Kitchen & table

 
Älskar inredningen och speciellt lamporna, ni ser ju! 
 
I tisdags lyxade vi till det och var ute och åt på Kitchen & table, det var faktiskt första gången jag var där. Jag gillade maten. Det enda som var lite synd var att vi fick in fördrinken samtidigt som förrätten och drycken till förrätten kom in.
 
 
Till förrätt tog jag Upper east side. Charkuterier, ostar, hjortronrelish, pickles, grillat surdegsbröd.
 
 
Till huvudrätt From Norrbotten. Reninnanlår, potatis i panna, svamp, lökar, svartvinbärsgelé, rödvinssky, friterade rötter och örtconfiterad rotselleri.
 
 
Dessert Cherry sorbet. Körsbärssorbet, pannacotta, coulis, rommarinerad kaka. 
 
 
 

Tilltugg nu när det är fredag!

 
Dom här goda tilltuggen gjorde jag förra året och jag lovade då att komma ut med hur man gör dom. Så det är väl dags nu och så passar det så bra när det är fredag och helgen är här nu.
 
 
Två sorters tilltugg.
 

Minikrustader med brieost och fikonmarmelad

Skär brieosten i bitar och stoppa varje bit i en minikrustad, sen skjus i ugnen i 200 grader och ha uppsikt över krustaderna så dom inte blir svarta, för det går snabbt. Du ska ha dom i ugnen tills osten har smält.
Sen när det är klart ta ut dom och klicka i fikonmarmelad i varje krustad.
 

Minikrustader med ädelost och hjortronsylt
 
Du gör exakt samma här som receptet ovanför fast den här gången ska hjortronsylten vara med i ugnen. Så på med hjotronsylten in i ugnen och se verkligen upp att krustaderna inte blir svarta!
 

Snabbt, enkelt och gott, det kan inte blir bättre såna tilltugg gillar vi hihi.

Godmorgon i snökaoset!

 
Det här stötte man på när man kom hem igår från jobbet.
 
 
 
OMG vad vi har fått snö, man vet inte riktigt om man ska gråta eller skratta, men jag väljer det sista och skrattar åt detta elände.
Igår började allt och jag är glad att min sambo har skjusat mej till jobbet och hämtat mej för det är en hel del bilar som körde fast igår och även i morse. Så jag är glad att jag är ledig idag och får vara insnöad i hemmet hihi.
 
 
Bilder från idag, snö och snö.
 
Det är som att vi bor i fjällen, och min vovve får verkligen bada i snö det är som att han simmar fram, stackarn.
 

Lördagens middag!

Vilken lördag vi hade, för ni kom ihåg att jag skrev att vi skulle äta hummer till förrätt, sen visste jag inte riktigt vad vi skulle ha till varmrätt med det slutade med fisk. Allt var super gott.
 
 
Ugnsgratinerad hummer till förrätt. Med ett bubbel till.
 
 
Torskrygg med smörslungade potatis och sparris och vitvinssås.
 
 
Dryck Novas.
 
 

Godmorgon

Jag vaknade i natt och trodde att jag skulle upp för att jag skulle jobba, men kom på samma sekund att jag är ju ledig och somnade om lika snabbt. Så nu har man haft en härlig sovmorgon och redo att ta tag i denna härliga lördag.
 
Idag blir det en liten lyx lördag, för till middag blir det ugnsgratinerad hummer till förrätt, mums! Men först måste vi åka och handla. Känns verkligen härligt att inte ha nån måsten idag så nu får vi se vad den här dagen ska erbjuda.
 
Ha en riktigt underbar lördag!

Helgmiddagar!

När det är helg brukar jag alltid vilja lyxa till det, dvs äta en god middag och dricka något gott till det. Så här kan det se ut hos oss på helgena med gäster eller utan.
 
 
Älskade Kalix löjrom som jag skulle kunna leva på hihi.
 
 
Renstek med potatis och rotfruktsgratäng.
 
 
Entrecoté med pommes och rödvinssås.
 
 
Om jag minns rätt, så gillade jag verkligen det här vinet, Valpolicella ripasso.
 
 
Pannacotta med jordgubbar, kan det bli bättre.
 
 
 
 
 
 

Keep calm girls it´s friday!

 
Förra veckans fredags tulpaner som jag fick av min mamma.
 
Äntligen fredag, som jag har längtat efter denna dag. För det är min lediga helg. Har jobbat idag och igår, men det känns som att det har blivit dåligt med sömn dom här dagarna för jag är jätte trött.
 
Igår passade jag på att köpa min helgsbukett, fast det blev hela fyra st buketter med tulpaner med olika färger, jag som annars bukar gilla enfärgade tulpaner hihi. Men jag är inne på färger just nu.
 
 
Ja, här har ni beviset på alla tulpanerna jag köpte igår hihi. Det är klart att man hoppar på erbjudan tre buketter med tulpaner för 99 kr på Blomsterlandet.
 
Nu ska jag njuta av min fredag, men jag har ingen aning vad det ska bli för middag, men ett glas vin förtjänar vi alla hihi.
 
Ha nu en super härlig fredag och rå om varandra!

