Fredagsmys med skaldjursplatå!

 
Champagne Grönstedts, beställningsvara på Systembolaget.
 
Riktigt bra champagne måste jag säga, verkligen gott och det blev som ännu mer lyxigt till skaldjursplatån. Dricka champagne och äta skaldjur, kan det bli bättre hihi.
 
 
Blåmusslor kokta i vitt vin.
 
 
Räkor, aioli och bröd. 
 
 
Havskräfta och ostron.
 
 
 
Edward Bloms vita vin. Också riktigt bra, beställningsvara på systembolaget.
 
Det var vår fredag, som ni ser var det lyxigt. Men jag gillar såna fredagar, vi lägger alltid mest krut på fredagar. Eftersom jag brukar jobba lördagar och söndagar så kan man inte göra så mycket. 
 
Jag måste berätta att havskräfta var verkligen super gott, det var första gången jag åt det så som det var. Det kommer jag vilja köpa fler gånger. 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon

 
Vilken kväll vi hade igår och maten var helt underbar. Jag älskar skaldjur!
 
Idag ska vi ha en middagsbjudning, mamma, pappa och farmor ska komma hit. Och vi fortsätter med vattentema. Men jag glömde lite viktigt saker som jag skulle handla igår så jag måste åka iväg en snabb sväng för att handla det. Det handlar om efterrätten, ganska viktig sak för annars blir det inte den efterrätten hihi.
 
Det kommer upp ett inlägg senare idag om middagen igår. Vår så kallade skaldjursplatå.
 
Ha en riktigt super härlig och underbar l.ö.r.d.a.g!

Fredag woho!

Äntligen min favorit dag här. Men vad det blåser, det är ju storm ute. Det är precis som höstväder. Jag är glad att jag får stanna inne. 
 
Imorse passade jag på och storhandla, märks att folk har fått lön för det var mycket folk ute på Storheden. Sen så har jag fått så fina orkidéer av min mamma.
 
 
Vad jag älskar den här skålen också, kommer från Day Home. Den passar verkligen bra med orkidéerna.
 
Vilken lyx mat det blir idag, det blir en hel del skaldjur, en så kallad skaldjursplatå, köpte med mej färska blåmusslor, ostron och havskräftor. Var även ute efter rökta räkor men det hade dom inte, så det blev frysta räkor istället så nu håller det på tina upp.
 
 
 
 
 
 

Skänka bort!

 
Inte min walk in closet.
 
Nu har jag gått igenom min walk in closet och hittade lite kläder som jag ska skänka bort. Det blev en påse, bättre det än inget. Tidigare så skänkte jag bort kläder två gånger per år, men nu har det blivit mindre. Men det är för att jag kanske köper mindre kläder än vad jag gjorde tidigare. Istället har min pengar börjat gå till inredning med mera.
 
Men jag kände att nu var det på tiden att gå igenom min walk in closet för det är som sagt kanske två år sen sist. Jag inser att man har gjort många dåliga köp, för del kläder har tillomed kvar prislappen. Fy skäms på mej!
 
 
Bild lånad från: Google
 

Thursday diary

Igår hade jag ingen bra dag, sen så visste jag inte heller vad jag skulle skriva om. Men nu är jag tillbaka! 
Inatt hade jag ingen mardröm så det var skönt för igår hade jag en mardröm, jag undrar verkligen vad det betyder? Nu när man har haft mardrömmar i tre dagar på sträck. Jag är kanske stressad över något.
 
Snart helg och jag måste börja planera vad vi ska ha för fredagsmys imorgon, har lovat att kolla igenom mina kokböcker och komma på något nytt. Så det är väl det jag kommer göra idag och dra en dans med dammsugaren. På lördag ska vi ha en middagsbjudning och jag är klar med den menyn.
Vad jag gillar att planera hihi.
 
 

Tuesday diary

Vilken skillnad det är idag mot igår. Trodde nästan att huset skulle blåsa bort i natt. Och vilka mardrömmar jag har haft i två nätter på rad. Jag hoppas verkligen att det är slut nu på mardrömmar.
 
