Roses everywhere!

Dags att visa rosorna som jag köpte hem förra veckan, Det blev hela 4 st buketter. Som jag kunde sätta ute lite överallt i huset.
 
 
Jag blev så nöjd med den här stilleben och just att det är så här jag vill ha i mina små vaser med en ros i.
 
 
Jag har som blivit helt inne på rosa roser. Och det ska vara en speciell rosa färg, inte vilken som helst.
 
 
Mera rosa roser, sen har jag dom vita roserna i bakgrunden.
 
 
Och dom sista rosa roserna, det blev även en stilleben här också.
 
I veckan så har jag faktiskt inte köpt nå nya snittblommor för dom är fortfarande så fina. Jag har även kommit hem med vita hyacinter, men dom får ni se en annan dag för dom har inte börjat slå ut än.
 
Att man kan bli så glad över snittblommor?! Jag tycker att det känns så lyxigt att ha sånt i sitt hem. Nu ska jag börja förbereda middagen. 
 
 
 
 

Redan måndag!

Idag är man ledig och det känns så skönt. Har inte gjort något speciellt bara njutit av att få vara ledig. Den här veckan har mycket att erbjuda. Ska börja ta fram min julsaker så man kan börja små pynta lite överallt. Kan inte fatta att på söndag så är det första advent. Men redan på fredag ska jag börja tända min adventsljusstakar.
 
Nu ska jag snart börja laga mat, det blir hemmagjord pizza, men inte vilken som helst hihi. Jag undrar vad min sambo kommer säga.
 
Ha en super härlig kväll!

Godmorgon

Har en härlig dag framför mej, dvs att jag ska åka och handla så det blir att skriva en handlarlista. Så måste jag även fundera på vad vi ska ha för fredagsmys imorgon. Men sen blir det att jobba lördag och söndag, så då är det som en vanlig dag.
 
Jag måste erkänna att denna vecka har jag haft spenderarbyxorna på, inte bra för jag hade tänkt hålla hårt i plånboken nu när vi börjar närma oss julen och nyårsafton. December är en dyr månad. Jaja, det ska nog gå bra. Det var tur att man jobbade igår.
 
Ha en jätte härlig dag!

After work på Chicninas vis!

Efter vi hade haft Afternoon tea så blev det After work hos oss senare på dagen. Oftas brukar det vara tacos, så vi körde på det fast det blev istället tacosgratäng.
 
 
Så enkel maträtt och gott är det.
 
 
Självklart blev det att dricka öl till denna maträtt och som ni ser äter man med nacho chips.
 
Får dela med mej det här receptet. Men det får bli senare.
 

Afternoon tea på Chicninas vis!

Helgen den 8 november så körde vi ett afternoon tea hemma hos oss. Fast jag kallar det på Chicninas vis eftersom jag tog det som jag hade hemma i frys och i kylen. 
 
 
Vi hoppad över te och kaffe och körde på fruktbubbel istället.
 
 
Choklad tårta.
 
Jag tycker att det är så mysigt att ljus på tårtor, blir så festligt hihi.
 
 
 
 

Godmorgon

Oj vad jag åkte på jobb förra veckan, det är därför det har varit tyst om mej. För jag har inte hunnit att sitta vid en dator. Jag har jobbat sen förra måndag tills i går. Så idag är det min första lediga dag och ni kan ju gissa att det har varit skönt att få sova ut. För nu är man pigg och glad igen hihi. 
 
Idag ska jag fylla hemmet med rosor eftersom det blev inga snittblommor förra helgen. Sen ska jag även försöka göra mer blogg inlägg idag, men jag kan inte lova. 
 
Jag hoppas att ni har en underbar start på denna nya vecka som kommer ge oss nya möjligheter!

Fredagsmiddag!

 
Igår startade vi kvällen med årets glögg och lite pepparkakor med ädelost på. Alltid lika gott.
 
 
Kvällens vin till middagen. Först tyckte jag inte om den, men den växer eftersom. Passade bra till varmrätten. För vinet hörde till dom bättre kostade 119 kr och finns på systembolaget. 
 
 
Varmrätten bestod av oxfilé med mandelpotatisgratäng, kantareller och kantarellsås.
 
 
Såsen får vara i en liten skål med lock på så värmen håller i sej.
 
Middagen var verkligen super god, sen så gillar jag att göra potatisgratäng i små skålar, även att ha såsen i små skålar. Hittills har jag alltid haft sås i dom här skålarna med lock på. Men jag skulle vilja komma på vad mera man kan ha i den, kanske en soppa?!
 
 
 
 

Saturday diary

 
Dagens frukost bestod av varm choklad med lättvispad grädde på toppen och korvmackor.
 
Vilken härlig dag man hade igår och den här dagen har börjat också riktigt bra. Idag kör vi ett litet tema, för senare idag blir afternoon tea. Sen på kvällen blir en slags after work. Man kan verkligen säga att vi går all in hihi.
 
