Last friday!

 
Champagne på en fredag? Självklart!!!
 
Vårt fredagsmys förra veckan bestod av champagne och amarone vin, helt klart det bästa som man kan dricka. Självklart åt vi middag också.
 
 
Bubblor ska det va!
 
 
 
 
Till huvudrätt blev det en fin bit entrecôte med beasmör, potatisgratäng och jordgubbar med mozzarella. 
 
 
 
Amarone vin.
 
Allt var super gott och så var det så trevligt att starta helgen med en lyxfredag.  Idag blir det till middag ostbricka och charkisar. Lite annorlunda middag hihi, men det är ju fredag!

Friday diary

 
 Härliga fredag var det här! Dagen började verkligen bra, blå himmel och solen sken och det var lite varmt också, men nu är det mulet och det REGNAR. Men det ska vi inte hänga läpp för, det är ju ändå FREDAG hihi.
 
Fredagsmys kommer det bli i vårt hus, kan väl inte riktigt påstå att det kommer bli lika lyxigt som förra fredagen. Men det kommer ändå bli lyxigt på ett annat sätt.
 
Nu kör vi helg och ha en super glad fredag!
 
 
 
 

Thursday diary

 
Som vanligt går dagarna fort, för det är fredag imorgon IGEN. Jag ska jobba hela helgen så det gör inget om det är dåligt väder på lördag och söndag hihi.
 
Ser att nu har det verkligen börjat spricka upp, för nu har vi haft regn i hur många dagar som helst, så man nästan har glömt bort hur det känns när solen är framme. Eftersom det har varit dåligt väder i några veckor så har vi inte hunnit med att börja skrapa huset eller att måla det. Men nån gång ska vi väl få tid med det.
 
Nästa vecka åker min sambo till Shanghai så jag tänkte passa på att göra en del saker ute om nu vädret vill bara tillåta det. Så vi får se hur det kommer gå.

Saturday diary!

Vilket mysigt väder vi har, regnet öser ner och jag är glad att jag får stanna inne idag. När det är sånt här väder så kan man få tända ljus. Det blir lite brist vara med att tända ljus på kvällarna eftersom det är nästan ljust dygnet runt nu.
 
Ikväll smäller det, då ska vi heja fram Måns till seger, blir en härlig och lugn kväll med gottis. Mina föräldrar kommer hit eftersom min sambo ska bort ikväll och jag vill inte vara själv och se på Eurovision.
 
Ha en jätte härlig lördag!

Shoppa!

Det blev en hel del shoppande igår, kan väl inte påstå att det blev direkt billigt, men vad ska man göra hihi. Jag är iallafall nöjd med det som kom hem och jag har lovat mej själv att nu i juni så ska jag inte shoppa något till hemmet eller till mej själv... Fast blommor att ha ute måste jag få shoppa, för det är något som jag handlar varje år, man vill ju ha fint på gården, så det räknas inte med i mitt köpstopp. 
 
 
iittala Festivo.

Jag har ökat på min samling på iittalas festivo ljusstakar, nu fattas bara två st. Och det är den som har fem ringar och åtta ringar. Vet inte riktigt hur jag ska få tag på den som har åtta ringar, verkar vara svår att få tag på för jag har letat på nätet.
 
 
Kähler Omaggio vas.
 
Det blev även en Kähler Omaggio vas och jag tycker faktiskt att den är snyggat i den här silver färgen istället för den som är svart och vit, blå och vit. Jag blev direkt kär i den när jag såg den och jag fick tag på den sista, men det kommer väl in mer.
 
 

FAB friday!

 
Älskar mitt mässingbord från Ellos.
 
Äntligen är favorit dagen här! Det känns verkligen underbart och jag får vara ledig imorgon, men på söndag kunde jag inte ta ledigt. Men det ska gå bra, man tjänar som mest att jobba på helgerna hihi. 
 
Så fredagsmys kommer vi ha och det kanske blir årets första grillning får se vad chefen säger, för det är han som står vid grillen.
 
Denna morgon så har man hunnit med att gå på en PW samt tvätta och fota. Det kommer bli en jätte bra dag!
 
Nu ska ni se till att ha en FAB, glamour, lyx fredag!
 
 

Thursday diary

Imorgon är det fredag, vad härligt! Så det är rätt så skönt att det är torsdag idag. Imorgon kommer jag få reda på om jag kommer vara ledig i helgen, för det är egentligen min lediga helg, men det har kört ihop sej på jobbet så vi får se hur det kommer gå. Men jag hoppas på att jag kommer vara ledig eftersom jag har en del planer i helgen.
 
Idag var jag ut på Storheden och var även en sväng på Cervera och självklart kom jag inte tomhänt från den butiken. Det blev två saker som jag shoppade, en sak var till min samling som jag är snart klar med. Sen den andra saken är något annat som har blivit ganska så populärt på sista tiden, fast den jag köpte har snyggare färger hihi. Men det får ni se imorgon.
 