Ikväll ska jag bort som vanligt på trevligheter, det brukar vara varannan tisdag. Så det är som lagomt.  
Annars så har jag tvättat idag också, så nu har man tömt tvättkorgen, det känns skönt.
 
Nu ska jag surfa vidare på nätet, imorse blev det en liten förbeställning på böcker, passar på nu när bokrean börjar imorgon.  Så jag hoppas att jag hinner få dom i veckan.
 
Ha en riktigt trevlig tisdag!

Måndagslyx

Har ni det bra ikväll? Jag har haft många ideér idag, så jag har börjat med att flytta runt på lite saker. Så jag är nöjd över hur det blev, men det blir snart igen att flytta runt på vissa saker för det är inte perfekt än hihi.
 
Nu ikväll kör vi på lite måndagslyx, det är nämligen dags för en liten ostbricka.
 
 
Manchego, brie och saint agur, svarta körsbär och dinkelkex.
 

 
 
 
 

Godmorgon

Vad härligt väder man får vakna upp till, solen är på sitt bästa humör. Man kan inte än annat bli så glad att få starta denna underbara vecka och måndag.
 
Idag tror jag inte att det händer så mycket förutom att det blir att tvätta kläder, jag är fortfarande lite sjuk. Men det blir bättre för varje dag som går.
Nu startar vi denna vecka!
 
Ha nu en underbar start på denna nya vecka!
 

Tjejmiddag hos M

Igår hade vi vår andra tjejmiddagsträff och det var även årets första träff, vi brukar vara 4 st men igår var vi bara 3 st för en var hemma eftersom hon hade fått barn förra veckan så då förstår man att hon vill vara hemma hihi.
Nästa tjejmiddagsträff kommer vara i maj.
 
 
Blev bjuden på välkomstdrink som var gjord av hallonsorbe och bubbel, riktigt läskande god.
Stenbitsrom bomb med dinkelkex till.
 
 
Förrätt Toast med avokado röra med räkor. Fräscht och gott var det.
 
 
Tjejerna.
 
 
Blev bjuden på indisk mat med kyckling och grönsaker (hade inte hunnit sätta det på tallriken) och så hade hon bakat naanbröd. Verkligen gott!
 
 
Efterrätt var Frozen cheesecake, den var som en dröm! 
 
Så såg menyn ut och det var verkligen gott, jag blev verkligen imponerad. Frozen cheesecake måste jag ta reda på receptet, för det var som en dröm. Jag har verkligen hittat en ny favorit till efterrätt.
 
 
 

Sunday diary

Vilken kväll jag hade igår. Hade så super roligt och jag kan inte än annat älska tjejmiddagar, det är verkligen super kul. Bara få äta gott och dricka gott och snacka en hel del, bara tjejsnack. Jag är så nöjd. 
Har självklart fotat från kvällen så det kommer ni få se.
 
Idag är det söndag, det är faktiskt en dag som jag också gillar en hel del. En dag som inte har så mycket måsten det är mer som en slappar dag.
Idag kör vi på att äta Tacos till middag, för det behöver man inte bara äta på fredagar hihi.
 
Jag hoppas att ni har en riktigt härligt och underbar söndag!

Fredag den 20 februari!

Gårdagen bjöd mycket på det som jag redan hade i frysen och kylen. Men självklart kompletterade jag lite med saker som jag handlade igår.
 
 
Kvällens bubbel Schlager Prosecco till tilltugget/småplocket.
 
 
Tilltugget/småplocket.
 
 
Stor gröna oliver, salami, kryddiga snurror.
 
 
Kalix löjromstoast.
 
 
 
Kvällens rödavin, Edward Blom.
 
 
Kvällens huvudrätt, Oxfilé med potatis och rotfruktsgratäng och kantarellsås.
 

Jag var som vanligt nöjd med maten och röd vinet var faktiskt riktigt gott, passade bra till en köttbit. Edward Bloms vin är en beställningsvara på Systembolaget. Även Schlager Prosecco är en beställningsvara, men fick höra att dom ska börja ta hem den nu på Systembolaget ute på Storheden, så nästa vecka kanske den finns att köpa där!
 