Wine and champagne

 
I julas så köpte jag två julklappar till mej själv, eftersom jag gillar brickor så kunde jag inte låta bli dom här. För dom passar här i huset hihi.
 
 

Grön växt till hemmet!

 
Asparagus plomosus.
 
Min nya vackra gröna växt jag köpte på Blomsterlandet när dom hade 50% rabatt på gröna växter. Jag gillar annorlunda gröna växter och dom får gärna vara lättskötta också hihi.

Flytta runt på saker

 
Jag gillar verkligen dom här vaserna från H&M, men nu har jag bytt plats på dom till något annat ställe. Så får vi se hur länge dom kommer vara där. För det är kul att flytta runt på saker och se om dom kan få en ännu bättre plats.
 
 
Jag är som sagt galen i fina stilleben och brickor. 
 

Godmorgon

Vilken härlig dag det är idag, det är minus 23 och ni vet jag gillar när det är kallt. Tycker inte att det är kul när det är plusgrader på vintern, för är det vinter ska det vara snö och kallt.
 
Idag ska jag städa eftersom jag gjorde inte det igår, sen ska jag även träna, dvs årets första träning. Nu ska jag verkligen komma igång med det igen. För nu har jag en deadline.
 
Nu kickar vi igång denna härliga dag!

Ledig, ledig, ledig

Nu är man tillbaka igen. Är ledig i några dagar. Så detta är min första ledig dag sen i onsdags. Så det första jag startade med var en lång sovmorgon, fast man vaknade första gången redan klockan 06.30, men jag somnade lika fort om igen och sov till nio, det var grymt skönt.
 
Har även hunnit ut en sväng på storheden med mina föräldrar då blev det en fika och jag fick äta årets första semla, så gott det var hihi. Eftersom det blev en slö dag idag så får jag tag i alla måsten imorgon istället, men det gör inget.
 
Nu ska jag fortsätta och njuta! 
Jag hoppas att ni har en riktigt bra dag och njuter av denna nya vecka som vi har framför oss!

Thursday diary

Jag ber om ursäkt att det är dåligt bloggande igen. Men det är för att jag jobbar för fullt och sen har jag ett födelsedagskalas att planera. Så det är mycket just nu. 
 
Ni vet att jag älskar att planera fester, så nu försöker jag tvinga på födelsedagsbarnet att bestämma sej lite mer för saker och ting. Som färg, mat och dryck. Och idag har jag skickat ut inbjudan, men det var inte så lätt att få ihop inbjudan när jag har inte så mycket fakta att gå på. Men jag tycker ändå att jag har bra koll. Stora jobbet blir att göra nästa vecka för då får man reda på vilka som kommer och inte kommer. Men det ska bli super kul och lokalen är redan bokad.
 
Det här var en lite uppdatering från mig.

Godmorgon

Då var det ny vecka igen och måndag och jag är ledig, känns riktigt bra. Sen så är jag så glad att jag får stanna inne eftersom det är minus 26 så min vovve gillar inte riktigt att vara ute nu och det kan man förstå, men han måste ju ut ändå ut en snabbis.
Jag gillar när det blir en sån här kyla, men snöstorm gillar jag inte.
 
Idag blir det att städa ut julgranen men imorgon kommer jag plocka bort adventsljusstakar och adventsstjärna.
Sen till veckan vill jag köpa tulpaner gärna den 15 januari, för ni vet då är det tulpanens dag!
 
I fredags var jag till Blomsterlandet för dom hade 50% rabatt på gröna växter och självklart kom jag hem med en grön växt som jag har varit sugen på ett tag, men det får ni se senare.
 
Ha en super härlig dag och hitta på nått kul nu när det är måndag!

Tables!

Jag har blivit helt inne på bord. Det finns så många fina bord ute i butikerna just nu. Det är två st som jag funderar en hel del på. Jag vet exakt vart jag ska ha dom.
 
 
Bord Marmor från Åhlens, kostar 999kr.
 
Det här bordet skulle jag ha i vardagsrummet, framför vårt fönster.
 
 
Brickbord Indra från Rusta, kostar bara 149,50kr.
 
Det här brickbordet skulle jag ha till vårt gästrum som sängbord. Men nån buddha staty på.
 

Fredagsmiddag!

Vi brukar köra stenhårt på fredagsmys och förra fredagen blev det tre rätters som var så super gott.
 
 
Förrätt Toast skagen med Kalix löjrom på toppen.
 
 
Huvudrätt Oxfilé med potatis och rotfruktsgratäng och chilibearnaise.
 
 
Dessert blev chokladpraliner med ett jätte gott dessertvin, kan verkligen rekommendera vinet!
Domíni Veneti Recioto della valpolicella (nr 2304).
 
Idag blir det ingen tre rätters, jag vet faktiskt inte vad vi ska äta. Så jag får väl fundera vidare.
 
 
 
 
 

Friday diary

Då var det fredag igen, det betyder jobb för mej imorgon och söndag. Och nästa vecka händer det en hel del saker, men det tar vi då.
 
Idag kommer det inte hända så mycket, men det känns rätt så skönt. Igår blev det en hel del snöskottning, vi har fått jätte mycket snö. Men det är verkligen vackert ute. Så det är värt det.
 