Nu ska jag fortsätta ta det lugnt framför tv:n och bara njuta av denna kväll!
 

Tjejmiddag hos L!

I lördags var det dags för vår tjejmiddag/träff som vi har fyra gånger per år. Denna gång var vi till L. Och vi blev bjuden på så mycket gott, från tilltugg till tre rätters och dryck.
 
Jag måste säga att jag älskar våra träffar för vi har alltid så mycket att prata om och så har vi alltid så trevligt! Denna gång så var alla vi fyra med. Å min sambo kom och hämtade oss 01:30.
 
 
Två sorters tilltugg som var super goda och en läskande god välkomstdrink.
 
 
Förrätten var rödbetor med chévre och pinjenötter.
 
 
Huvudrätt kyckling med italienska smaker och tzatziki.
 
 
Dessert Champagnemousse med passionsfrukt.
 
Ni ser vilka middagar man får på våra tjejmiddagar. Vi har verkligen super kul och nästa middag kan nog kanske bli redan till sommar och jag har min middag till hösten.
 
 
 

Träning och styrka!

Jag är så glad över att jag har börjat komma igång igen med mina långa PW på morgonen för man känner sej helt klart mycket piggare. För nu är det stenhård träning som gäller för mej, måste få in mer styrke också för jag är inte så stark skulle nog vilja säga att jag är rätt så svag hihi.
 
Tänk att det ska alltid vara så svårt att komma igång, men det gäller bara få in rutinen så kommer det gå mycket lättare för varje gång.
 
Men som sagt träning varje dag är det som gäller. Och nu är det inte så att jag har börjat först idag, det var förra veckan som jag började lite smått men annars har jag kört varje dag sen i lördags.

Fredagsmiddag med gäster!

Som jag skrev tidigare så blev maten super bra igår och vi testade att göra en ny maträtt som vi har aldrig gjort tidigare. Vet inte om ni ser på Halv åtta hos mig? För vi tog nämligen en förrätt från det programmet som var för nån vecka sen.
 
 
Sparrissoppa med fredagsmys, dvs ostkrokar. 
 
Det var verkligen gott och det passade bra ihop med ostkrokar, så det kommer vi göra fler gånger utan att spruta ner hela köket som vi gjorde när vi förberedde den här soppan en dag tidigare. Det inlägget kan ni läsa här om ni har missat det.
 
 
Vi drack Laila Bagges nya vita vin Cha cha cha.
 
Vinet passade bra ihop med soppan, finns att beställa på Systembolaget.
 
 
Hade även vitlöksbröd till soppan.
 
 
Till huvudrätt blev det Flankstek, potatisgratäng och whiskeysås. Så hade jag även gjort en sallad med mozzarella, plommontomater och gröna blad.
 
Vi gjorde så att gästerna fick själv ta köttet och gratängen och sås själv och även salladen, för annars brukar vi alltid ha färdiga tallrikar. 
 
 
Dessert hemmagjord Pannacotta med passionsfrukt.
 
Kommer nu alltid göra hemmagjord pannacotta, kan inte fatta att det skulle ta så lång tid för mej att göra det. För jag har alltid köpt det som är på tetra (nu skäms jag). För det är en stor skillnad.
 
 
Våra fina vänner S, P och lilla söta I.
 
Det var en riktigt härlig middag och kväll, vi har redan bokat upp oss att vi ska träffas igen i juli när dom kommer hit upp.
 
 
 
 

Lördag!

Hej på er alla bloggisar! Vilken underbar dag och morgon jag har haft. Vi började dagen med en PW, min sambo följde med mig och min lillgubbe (min vovve). Sen har vi suttit ute i det fina vädret tills det började komma mörka moln för då gick vi in.
 
Middagen som vi hade igår blev hur bra som helst, måste nog säga att det blev verkligen super gott men som vanligt får det ett eget inlägg senare idag.
 
Men nu ska jag göra mej redo för vår tjejmiddag och det ska också bli riktigt roligt, vad jag längtar.
 
Ha en underbar lördag!
 
 
En kväll så hade vi så här i vårt vardagsrum, kunde inte låta bli att fota skuggorna.
 

Dinner and wine!

 
En fredagsmiddag för några veckor sen. Flankstek, bea och pommes.
 
Som ni vet så älskar jag fredagsmys och ikväll kommer vi bjuda på något liknande, flankstek. Men det blir potatisgratäng och en annan sås till.
 
 
Så blev det ett Rioja vin till maten. Och det här Rioja vinet lat 42 var faktiskt helt ok, kommer köpa det fler gånger.
Det är kul att testa olika druvsorter och från vilka länder dom kommer ifrån. Vi har nog inte riktigt än hittat vårt favorit vin för det finns en hel del att välja på. Och vi har en del favoriter.
 