 
 
 
 
 

Godmorgon

Idag är det lördag och den efterlängtade tjejmiddagen blir av idag. Förra året, dvs hösten så startade jag upp det här att vi ska träffas och äta middag hos varann, det blir att man träffas 4 gånger per år. Så alla får ha sin middag. Jag tycker att det här kommer bli super kul och det ska bli spännande och se vad man blir bjuden på, ska ta med min kamera och fota min kväll.
 
Vad vi hade trevligt igår jag och min sambo, åt god mat och tilltuggen/småplocket blev jätte bra. Vi åt det istället för förrätt. Jag älskar verkligen fredagar för vi har alltid då vårt fredagsmys. Ska visa bilder från vår kväll igår.
 
Ha en jätte härlig lördag!

Friday diary

Äntligen fredag och min lediga helg. Vad det känns super skönt!
Imorse gjorde jag bort att åka och handla samt blev det nya snittrosor, fast jag har även kvar rosor som jag köpte förra helgen.
 
 
Nya rosa snittrosor. 
 
 
Ny blomma i min kopparkruka, tog död på kaktusen som jag hade där förr. Rosor som är från den 31 januari.
 
 
Kvällens meny kommer bli super bra, hittade oxfilé i frysen. Så det blir det till middag med en god potatis rotfruktsgratäng till. Jag kommer verkligen ha en trevlig helg, ser dessutom framemot morgondagen när jag ska på tjejmiddag.
 
Ha en super härlig fredag och njut av något gott ikväll!
 

Svenskt Tenn

Oj vad jag har hittat så mycket fina inredningssaker som jag vill ha, känner att min lista blir bara längre och längre. Tänkte börja visa alla saker som jag vill ha från Svenskt Tenn. 
 
 
Vas Dagg i klarglas.
 
 
Ljusstake Kulan mässing.
 
 
Ljusstake Tre Kulor mässing.
 
 
Ljusstake Vänskapsknuten mässing.
 
 
Underlägg Bless this house.
 
Som ni ser så är det en hel del ljusstakar som jag vill ha med mera.
 
 
 
Bilder från: Svenskt Tenn.
 
 
 
 
 

Godmorgon

Det känns som att jag börjar bli bättre och bättre för varje dag som går. Igår hade jag tänkt ta det lugnt och sova, men det blev inte så, jag började städa istället våra två badrum, det kändes riktigt bra. Fixade även köket så det är jätte fint där, rengjort fläkten med mera. Så då kan jag ju inte vara så sjuk när jag orkar att städa hihi. 
 
Idag blir det att skriva en handlarlista för imorgon så jag åka och handla. Ska även komma på vad vi ska äta imorgon till vårt fredagsmys. Det kan luta åt kött eftersom vi har samlat på oss en hel del kött som vi har i frysen. Så det kan ju vara bra att äta upp det. Men då är det bara tillbehören som jag ska bara komma på till maten.
 
Ha en super härlig dag och vet ni vad....imorgon är det fredag!
 

Godmorgon

Oj vad det var skönt att få sova ut idag, utan en väckarklocka som ringer. Det blev en tidig kväll för mej igår, gick faktiskt och la mej redan klockan 21:30. Jag känner att jag behöver jätte mycket sömn så jag blir av med denna förkylning. 
 
Som ni märker så funkade inte tricket med att dricka en liter apelsin juice hihi, men jag såg själv med mina egna ögon att det funkade för chefen. Jag kanske började sent med det. Så nu går jag på att ta det lugnt och sova mycket. För på lördag måste jag vara frisk eftersom jag ska på en tjejmiddag, så det ser jag verkligen framemot. 
 
Ha en super härlig onsdag!

Monday diary!

