Julafton 2012!

I år så såg vårt julbord ut så här.
 
 
En hel del goda saker. Sen på spisen så hade vi självklart köttbullar, revbenspjäll och prinskorvar. Sen ett måste som jag alltid vill ska finnas på ett julbord är ostbricka och rökt lammfiol.
Allt var så lyckad och jag fick så fina och bra julklappar. Så jag är nöjd med min jul, fast det var lite små stressigt och så. Nästa år ska jag inte jobba julafton och inte heller dagen efteråt för jag har varit slut som artist.
Men självklart blir det att fira julafton här igen i vårt hem.
Vi var sammanlagt nio pers som firade tillsammans.
 
 

Dukat och klart!

Då har man dukat nyårsbordet. Blev själv nöjd.
 
 
Som ni ser så har jag inte tagit fram nå glas, men det är för att alla kommer dricka olika, så jag kommer vänta och höra först vad alla vill dricka för ngt så jag vet vad det ska vara för glas, sen så har jag inte heller 8 likadana glas hihi. Så då är det tur alla ska dricka olika.

White roses!

Igår så var jag och köpte vita roser för att ha på nyårsafton, var egentligen ute efter vita tulpaner, men det hade dom inte så då fick det bli roser istället. Älskar snittblommer, känns som lyxigt hihi.
 
 
 

Färskostbollar med rökt renkött och pepparrot!

Igår testade vi att göra ostbollar med rökt renkött och pepparrot. Det var riktigt gott, men vi körde med snål varianten som är rökt hambrugarkött istället för renkött. Tänkte tipsa till er det här tilltugget som ni skulle kunna ha på nyårsafton. 
 
 
Färskostbollar med rökt renkött och pepparrot
Cirka 12 st.
 
100 g philadelphiaost
75 g rökt renkött, finhackat
1 tsk färskriven pepparrot
1 dl hackade örter, som dill, gräslök, persilja
 
1. Blanda philadelphiaost, renkött och pepparrot. Rulla till små bollar.
2. Häll upp örterna på ett fat. Rulla varje boll i örterna så att det täcks. Förvara bollarna kallt tills de ska serveras.
 
Det här tilltugget går verkligen fort att göra och att det är så enkelt. Men vi tog mer pepparrot än en tsk, för vi älskar pepparrot, sen så rullade vi bollarna i färsk ruccola. Men man måste se till att krama ut vätskan från roccolan för annars blir bollarna blöta.

Godmorgon

Idag så slog mina bruna ögon upp när klockan var åtta, så då var det bara att stiga upp för jag kunde inte somna om igen.
 
Idag så blir det att duka bordet för imorgon, så måste vi skotta, man kan säga vi har en del husgrejer att göra. Imorgon så ska jag börja om och jobba igen, jag öppnar så därför vill jag hinna göra massa saker idag för jag kommer inte hinna imorgon. Men som sagt jag är överlycklig att jag inte ska öppna på nyårsdagen.
 
Vilket konstigt väder vi har, på morgnen så är det minus 23 sen blir det helt plötsligt bara minus 3 under dagen. Jag tror att det ska bli plus grader idag, dom har sagt det så vi får se.
 
Ha en jätte härlig söndag!

Våra fredagsmys!

 
Som ni vet så är fredagar heliga för mej, jag måste ha fredagsmys. Så igår såg vår fredag ut så här.
 
 
Skumpa till förrätten, kan verkligen tipsa den här för den är super god.
 
 
Pilgrimsmusslor, anklevermousse och avokado. Vi fick över anklevermousse från vårt julbord som vi hade på julafton. Så god förrätt.
 
 
Röd vin till huvudrätten, gillar zinfandel samt amarone.
Klockan i bakgrunden är min gammel gammelfarfars. Eller ska man kanske säga min farfars pappas pappa, så det blir alltså min farfars gammelfarfar, hoppas ni fattar vad jag menar hihi. Men hur som helst så är den gammal. Jag är alltså femte generationen.
 
 
Huvudrätten, entrecote med potatisterrin.
Så vi hade verkligen en lyckad fredag. Nu ska få se bilder hur våra fredagar kan se ut.
 
 
Så man kan säga att det är en del vin, skumpa och champagne på fredagar. Och nån god köttbit till.
Idag blir det lasagne och mjölk till middag hihi.

Godmorgon

Å vad det känns härligt att man är ledig idag, så har man fått sova ut fast jag har vaknat tidigt idag. Undra vad jag ska göra med hela den här dagen hihi.
 