 
Vacker vinterlandskap utanför hos oss.
 

Godmorgon

Vad man saknar solljuset, kommer inte ihåg när jag såg det senast. För jag känner nu när man vaknar på morgonen så är det så halv mörkt ute, för att det är mulet hela tiden. Igår tänkte jag se om jag kunde se kometen som man ska kunna se nu, men det var så mulet så jag såg inga stjärnor eller komet.
 
Idag ska jag och mamma äta middag tillsammans, eftersom min sambo och min pappa ska på ett annat håll. Så då har vi tänkt lyxa till det med en middag från Waldorf, det kommer bli trevligt och kul.
Vad ska ni hitta på idag?
 
Ha en super härlig dag!

30 december 2014

Förra veckan vid den här tiden så lyxa vi till det, dvs årets sista middag som vi lagade till. Det blev en super god tre rätters med dryck som champagne. Vi hade nämligen tagit hem en nyårsgourmet påse från Hemmagastronomi. Kan säget att jag var och är glad att vi tog en sån påse för då fick jag dricka champange och äta hummer som jag tycker egentligen hör till en nyårsupé men det funkar bra vilken dag som helst.
 
 
Surdegsbröd och Gula änkan. Första gången jag dricker den champagnen och den är super god.
 
 
Förrätt Ugnsgratinerad hummer med fänkållssallad till.
 
 
Huvudrätt Hängmörad oxfilé Rydberg med tryffelsky.
 
 
Dessert Hallonsymfoni med champagnegele.
 
Ojoj vad jag blir sugen på allt igen nu när jag ser bilderna. Det här var så gott.
Såg ni mina nya vinglas?!
 
 
Jepp, det är kristall glasen från Ruby zin Laila Bagge. Det var första gången vi använde dom. Har fått vänta en hel månad för att få dom hihi. 
Vinet som vi drack till huvudrätten Oxfilé Rydberg.
 
 
 
 
 
 

Tuesday diary

Vilket väder vi har, det blåser en hel del och snön yr här utanför. Sitter i vår fina inglasning och njuter av att jag får vara inne. Man snart måste jag ut med lillgubben. 
 
Idag har jag haft en riktig skönhetsdag, har haft en inpackning i håret har även peela ansiktet, sen har jag överöst ansiktet med fukt. Jag har verkligen torrt hår och torr hud. Så det är en av mina nyårslöften att ta hand om mej själv. För man blir äldre och det är dags att börja tänka på krämer med mera.
 
 
En bild innan jul, älskar orkidéer.
 
 
Lika fin än idag, fast jag har fått klippa den i två delar.  Så här sitter jag just nu.

Friday diary

Redan fredag, fast jag har som haft fredag sen nyårsafton. Man blir verkligen dagvild.
Idag kör vi på som vanligt med lite fredagsmys, skulle egentligen vara ledig hela helgen, eftersom det är min lediga helg, men jag kommer jobba imorgon. Som tur är det på morgonen, jag tycker att dom passen är bäst. För då har man hela dagen framför sej.
 
Sen kommer vi få årets första middagsgäster imorgon, blir en god middag med hockey. Men ikväll är det bara jag och min sambo. Det blir en tre rätters och vi ska testa för första gången att göra en toast skagen till förrätt.
 
Jag hoppas att ni kommer ha en trevlig fredag!

Julgran 2014

Börjar bli dags att visa förra årets julgran, dvs julgran 2014 hemma hos oss.
 
 
Det ser ut som att granen lutar och det gör den inte. Julgranen 2014 har temat lyxigt, kallt och isigt.
 
 
Kristall bling bling.
 
 
 
Blommor i granen, ja visst!
 
 
Istapp.
 
 
 Guld duva.
 
 
Silver stjärna.
 
Det ska bli tråkigt när man ska plocka ner allt, men det är först den tjugonde knut som jag kommer plocka ner det. För jag älskar julen.
 

Gott nytt år!

Jag vill önska er alla mina läsare ett gott nytt år och jag hoppas att ni får bra 2015!
 
Tänk att nu är det 2015, jag har sett att det är många som skriver på sina bloggar nya möjligheter och vända blad med mera. Men jag tänker så här att varje dag är en ny möjlighet, ny början med mera. Varje dag är ett nytt oskrivet blad och du kan bestämma vad du vill göra med dom bladen. Sen verkar det att det är många som har haft ett dåligt 2014 men jag kallar det för livet. Livet går upp och ner. 
Nu ska jag skriva om något annat, för det här var min dagens djupa tankar hihi.
 
Vi hade inte festen och middagen igår, det var verkligen skönt att få slippa den och att man har fått vakna upp här i hemmet utan disk och må dåligt. Jag drack bara två vinglas, sen har vi inte ätit pizza idag som många gör denna dag, det blev hamburgare istället. Så jag har verkligen en bra start på detta år.
 
Jag har många nyårslöften och det är inga omöjliga löften så jag kommer nog hålla dom, ett är att jag ska bli bättre på att blogga hihi.
 
Mer blogg inlägg kommer idag!
 
 

RSS 2.0