Det blev inte så mycket sömn den här natten heller, för jag fick ett samtal igår kväll om jag kunde vara standby för att jag skulle kanske ta morgonpasset. Jag blev inte ut ringd tack och lov, för jag mår lite sämre idag. Men jag kör just nu min chefs knep och så hoppas jag att det ska funka. Och det är att dricka en liter juice och snart har jag gjort det. 
Vi får väl se hur jag mår imorgon. 
 
Så idag står det på schemat ta det lugnt och slappa och det följer jag självklart för jag måste bli fort frisk.
 
Jag hoppas att ni har haft en bra start på den nya veckan!

Alla hjärtans dag firade vi på vårt fredagsmys istället!

Jag var ju som sagt inte riktigt på topp i fredags, kände mig hängig och så hade jag så ont i halsen. Men vi fixade ändå en super god middag med romantiska inslag hihi.
 
 
Bubbel och jordgubbar, kan man inte tacka nej till!
 
 
Kan nog inte påstå att dom här bubblorna passade till jordgubbarna. Blev en liten annorlunda smak upplevelse.
 
 
Kvällens dukning, vikt servetterna till ett hjärta, ok kanske inte den finast hjärtat hihi.
 
 
Lite charkisar till förrätt, lufttorkad fläskfilé, salami och lufttorkad skinka.
 
 
Love love love!!!
 
 
Kvällens huvudrätt: Entrecoté från Norrbottensgården, råraka och kompott med brysselkål, lök och svamp. Och självklart bea sås till.
 
 
Kvällens vin Brown Brothers, kan verkligen rekommendera vinet.
 
Det var vår alla hjärtans dag middag och det var så gott och mätt det ska vi inte prata om. Min sambo fick halva min köttbit så han var överlycklig haha.
 
 
 
 
 
 
 

Sunday diary

Har ni överlevet Alla ♥ dag och helgen?
Jag har blivit mer sjuk, men jag är super glad över att jag byte till morgon passet istället för att jobba till ikväll. Men det har inte blivit så mycket sömn för mej inatt, eftersom jag får alltid problem att somna på kvällarna när jag ska upp tidigt. Det har bara blivit tre timmars sömn. Igår slutade jag ju 21 så då såg jag på Melodifestivalen efteråt. Ja vad ska man säga om låtarna, har inte ännu hittat nån favorit, men kommer väl!
 
Ni ska få se lite bilder från i fredags då vi valde att fira Alla hjärtans dag då istället för igår. Men som vanligt får det ett eget inlägg. Det var lite jobbigt i fredags när jag inte riktigt kände mej på topp, blev en tidig kväll.
Men mina föräldrar firade igår deras 45-års bröllopsdag, undrar om man själv kommer kunna knäcka det hihi. Måste bara se till att vi gifter oss snart hihi.
 
Ha en super härlig söndag och ha även nått söndagsmys!

Fredags blommor och fika!

 
Fredags rosorna på plats.
 
Idag fick jag äntligen testa och äta en wrapsemla. Vad tyckte jag då? Jag tycker att den var helt ok, men jag kanske ändå föredrar en helt vanlig helig semla.
 
 
 
Men det var kul med en lyx fika denna fredag.
 
 

Kasslergratäng med pizza smak!

 
Till 4 portioner!

500g kassler
Smör
½ finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3dl grädde
3dl creme fraiche
1msk chilisås
1tsk tomatpure
1tsk torkad oregano
2msk finhackad färsk basilika
Riven ost
 
Servera med ris eller pasta (jag körde med färsk pasta).
 

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Strimla kasslern och lägg i en ugnssäker form.
Hetta upp en kastrull med en klick smör och fräs snabbt den finhackade löken och pressad vitlöken.
Vänd ner creme fraiche, grädde, oregano, tomatpure, chilisås och den finhackade basilikan och låt koka upp.
Häll över den heta såsen över kasslern.
Toppa med valfri riven ost på och strö över lite oregano på toppen.
Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Tills gratängen fått fin färg.
 

