Godmorgon

Idag har man stigit upp redan klockan 06:00, ganska så härligt. Men jag hade problem att somna i natt, man låg mest och vände på sej. Men jag känner mej ändå rätt så utvilad fast man har bara sovit 5 timmar.
 
Idag ska man åka och handla mat och dryck för morgondagen, insåg nu när jag håller på skriva matlistan att vi har ganska mycket av sakerna redan hemma, men jag tror jag måste fundera en liten stund till så man inte glömmer bort något.
 
Jag har tänkte på en sak, jag tror jag skrev om det igår att jag har fått så mycket myggbett men jag undrar inte om det är knottbett för jag har inte sett så många myggor på senaste tiden. Och knottbett är inte roligt. Det är väl den ända fördelen att resa utomlands att slippa mygg och knott. För jag ser inte klok ut på mina fötter och just att det kliar som f-n. Nu är det slut pratat om det hihi.
 
Ha en riktigt härlig torsdag, snart helg!

Middagstips!

 
Igår åt vi något som många andra bloggar äter just nu när det är sommar och varmt. Caprese, men vi körde utan basilika och olja. Det fick bli bara med svartpeppar på och några skivor italiensk salami och lite vitlöksbröd med kryddor.
 
 
Så enkelt och gott. Det här brukar vara en riktigt bra förrätt. Men igår blev det middag för oss för man är inte så hungrig när det är så här varmt ute. Vi skulle ha med vattenmelon också men det blir idag istället.
 
 
Så blev det mitt favorit rosévin till. Passade verkligen bra ihop.
 
 
 

Godmorgon

Vi kör en repris idag, dvs sitta ute och blogg i den härliga skuggan för nu är det 33 i solen, de ni! Hihi.
Måste erkänna att det är lite svårt att sova när det blir så fort varmt ute på morgonen, för vi får morgonsolen rakt in i sovrummet redan klockan 03. Men vet ni vad, jag gillar den här värmen den är som magisk på något sätt.
 
Jag tycker varje morgon när jag vaknar så har jag fått mer myggbett, har inte dom gjort sitt?! För det kliar så oroligt mycket och det är alltid jag som får mest myggbett, runt fötterna och händerna, benen och armarna. Jag gillar verkligen inte myggor.
 
Då får vi se idag vad jag ska lyssna på för nån sommarpratare, har ni nån tips?
Ha en jätte härlig dag!

Sparkling

Nu när jag har visat lite bilder på tilltugg så är det väl dags för att lite god dricka som passar bra till tilltugg/snittar.
 

 
Den goda sparkling Voga wine. Som hör till beställningssortimentet på systembolaget. Finns även att beställa i små flaskor, så jag har även dom små också.
 
Självklart har jag behållit den stora tomma flaskan för att ha den som en vas, för ni kommer ihåg att jag ska den ute med den andra flaskan.
 

Tilltugg

På fredag kommer vi få fin besök av min sambos vän med sambo, då blir det att fixa en middag så det kommer bli super kul och trevligt. För vi träffar dom inte så ofta eftersom dom bor i Stockholm.
Men hur som helst när vi har middagar så brukar vi alltid ha tilltugg först, för jag älskar tilltugg och dricka något gott till.
 
Det här är något som jag har testat att göra och det var riktigt super gott, men det kommer jag inte bjuda på fredag.
 
 
Ostboll heter den och jag har tagit receptet från en bloggare.
 
 
Super goda champagnekex med parmesan och lax från boken Sommarfest med systrarna von Sydow.
 
Jag hade lite svårt att göra kexen, men sen när allt blev klart så var det sååå gott, så ni måste helt klart att testa att göra dom!
 

Sol och värme

Exakt just nu sitter jag ute och bloggar på min mysiga gård, måste säga att det är riktigt härligt. Att jag har aldrig tänkt på det tidigare hihi.
Idag är det över 30 grader så jag håller mej i skuggan och lyssnar på sommarprataren Sofia Helin. Ganska så intressant att lyssna på dom här programen när det är sommar.
 
Ska försöka skriva mer blogginlägg idag, för jag har mer bilder att visa er.
 