Vad ska ni hitta på denna lördag?


Friday diary

Woohoo äntligen fredag och ledig helg. Den här helgen ska jag verkligen njuta av för nästa helg jobbar jag.
Finns en risk att det kan bli en tidig kväll för mej, eftersom jag har nästan inte sovit något inatt.
Sen så har jag även jobbat idag. Av nån konstig anledning varje gång jag ska öppna så kan jag inte sova för jag tror hela tiden att jag ska försova mej. Så man var lite som en zomibi imorse/natt, steg nämligen upp 04 och jag hade inte somnat förrän klockan 01.
 
Vad ska ni hittat på för nått trevligt idag? 
Vi kör fredagsmys som vanligt, ska fota kvällen och den goda middagen som vi ska äta. Kvällens meny innehåller oxfilé. mums hihi.

Tilltugg till helgen?

 
Riktigt gott tilltugg som verkar gå hem hos alla som har testat det.
 
Det enda du behöver:
 
Sourcream & onion chips.
Brillat savarin ost.
 
Se till att ta fram osten i tid, så den hinner bli lite varm. För det blir mycket lättare att bre osten på chipsen. Vill ni att chipsen ska vara krispiga så se till att bre på osten precis innan du ska servera det. Finns annars en risk att chipsen blir mjuka efter en stund med osten på.
 
Vad är Brillat savarin?
Det är en fransk fet krämig ost som är tillverkad av komjölk och grädde. 
 
 
 
 

Godmorgon

Tänk att det är redan onsdag, inte alls nå länge kvar tills det är helg igen. Idag ska jag åka och handla, så alltid till den stora frågan vad ska man handla för något. Blir att skriva ihop en handlarlista nu på morgonen. 
 
Idag ska jag även dela ut det enkla receptet på tilltugget som vi åt i lördags, för det är nått som jag tycker ni borde testa till helgen. Man gillar ju allt sånt som är enkelt och smakar gott.
 
Nä, nu ska jag surfa runt och se vad man kan hitta för något att äta i veckan och gärna nått gott till fredag.
 
Ha en jätte härlig dag!

SHF

 
Då är man laddad för Svenska Hollywoodfruar.  Och tänk att man har Maria på besök hihi.
 

Mode news

Nu på torsdag så släpper H&M kollektionen Alexander Wang x H&M i utvalda butiker och online. Jag måste erkänna att jag tyckte att det skulle bli så bra med ett sånt samarbete och såg verkligen framemot det.
Men jag hittar inget som jag gillar, så jag tycker nog att det här var ett av det sämsta samarbete. Så kan det gå. Kommer ni köpa nått från kollektionen?
 
Min plånbok kommer vara glad och jag slipper slås om plaggen online hihi.
 
 
 
 

Skaldjursfrossa!

Dags att börja visa bilder från i lördags när vi hade skaldjursfrossa. Det var verkligen super gott. Jag nöjt av varje tugga.
 
 
Kvällens dukning fick gå i svart, vit och orange. Mitten av bordet ser ni min nya planka från Jamie Oliver, hade tilltuggen där.
 
 
Mer tilltugg/förrätt på tallriken.
 
 
Allt det vi åt, ostron, krabba, hummer, rökta räkor, blåmusslor, aioli, surdegsbröd och så hade jag gjort vispat smör med tryffel.
 
 
Drack ett jätte gott vin till det här, Chablis.
 
 
Brownie bit till efterrätt, som vanligt vill jag ha lite flingsalt på det hela hihi.
 
Som ni ser så hade vi jätte trevligt. Vi hade nämligen tagit en helg gourmepåse från Hemmagastronomi, men ostron och brownie köpte vi till som extra och vispat smör hade jag gjort själv, så enkelt och gott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Halloween helgen!

 
En av helgens rosor, härlig ljus rosa färg.
 
Har ni överlevet helgen? Vi har haft det ganska så bra, men vi fick kasta om måltiderna som vi skulle ha i helgen. För det var tänkt att vi skulle äta skaldjur i fredags men det blev igår istället. Så det blev tacos i fredags istället för igår. Ja ni ser hur det kan bli. Det var en jobbig Halloween som slutade bra tack och lov. Det är det som får en inse att man ska verkligen ta tillvara alla dagar och njuta.
 
 
 
Den andra buketten med rosor som passade verkligen bra i helgen för den har halloweens färger.
 
Som ni ser så älskar jag rosor och jag måste varje helg ha nya, för att pryda i vardagsrummet. Jag hoppas att dom här kommer vara fin länge, för sist när jag köpte rosor så hade jag dom i två veckor.
 
 
Köpte lite roliga salsa burkar från Willys till vår tacos. Hittade öven dom där små pumpaljusen från Willys.
Jag är lite känslig mot stark mat, jag åt salsa roja och den var lite för stark för min smak, men den passade bra när jag blandade med allt annat.
 

RSS 2.0