Ett tips är att ni smakar av hela tiden om ni är nöjd med smakerna, jag hade tex 2 vitlöksklyftor och extra chilisås och jag hade tillomed i cayennepeppar och nästa gång ska jag ha med svartpeppar också. Istället för oregano så hade jag pizzakrydda. Så va inte rädd för att använda kryddor. Men hoppar över salt i denna maträtt, för kasslern är nog salt. 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon fredag den 13

Jepp då var det fredag den trettonde här. Har man nån otur idag?! Jag har iallafall börjat känna av mer min halsont. Men det har varit så i en vecka och jag hoppas att det inte bryter ut nå mer. För jag vill inte bli sjuk och sen har jag hört så mycket om influensa.
 
Men nu tänker vi mer på det positiva och att det är att det är fredag. Som vanligt har jag gjort fredagsplaner. Eftersom jag jobbar så konstiga tider imorgon så blir det att fira Alla hjärtansdag idag istället för imorgon. Det kommer bli en riktigt bra fredagsmeny.
 
Jag kommer lägga ut receptet från middagen igår, men det blir lite senare idag. Jag kan säga att jag tyckte att middagen var god och jag kommer helt klart göra den igen. 
 
Ha en riktigt underbar fredag och helg!
 

Godmorgon

Vilken härlig dag vi har framför oss. Solen skiner och det är klarblå himmel. Det känns som att våren har börjat komma, men vi måste komma ihåg att det är bara februari än och vi lär få mer snö. Men i slutet av mars börjar det hända saker. Så det är bara några veckor bort.
 
 
Idag måste jag åka och storhandla ska även köpa snittblommor till helgen. Imorgon blir det att fira Alla hjärtans dag eftersom jag ska jobba hela helgen och slutar först klockan nio på kvällen och då kan man inte göra så mycket. 
 
Jag har inte kommit på än vad vi ska äta för något imorgon, men jag har nån timme till att fundera ut.
Idag blir det att göra en kasslergratäng med smak av pizza, har aldrig gjort det tidigare så det ska bli intressant och se om det är gott. Jag hoppas på att det kommer vara bra.
 
Ha en super härlig dag och en dag kvar tills det är HELG!
 

Fredagsmys

 
Det är alltid trevligt att börja med bubbel på en fredag! 
Geisweiler Monopole.
 
Vi började med bubbel och lite tilltugg.
 
 
Minibruchetta med soltorkad tomat, pesto och mozzarella.
 
Finns färdigt att köpa på Ica och det är deras eget märke. Perfekt att ha i frysen och bara ta fram om man får oväntat besök. Tyvärr blev det lite brända fast jag inte hade den tiden som dom tycker att man ska ha den i ugnen, Dvs jag hade kortare tid än vad dom hade skrivit på sin förpackning.
 
 
Det här vinet är så gott och det passar jätte bra till ren som vi åt i fredags. Maten var sååå bra i fredags, jag älskar verkligen helggourme påse från Hemmagastronomi. Man lär sej hela tiden nya tillbehör till maträtter.
 
 
 
 
 
 
 
 

Wednesday diary!

Onsdag är här, det betyder att vi kommer närmare helgen och det betyder jobb för mej. Igår hade jag verkligen fullt upp, först var jag på en bakningskurs via mitt jobb. Eftersom vi bakar en hel del fikabröd, och nu är det semlor som gäller. Jag kan erkänna att jag är less på att baka semlor, men jag kommer inte ifrån dom för på fettisdagen... herregud vad jag ska få baka då hihi. 
 
Sen på kvällen var jag på logen, det var trevligt för egentligen hade jag nästan inte lust att åka dit. Men jag är glad att jag gick dit, för jag fick mycket energi av att vara där och snacka en massa hihi. Livet är underligt och underbart. Man vet aldrig vad dagarna kan erbjuda. 
 
Kom just på att jag måste vissa bilder från mitt förra fredagsmys, men det får ett eget inlägg så stay tuned!

Snow white crystal

 
Jag måste bara dela med mej med dom här bilderna, vad jag älskar vår gård! Det är så mysigt att gå i dom här gångarna, det är lite som en labyrinet med massa orörd snö. Yes, vi är rika på detta vita, diamant, kristaller, guld snön hihi.
 