 
 

Tips

Jag älskar att ha blommor ute och inne. Så idag tänkte jag ger ett lite tips för ute.
 
 
Denna midsommarafton så hade jag just dom här smörblommorna och rabarberbladet, fast det var ju så klart finare då, för som på bilden ser ni ju att smörblommorna och rabarberbladet har ju som gjort sitt.
Men det jag vill komma med är att använda gamla fina flaskor till det, för jag vågar inte att ha ute riktiga vaser eftersom det brukar blåsa här där vi bor hihi. Och just den här flaskan är verkligen stabil hihi.
 
 
Just nu så pryder den här vackra i flaskan. 
Jag har tagit reda på några till flaskor som jag ska sen ha ute. Så då kommer det här bordet prydas av olika flaskor med olika höjder med fina blommor i.
 
Så ta reda på fina flaskor hihi.
 
 

Sommarens drink för 2014

 
Nu när det är sommar, soligt, och varmt ute och så kanske man har även semester, så brukar det alltid vara gott med en sommardrink på kvällen. 
 
Den här drinken har jag fastnat för i år och den heter Blushing Bride. Kan säga att tillomed min sambo gillar den hihi. Så det är verkligen en drink för både tjejer och killar. För den är inte söt, tack och lov!
 
 
BLUSHING BRIDE
  • 4 cl Strawberry blush
  • 1cl limoncello, isbitar
  • en skvätt champagne eller mousserande vin

Blanda vin (strawberry blush) , limoncello och isbitar i en shaker.

Skaka väl och häll upp i festliga champagnekupor. Toppa med bubbel och servera.

Det här är för en drink!

 

 
Jag har aldrig sett så stora jordgubbar i mitt liv så som dom här var.
 
 
 

Godmorgon

Värmen fortsätter och stanna kvar här i Luleå och det är härligt. Igår på kvällen blev det regn och åska men det behövdes verkligen. Det har nog inte regnat här på ca tre veckor. Det är tur att solen och värmen är kvar.
 
Tyvärr så mår inte jag så bra, jag vet inte om jag har fått matförgiftning eller något sånt. Det börjades i lördags och jag har mina misstankar på vad det kan vara. För jag förstår att jag har ätit något som var dåligt. Jag hoppas verkligen att det går över snart för jag vågar som inte lämna att huset om ni förstår.
Det är typiskt att man ska få sånt här när man äntligen är långledig, men det är kanske lika bra att vara sjuk nu när man är ledig istället för att man inte skulle kunna jobba.
 
Nu har jag en del foton att visa er, så stanna kvar hihi!
 
Ha en riktigt härlig dag!

Sunday diary

Det har varit fullt upp dom senaste dagarna. Jobbat torsdag och fredag, sen fyllde min bror år på fredag så vi var där och firade han.
 
Igår var vi på Hamnkalaset bara på dagen för att jag vill ha min Langos hihi. Sen cyklade vi hem och så kom mina föräldrar på besök och vi grillade för första gången egengjord hamburgare. Blev riktigt gott och bra, det blev även en tidig kväll för klockan 23 var man riktigt trött. Så idag är man utvilad.
 
Just nu håller min sambo på klippa våran häck och jag tar det lugnt hihi, ska snart hjälpa han och kratta ihop kvistarna för det var visst mitt jobb.
 
 

Red Roses!

Rosor är något som jag också älskar. Varje år ska jag ha en röd miniros, så har det varit några år tillbaka. Det började med när jag bodde inne i centrum.
 
 
Sen ska den också alltid vara i samma kruka.
 
 
Älskar verkligen den här kronkrukan.
 
 
Lillgubben får vara med i ett hörn.
 
 
 

Godmorgon

Det är helt otroligt att det fortsätter att vara fint väder hela den här veckan. Det här är ju så sommar, väntar bara på den tropiska natten.
 
Idag blir det att fortsätta att vara ute och att vara i skuggan, jag är rädd för att jag har lyckats bränna mina armar, för dom är lite röda. Så man blir brun att vara i skuggan också hihi. Det är väl den bästa solningen.
 
Imorgon börjar Hamnkalaset det är det som har varit Luleå Kalaset. Så jag och min sambo måste ju in nån dag på det bara för att jag ska få äta Langos hihi. Älskar verkligen Langos och det äter man bara en gång per år hihi.
 
