Middagen!

Vilken middag det blev igår, måste säga att det är skillnad på vanlig oxfilé och hängmörad oxfilé. Jag var hur som helst jätte nöjd med middagen. Idag fortsätter trevligheterna, blir rökt röding till middag. Men först trädgårdsjobb sen får man ta rast av resten av dagen.
 
 
Toast med Kalixlöjrom, tallriken från Sundborn.
 
 
Självklart bubbel till.
 
 
Hängmörad oxfilé, med smörstekta kantareller. Sen lite torkade rosenblad på det. Sen blev det en flaska Amarone till.
 
 
 

Friday diary!

Vilka trevligheter jag kom hem idag från Storheden. Vad tror ni om den här varmrätten, hängmörad oxfilé? Det har jag aldrig ätit tidigare så det lär nog smaka gott. Så idag blir det trerätters, mums.
 
Var även förbi Blomsterlandet, måste ju självklart ha rosor hemma.
 
 
Fin höstfärg på rosorna.
 
 
Dom här ljusstakarna från iittala hade min mormor.
 
Jag har även dom här tre fina ljusstakarna på mitt matbord i vardagsrummet. Riktiga klassiker som finns att köpa än i dag.
 
 

Godmorgon

Äntligen har man ledig helg och jag älskar fredagar. Det betyder att det blir fredagsmys, äta gott och dricka ett gott vin till.
Dessutom har jag bara en vecka kvar att jobba heltid, sen återgår man till hemmafru igen, det kommer kännas konstigt. September månad har verkligen gått fort.
 
Men hur som helst ska jag nu njuta av denna lediga helg, men det kommer även bli lite jobb för nu ska alla utemöbler in i förrådet, plantera tulpanlökarna, plantera andra blommor. Hösten har verkligen tagit tag i Luleå, bara grått och mulet och regn.
 
Nu ska jag ut till Storheden och handla hem mat och vin hihi.
Ha en fab friday!

Dukningen!

 
Dukningen för middagen. Har plockat dom vita blommorna från trädgården, för att jag vill att alla ska ha en varsin blomma vid sin sida..
 
Det märks att det är fredag den 13 idag, tycker att jag har en hel del otur. Min planering går åt helsike. Men nu försöker jag ta det lugnt och ta långa andetag, för det är inte så mycket som jag kan göra åt problemet. Det är dags för att göra efterrätt och sen se på hur diskberget blir större.
 
Ikväll ska jag ha det bra och njuta sen av maten. Föresten ser ni mina nya glas? Jag har äntligen Essence från Iittala. Har rött, vitt och champagne glas, men mer vill jag ha av dom. Champagne glasen fick jag när jag fyllde år så det är en present också.
 

Röda Rosor!


När jag fyllde år fick jag den här vackra vasen. Älskar den verkligen!
 
Igår blev det att köpa hem lite röda rosor för jag vill ju inviga den här fina vasen. Är verkligen nöjd över hur fint det blev.
Vasen är tillomed snygg när det inte är nå blommor i den också. Men jag ska försöka börja köpa hem snittblommor en gång i veckan. Lyxigt och vackert!

Godmorgon

Nu är man äntligen ledig i fyra dagar och det kan behövas för sen blir det att jobba en hel del. Och när man äntligen får sova hur länge man vill så vaknar man självklart redan klockan sju och är hur pigg som helst. Så nu sitter jag här vid datorn och ska dra igång strax städningen. Ska ha min födelsedagsmiddag ikväll. Det blir trerätters så det kommer smaka gott.
 
Imorgon blir det utomhusaktiviteter, dags att ta bort vissa utemöbler sen blir det även att plantera ner lite vårlökar för jag vill ha ännu mera svarta tulpaner till våren. Så blir det att grilla ute också, hör som till hösten och våren hihi.
Det här kommer bli en bra helg, men nu måste jag ta tag i städningen och fortsätta att flytta på möbler.
 
Ha en jätte härlig fredag!

Tuesday diary

Här är det fullt upp. Helgen som var så var jag på min mormors begravning sen har jag även kommit hem med ett släp med möbler och saker från min mormor, så nu bor man verkligen i kaos. Sen så jobbar jag heltid, jag har verkligen ingen tid över för bloggen, men det kommer bara vara så här i september månad.
Sen blir det som vanligt igen.
 
Ja just ja, jag har tillomed hunnit att fylla år, glömmer hela tiden bort det. Så jag har haft födelsedagsfika med familjerna. Bjöd på smörgåstårta och tårta. Men på fredag ska jag  ha födelsedagsmiddag för två av mina vänner, orkar inte ha mer än så. Så vi blir bara 4st men det räcker, eftersom vi bor som sagt i kaos just nu. Försökte igår att möblera om lite grann så inte alla möbler står i hallen och vardagsrummet. Ska jobba på det mer i kväll när jag kommer hem från jobbet.
 
Nu är det dags för jobb!

RSS 2.0