 
När man sitter här inne är det som att sitta vid ett snöberg hihi. Lamporna gör det så bra i denna snö, blir som en annan slags belysning. 
 
Nu ska jag fortsätta och mysa på!
 

Hörde jag skål!

 
Bubbel Voga.
 
Nu förtjänar jag lite bubbel, för jag har städat, diskat och tvättat. Så nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar så jag får hänga upp allt på tork.
 
Det här är ett jätte gott bubbel som jag köpte sommar 2014, så nu åker den sista lillflaskan ut. Köpte på mej några små flaskor. Tycker att den är i perfekt storlek när man bara vill ha ett glas. Kommer nog beställa mer sånt här till våren, för det är en beställningsvara på Systembolaget.
 
SKÅL!

Friday diary

Woho, äntligen fredag. Helt klart en av de bästa dagarna på hela veckan. Middagen är redan inhandlade, var och hämta en Gourmepåse från Hemmagastronomi. Så kvällens middag blir Renrostbiff med rosmarin rösti, lingon och lökchatney, ragu på brysselkål, sprouts och kastanjechampioner samt rödvinsås. Visst låter det gott? 
 
Men jag ska även fixa lite tilltugg före middagen så blir det även bubbel till det. Kommer verkligen bli en toppen fredag. Sen så är jag även så glad att min vovve mår bra nu, för igår började han må dåligt men nu är han tillbaka så som han brukar vara och det känns skönt.
 
Ha en super härlig fredag och helg!!!

Red wine

 
Min sambo är på trevligheter så det är jag och lillgubben som är hemma. Tyckte att det kunde vara mysigt med ett glas vin ikväll, det är nämligen alkoholfritt vin. Det är faktiskt första gången jag testar det, smakar som saft. Det är kul att kunna bjuda på alkoholfritt om det är någon som inte vill dricka alkolhol. För jag har inte haft nån koll på såna viner. Så det här kan jag verkligen rekommendera.
 
 
 

Semlor!

 
 
Till klockan ett fika. Semla och ett glas mjölk!
 
Herrgud vad jag har blivit helt galen i semlor. Det måste ju vara helt klart det godaste fikabröd som finns.
Jag vet att dom har även börjat göra Wrapsemlan här i Luleå. Men tyvärr har jag inte hunnit att testa att äta en sån. Där vi bor har vi ett bageri och dom gör Wrapsemlan, men dom skickar iväg allt in till stan där dom har sitt café fast dom har även ett café här där vi bor också. 
 
 

Snart helg!!!

 
Helgens bukett är inhandlad. Så nu kan helgen börja hihi.
 
 
 
Rosor som jag fick i lördags för att jag var värdinna på en fest. Dom blir bara finare och finare för varje dag som går.
 
Nu har livet börjat återvända igen. Man är inte lika trött, men sen har det även hänt lite saker i huset som inte är så roligt som vi håller på åtgärda just nu.
Fläkten la av dvs den som håller i ventilationen i huset och fläkten över spisen, så det går inte så bra att laga mat just nu. Men det är tur att vi har haft rester från i lördags kvar, så micron har gått för fulla muggar här. Men nu är resterna slut och imorgon ska vi göra vår fredagsmys mat och då kommer det säkret lukta en hel del matos här om vi inte hinner få den nya kökskåpan och motorn för ventilationen. Vi byter ut allt nämligen. 
 
 

Hej måndag och februari!

Ojoj vad jag mådde dåligt igår, det är inte lätt att vara på en 40års fest. Men jag är överlycklig över att jag är ledig idag för man är fortfarande lite små trött. Vad händer annars då? Ja snön fortsätter och vräka ner, tror att jag har aldrig sett så här mycket snö som vi har just nu. Det måste verkligen vara rekord. Så idag ska sambon upp på taket och skotta bort snön även från garaget. 
 
 
Lite nya snö bilder. 
 
När man ser hur det ser ute så undrar man verkligen om vi kommer få sommar och vår, men av nån konstig anledning så blir det alltid sommar hihi. Fast det känns lååångt borta.
 

RSS 2.0