Njut av denna underbara dag!

OdLa!

Jag har börjat och gilla att odla en del grönsaker. Önskar bara att jag hade hunnit mer med min kryddodling.
 
 
Dom här goda små tomaterna har vi och dom är jätte goda. Det bästa är att det har börjat blomma om igen så det kommer komma nya tomater.
 
 
Dom här bilderna är från juni när jag fick den här tomatplantan, så nu här lappen borta hihi. Jag är så sugen på att testa och odla gurka också, för det finns inget bättre än egen odlad gurka.
 

Godmorgon

Det fina go vädret håller i sej, just nu har vi 33,8 grader. Det är helt otroligt. Så därför blir det lite dåligt med inlägg, för jag är ute hela tiden, håller mej i skuggan hihi.
 
Idag vet jag inte riktigt vad som händer, men det dyker alltid upp något. Men annars blir det att fortsätta och njuta av sommaren, värmen och solen.
 
Ha en riktigt solig och härlig dag idag!

Godmorgon

Det blev tyst i bloggen förra veckan, men det var för i onsdags blev det så dåligt väder så jag och min sambo åkte nämligen till Ikea, sen passade vi även på att gå in i några andra butiker för vi var ute efter en gasolkamin som vi nu har äntligen fått tag på. Men det var kul att få komma bort ett tag, sen blev det att sova en natt i Kalix också. Så vi kom hem senare på  dagen i torsdags.
 
Sen har jag jobbat hela fredag och lördag, söndag, men nu är jag äntligen ledig i några dagar.
Men alltså vilken värme vi har fått, helt otroligt. Man är ju så lycklig när det är fint väder, så nu ska jag passa på att gå ut och gå på en morgonpromenad innan det blir för varmt ute.
 
Ha en super härlig dag och en bra start på den nya veckan!

Vill ha!

Just nu sitter man och väntar på att det ska börja och regna, så man skulle kunna säga att det blir inomhus dag idag. Jag har en liten fundering på att åka en sväng till Blomsterlandet för jag skulle behöva köpa mer blommor eftersom i måndags var jag och handlade två st stora krukor.
 
På tal om utomhus så skulle jag gärna vilja ha en sån här.
 
 
Den rymmer 6L, vad jag skulle bli duktig på att dricka vatten om man hade den här. Skulle fylla den med mycket is och citronskivor eller gurkskivor och självklart skulle den få stå ute när det är fint väder.
 
 
 
Bild från: Granit

6 Juni

När jag kollar igenom mina foton som jag har tagit så hittade jag bilder från Nationaldagen. Den dagen grillade vi, så nu kommer det mer bilder på mat haha.
 
 
Självklart flaggade vi för fullt.
 
 
Mina nya underlägg för att ha ute, för oftast så äter man grillat på sommaren. Så dom används flitigt.
 
 
Jag älskar snygga engångstallrikar och servetter.
 
 
Middagen blev grillad flankstek, paprika och halloumi.
 
 
Självklart ett gott vin till.
 
Vi hade en lugn och mysig nationaldag, man är ju som inte van med att fira Sveriges Nationaldag.
 
 
 
 

Välkommen JULI!

Wow, tror att det är mitt världsrekord att inte ha bloggat på en månad hihi. Nu är äntligen juli här och det är sommar och sol. Men jag tycker ändå att slutet av juni har gett sommarkänslor.
 
Det sista jag skrev i maj var att vi hade varit eller skulle till min mamma och äta middag och jag har självklart fotat det så nu kommer det komma lite matbilder hihi. Så nu får ni lite mattips som passar bra när det är sommar. För maten vi fick var så underbart gott!
 

Alltid gott med Hot Shot.
 
 
En super god förrätt med lax.
 
 
Man kan säga att vi blev bjuden på en sommarbuffé.  Det här är med smördeg, lax, sparris och nån röra.
 
 
Kycklingsallad och en tacospaj. Ni kan ju gissa att man blev verkligen mätt.
 
 
En drink som vi döpte till Luleå on ice.
 
 
Bilder från mina föräldrars fina terrass.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0