Godmorgon

Vilket väder vi har, strålande sol och det är plus grader. Så det är det perfekta grillvädret idag. Som jag har längta efter den här dagen, årets första grillning på vår grillplats.
Här ska det grillas korv och göra pinnbröd och lever Anglais som inte jag äter hihi. 
Man är verkligen på topphumör.
 
Jag gjorde aldrig pizzabullarna igår så det blir att göra dom idag istället och det är tur att det går så snabbt att göra dom. För jag gillar det när det är snabbt och enkelt. För dom är så perfekta att ha med sej ut, medans man väntar på att det ska bli glöd i elden. 
 
Nu vill jag önska er en riktigt trevlig lördag!

Kryddor

 
En av mina favorit krydda, Rosmarin. Den är så stor och grann har fått den av min mamma, sen när det blir sommar ska jag plantera den ute.
 
Den här kryddan ska jag använda till mina pizzabullar som jag ska göra, det kommer bli två sorter så den ena kommer innehålla Rosmarin. Och det är så gott!!!
 
Förra året hade jag tre sorters Mynta, men i år blir det bara en sort, sen så måste jag självklart ha Oregano.
 

Tips till fredagsmys!

 
Det här vinet testade vi för några helger sen.
Mat-Tina har kommit ut med två viner och det här vinet är lite dyrare än hennes andra vin The Bistro, som vi har också testat. Jag gillar faktiskt både hennes viner.
 
 
Vi åt entrecote med palsternackspuré, sparris, ostronskivling och rödvinssås. Jag har blivit helt galen i puré, ska testa på att göra lite olika, kanske tex broccoli, blomkål med mera.
 
 
 
 
 

Godmorgon

Äntligen fredag, men nog kunde det väl ändå ha varit bättre väder. Minus 3,5 och det snöar, så idag blir det att skotta snö, jag som nästan hade lite förhoppningar att det var över nu. Men man ska komma ihåg att det är fortfarande mars, det är en vintermånad här uppe i norr. Det är först i april våren brukar komma hit upp.
 
Idag blir det självklart fredagsmys, tänkte att kvällens middag blir sallad sen ska det självklart vara lite tapas också. Så vi får se vad jag hittar för något i affären, sen ska jag även baka pizzabullar som vi ska ha med ut imorgon när vi grillar. Nu hoppas jag verkligen på fint väder imorgon!!!
 
Ha en helt FAB FRIDAY!

Thursday diary

Känns skönt att man är äntligen långledig, är ledig i hela fem dagar. Så min första lediga dag har jag passat på att städa och tvätta. Imorgon blir det att handla. För på lördag blir det årets första grillning vid vår grillplats så nu hoppas jag på att det blir riktigt bra väder och soligt.
 
Idag ska vi äntligen få hämta hem vår bil som har fått vara på verkstan, så nu kommer den gå som en ny bil hihi. Bilar kan verkligen bli dyra saker, men man behöver verkligen en bil, har känt mej lite låst.
 
Kan inte fatta att det är fredag imorgon och att jag ska få vara ledig hela helgen, helt underbart!!!

Godmorgon

Vilken helg man har haft. Kan väl inte påstå att det har varit den bästa. I lördags blev min vovve sjuk eller han mådde dåligt. Han blev som nästan förlamad med bakbenen. Kunde knappt gå för han skrek hela tiden sen så fick man inte ta i han heller. Så igår försökte jag ringa till två djursjukhus men kopplades aldrig fram, så jag vet inte om det är fel på min mobil för jag gjorde precis så man skulle göra för att trycka sej fram och godkända.
 
Men hur som helst idag har jag fått tillbaka min kära vovve, för nu är han sej lik. Han är glad och viftar på svansen och springer för fullt. Det är verkligen inte roligt när husdjuren mår dåligt. För han är ju som min lilla bebis hihi.
Jag misstänker att han måste ha sträckt sin rygg i lördags eller något sånt, man han kunde som ändå hoppa upp i soffan. Vi får väl se om det händer igen.
 
Idag är man ledig så det känns skönt, med det blev det en lång sovmorgon. Ja jag sov faktiskt 12 timmar, kommer inte ihåg när jag gjorde det sist.
Så utvilad och pigg är både jag och min kära vovve!
 
Ha en super härlig måndag!

Tips!

Jag har blivit fast i en serie som går på SVT, det är Breathless.
 
 
Sjukhusdrama i tidigt 1960-talsmiljö. Serien går varje lördag, så imorgon är det tredje avsnittet.
Jag gillar verkligen epokerna från förr, dvs 20, 30, 40, 50 och 60 talet. Det är nått med kläderna, frisyrerna och sminket.

Friday dairy

Vilket väder vi har idag, det är ju som vår i luften för det droppar från taket och man ser hur asfalten kommer fram. Och framför allt solen får man se, det var ett tag sen sist. Som vi har saknat dej!
 
Denna fredag börjar verkligen bra, har hunnit med att handla lite saker till ikväll, för det ska bli FREDAGSMYS!
Jag säger då det om jag hade varit ledig i helgen så hade det blivit ett grillkör ute vid vår grill. Men det kommer mer helger med sånt här väder så det är bara vänta ut.
 
Nya tulpaner har fått flyttat in.
 

För två veckor sen hade jag dom här tulpanerna, men idag har det bara vita fått flytta in.

Godmorgon denna fredag!

Då var det dags för första inlägget i mars 2014. Som vanligt har inte tiden funnits för bloggen för jag har jobbat en hel del, sen så tycker väl jag inte heller att det är lika kul att blogga. För jag har ändå bloggat sen 2009, dvs i nästan 5 år. Jag har märkt sen i höstas och det har ni också säkert märkt att det bara blivit mindre och mindre bloggande för min del, sitter inte heller så mycket vid datorn. Ganska skönt att bara få vara. Man kan väl säga att jag har börjat prioritera andra saker.
 
Vad har hänt sen sist?
Jag kom med, det som jag vill gå med i. Ska på mitt första möte på tisdag och det ska bli så super kul hihi. Jag säger bara vilken upplevelse invigningen var, mer än så får jag inte säga hihi.
 
Sen har jag siktat högt om en sak, så nu får ni hålla tummarna åt mej för det här kan vara ett drömjobb för mej. Eller man kan säga att det är ett drömjobb för mej, för jag vill jobba med det. Jag vill så mycket! Folk jag har pratat med säger att jag skulle passa bra där, eftersom det är ett stort intresse för mig.
 
Sen en tredje dröm är på G, man kan säga att den är i rullning som jag också hoppas innerligt ska hända i år!
Nu har jag avslöjat en del vad som händer i mitt liv hihi.
 
Vad säger ni om att vi kickar igång denna fredag!? Ha en super härlig dag och helg!

RSS 2.0