Jag har en del blogginlägg att skriva om, så det blir väl att sitta vid datorn idag. Jag hoppas att ni har haft en bra julafton och juldagar! Vad har ni fått i allt mest i julklappar?
Jag är allfall super nöjd med min jul, men jag ska berätta mer om den i ett annat inlägg.
 
Hoppas ni har en underbar lördag!

I am back!

Nu så är man tillbaka igen. Har jobbat alla mina dagar så nu får man äntligen vara ledig hela helgen. Man blir lite knäckt att stiga upp 04:45 varje morgon, fast det är ju dom arbetstiderna som jag gillar mest.
 
Har good news, har nämligen sett till att jag får vara ledig på nyårsdagen, så det är jag verkligen tacksam över, räcker med att man ska jobba på nyårsafton. Så nu får jag verkligen fira nyårsafton hihi.
 
Idag så har man haft lite fredagsmys, får visa imorgon vad vi har gjort.

Merry Christmas!

Vill önska alla mina läsare en riktigt GOD JUL!
Hoppas att ni får allt det ni önska er, jag själv tycker att det ska bli kul att fira jul med min familj sen att det är även min och min sambos första jul som vi har ansvar för hihi.
 
 
Vår julgranskula som hänger så fint i granen.

Allt för julafton!

Som ni vet så jobbar jag för fullt, bytte pass med min kollega så jag fick sluta två idag och det behövde jag verkligen, för nu har vi gömt bort kartongerna som vi har kvar, sen så har jag äntligen tagit fram julgranen. Men har fortfarande kvar saker att göra.
 
 
I år är den vit och svart. Blev nöjd hihi.
 
 

Mitt så kallade liv!

Hoppas att allt är bra med er?!
För mej går det lite upp och ner, skrev ett inlägg just som jag tog bort. Jag vill inte vara tjatig och vill gärna skriva om saker som iallafall jag blir glad och mår bra över, för jag blir själv less på mej själv när jag är så här just nu. Men det händer så mycket och jag har inte tid eller ork. Har så många saker som har kommit efter som gör att jag blir stressad, dryg och även få lite panik.
 
Så mitt nyårslöfte är att sluta och stressa, för jag är ingen rolig människa just nu =)

Suck

Shit vad jag är trött idag. Fick ett telefonsamtal igår vid halv elva tiden på kvällen om jag kunde öppna idag, självklart tog jag det. Men jag kunde ju inte sova, vaknade nästan varje kvart för jag trodde att jag hade försovit mej, hade ingen ro i kroppen. Ska jobba imorgon också. Jag känner även att jag har börjat få ganska så mycket panik. Tänkte bli klar med all inredning i huset i den här veckan, men jag inser jag kommer verkligen inte hinna och det gör mej förbannad och ledsen. För nästa vecka hinner jag inte, sen så har jag så ont i mitt knä, inga värktabletter funkar, funderar på om man ska kontakta vårdcentralen igen och be dom skriva ut starka tabletter. För just nu känns det inte som att mitt knä blir bättre, sen så blir jag så frustrerad när jag är på jobbet för allt tar så lång tid för mej. Som nu när jag bakar på morgonen så tar det en timme längre än vad det annars brukar ta för mej.
 
Nu har jag klagat färdigt, men man blir verkligen deppig när inte kroppen funkar så som den ska.
Jag kommer verkligen uppskatta allt när jag blir normal igen.
 
Hade velat vila just nu, men jag kan inte det för jag väntar på ett blombud sen ska jag bort ikväll.

Godmorgon

Nu är man tillbaka igen, vilken helg man har haft. Kan säga att jag och min sambo hade super kul i fredags när vi höll på laga vår goda mat, men vi fick även vara ute och skotta en del. Det är helt sjukt hur mycket snö vi har fått på sista tiden. Jag måste säga att jag föredrar -30 än att det ska snöa så här mycket.
 
Sen har jag ju jobbat hela helgen och det gick väl så där, mitt knä fixar det inte. Som när jag skulle hem höll jag inte på kunna sätta mej i bilen och köra vara ett problem när jag skulle trycka på kopplingen sen när jag skulle kliva  ut från bilen var det också problem. Jag måste hinna bli bättre tills på lördag för då ska jag börjar och jobba 7 dagar i sträck. För det blir att stå i 8 timmar i sträck när man jobbar. Jag är nu verkligen less på att halta. Nu har jag haft det här i en månad. Och jag kan inte vara sjukskriven nå mer.
 
Idag har jag fullt upp, måste faktiskt skriva en checklista som jag kan bocka av när man har gjort klart nått.
 
Ha en härlig dag, för om 7 dagar så är det julafton!
 
Nu har det äntligen slutat och snöa, jippi!!!

