbar dag!

Godmorgon

Man undrar verkligen vart sommaren har tagit vägen, det är inte normalt att bara ha 10 grader på kvällarna och nätterna. Om jag är ute på dagarna så har jag fleecejacka. Som igår hackade jag verkligen tänderna när jag var ute men det kan ha med att göra också att jag var trött.
 
Fattar inte riktigt vad som har hänt mej, har börjat få morgonhumör. Som nu i helgen så hade jag öppningar och jag var inte glad, jag som älskar öppningspassen. Det går väl över. Nu så har jag lite ofrivillig semester i 13 dagar och då är det också utan betalt, inte bra. Men det känns grymt skönt att få vara ledig till helgen, äntligen.
 
Så vad ska man hitta på denna dag?! Ja, det får jag se.
 
Ha en jätte bra dag!

Alarm!!!

Idag blev det ingen sovmorgon, så det var lite hårt att stiga upp halv åtta hihi. Men det var för att vår alarm snubbe kom förbi för att installera vårt villa alarm. Känns mycket bättre nu, för tyvärr har det blivit vanligt med villainbrott, tråkigt.
Så nu kommer det tjuta en hel del om nån kommer in samt har vi övervakning.
 
 
 

Monday

Så där då, då har man haft lite bloggsemester hihi. Det har varit skönt att inte behövt tänka på bloggen. Sen så har jag också haft fullt upp.
Som förra veckan var jag på en liten Road Trip och det var verkligen kul att få komma bort. Var nämligen till Skellefteå från måndag till onsdag. Där blev det att bila runt lite grann, ska skriva mer om det sen.
 
Sen så har jag jobbat mina två helger på rad, har den sista helgen kvar nu till helgen. Sen får man äntligen vara ledig en helg hihi.
 
Jag har även varit på en födelsedagsmiddag som slutade med utgång har äntligen fått vara på O´learys sen dom öppnade upp igen i Luleå. Det var fint men det var bara ungt folk som var ute dvs 18 åringar så man kände sej lite gammal haha.
 
Nu ska jag njuta av dom här fem dagarna som jag är ledig.

RSS 2.0