 

Bellini

 
Vad gott det är med Bellini en varm sommarkväll.
 
Jag har varit sugen på att testa den här och när jag kom på att jag skulle köpa den på Systembolaget så hade dom slutat att ta in den så jag fick göra en beställning.
Jag kan verkligen rekommendera den!
 
 
 

FAB FRIDAY!

 
Äntligen är favorit dagen här! Vi kommer få middagsgäster ikväll och vi började redan igår att förberedda förrätten, skulle ta 30 minuter att fixa den men det tog 1 timme och 30 minuter för oss att fixa den för det hände en rätt så tråkig grej när vi höll på med förrätten, dvs det skvättade ner vårt kök två gånger, så vi fick städa en hel del. Vad som hände var att locket på mixen ville inte sitta kvar så då vet ni vad som hände. Det såg precis ut som att nån hade spyt en hel del, snacka om att man blev less. 
 
Nu blir det dags att ta tag i städningen så man har det fint och min nejlikor som jag köpte igår står så fint i vardagsrummet. Så nu njuter vi denna fredag!
 
Ha nu en super glittrig F.R.E.D.A.G!
 
 
 
 

Godmorgon

Nu blir man så där dag förvirrad igen, för idag känns det som lördag. Så man kan väl säga att det blev lite onsdagsmys igår.
Vi var och handlade igår för imorgon kommer vi få gäster, P och S kommer till oss och det kommer bli så trevligt för vi träffas inte så ofta eftersom dom bor i Stockholm. Så menyn är redan spikad och det ska bli intressant hur förrätten kommer blir för jag har aldrig lagat den tidigare.
 
Sen på lördag är det vår tjejmiddagsträff och det ska verkligen bli super kul för denna gång ska vi till L. Så jag kommer ha en super kul helg!
 
Nu ska jag börja göra mej redo för att åka till Blomsterlandet och köpa lite snittblommor. För det är klart att man vill ha lite snittblommor när helgen är här hihi.
 
Ha en super härlig T.O.R.S.D.A.G!

Utomhus!

Dags att visa lite bilder hur det ser ut just nu ute hos oss.
 
 
Ni ser rätt vi har lite snö kvar, men det är det sista.
 
 
Köpte mina tujor förra veckan. Köper nya varje år, varför gå från ett koncept som funkar alltid hihi.
 

Godmorgon

Idag så bjöd jag mej själv på en härlig sovmorgon för jag har varit lite trött i veckan och somnade i soffan igår på dagen. Men det kanske var lite dumt att sova länge idag eftersom jag ska upp så tidigt imorgon.
 
Började igår med en blombänk men insåg att det var alldeles för tidigt för bänken är så fortfarade lite sur och blöt. Så jag får nog vänta en vecka, men det är skönt att jag har iallafall börjat lite smått. Så idag är fokusen på att städa inne.
 
Sen så har vi härliga fredag här och självklart blir det en finare middag, nämligen dubbelmarinerad fläskfilé och potatisgratäng, så det blir mums. 
 
Ha en super härlig fredag!

Husägare!

Här sitter jag och skjuter upp en hel del saker, får bara ångest när jag tänker på allt det jag ska göra. Men imorgon ska jag ta tag i det. Eller jag ska iallafall fixa klart en blombänk sen är det bara två st kvar och då pratar vi inte om små blombänkar.
 
Sen till helgen så hoppas jag verkligen att vi börjar ta tag i att skrapa huset, för YES vi ska måla, suck! Men det kommer bli fint ska även måla pergolan. Egentligen var det tänkt redan förra året att vi skulle måla men det blev aldrig gjort. Så ni förstår vilken ångest jag har hihi. På så sätt är jag ingen bra husägare, gillar inte att måla eller rensa ogräs.
 
 

Valborgsmässoafton Och Första Maj!

Vilka dagar man har haft framför sej sen Valborg. Som ni vet så firade vi Valborg hemma hos oss med mina föräldrar men även min bror och svägerska kom över till oss. Vi åt en jätte grym god hemmagjord plankstek, måste helt klart börja göra det oftare. 
 
Sen på första maj var vi bortbjudna till våra vänner C och S och fick årets första grillning, det var super gott, fanns en hel del tillbehör att välja på. Vi blev verkligen bortskämda och vi kom inte hem förrän 04 på morgonen, så kan väl meddela att var jag jätte trött när jag jobbade på lördag, men det gick bra tack och lov hihi.
 
 
Måste bara visa detta vackra gamla medicinskåpet som dom har och dom bor verkligen i ett snyggt hem!
 
 
Våra vänner.
 
Så sammanfattning kan man säga att jag har verkligen haft bra helg fast man har fått jobba samtidigt. Nu jobbar jag bara en till helg sen har jag mina lediga helger framför mej och det kommer hända en hel del på dom.
 

RSS 2.0