Vilken fredag

Det blir dåligt med bloggade idag och i helgen. Vi har fått så mycket snö och sen så fortsätter det och snöa, så det är långa dagar för man får vara ute och skotta hela tiden. Sen ska jag jobba imorgon och söndag.
 
Men vi ska ändå klämma in en fredagsmys. Kvällens meny Svartpeppar och glöggglazerad urskuren älgbiff samt ugnsrostade cherripotatis, lökar, betor med ruccola samt portvinsky. Vi har nämligen tagit hem en helg gourmet påse. Så har jag även köpt på mej lite salami, dvs mini korvsalami och en rödvins salami till förätt för det blir att dricka champagne.
 
Nu ska jag ut och skotta igen.

Godmorgon

Redan Lucia, gud jag hinner ju inte med alla dagar. Idag ska jag på födelsedagsfika för det är nån som fyller år, sen så är det min och min sambos förlovningsdag. Vi har nu varit förlovad i 5 år hihi. Men det ska vi fira mer imorgon istället.
 
Fick mitt schema för jul och nyår, jobbar julafton, juldagen och annandag jul, men det värsta är att jag jobbar nyårsafton och nyårsdagen jag öppnar. Och vi som ska ha nyårsfesten kul. Jag hade sagt tidigare att jag kan jobba hela julen men inte nyårsafton och speciellt nyårsdagen, men då fick man med det på köpet, det är bara gilla läget och tänka på money money money.
 
Då skulle man kanske starta den här dagen med att gå ut och skotta snö, min träningen varje morgon sen får man gå ut ca 2 ggr till under dagen och kvällen och skotta snö.
 
Hoppas att ni får en riktigt trevlig lucia firande!

Äntligen!

Vad perfekt att visa nu vad som var i min Balenciaga ask nu när det är 121212 kl 12:12.
 
 
Ett armband och jag har velat ha det så länge så jag är överlycklig att jag är ägare till det nu. Som sagt jag kan rekommendera till er att det är bara beställa ett sånt här armband från Barneys New York om ni vill ha en ett sånt, för dom har jätte bra servce och så gick det så snabbt.

Godmorgon

Nu börjar nästan varje morgon med att man måste ut och skotta, snöar det inte så är det takras. Men det är tur att det är så lite snö så det blir aldrig tungt.
Idag ska jag ju på teater och se revyn Aldrig får man vara glad. Det ska bli kul.
 
Nu ska jag kicka igång den här dagen och se om min vovve vill komma ner från sängen, han älskar att få sova under täcket hihi, så det brukar vara svårt att få han att kliva upp.
 
Ha en riktigt härlig dag idag!
 
 

I love it!

 
Vad jag älskar det här nya nagellacket från OPI från Skyfall collection, the spy who loved me.
Har den perfekta röda färgen, täcker efter ett varv men jag målade ändå två varv. Sen har det även så fint skimmer.

Vilken dag!

Vilken härlig morgon man har haft, sovit tills man har vaknat sen har jag suttit en stund framför datorn och läst bloggar och varit på Adlibris webshop och funderar på om man ska beställa några böcker. Det är så mysigt att läsa böcker när det är vinter.
 
Imorgon ska jag på teater, det kommer bli super kul för jag kommer inte ihåg sist när jag var och såg på nån föreställning. Fick även veta igår att jag är bjuden på min sambos julfest med jobbet den 21 dec, det kommer också bli roligt för vi har aldrig nån julfest på mitt jobb.
 
Nu ska jag fortsätta och ta vara på denna underbara dag, det ska ni också göra hihi!

Texter och bilder!

Äntligen har min tavlor fått komma upp på väggen.  Och dom här två tavlorna är som gjord för vardagsrummet.
 
 
Som ni märker så får jag aldrig nog av texter hihi.
 
 
Iköket så kom äntligen listen upp så jag fick ta fram mina plåtaskar för julen. Även den här listen ska bli målad vit nån vacker dag.
 

Godmorgon

Det har varit dåligt med bloggande i helgen för det är så här, vi har fått en hel del snö igår så vi fick vara ute en hel del och skotta, jag ska ut och skotta snart igen. Sen har vi packat upp en del saker så jag skulle kunna fota lite mer från hemmet. Det är speciellt tavlor och sånt.
Idag ska jag fortsätta och packa upp, det är så otroligt skönt och se när det minskar kartonger hih.
Har ni haft en bra helg?
 
Det börjar även bli dags att ta fram julgranen får se om jag hinner idag eller om jag tar det imorgon istället. Det är verkligen fullt upp här i mitt hem hihi.
 
Hoppas att ni har en underbar dag idag!
 

Godmorgon

Det kom lite snö igår så nu på morgonen har man fått vara ute och skotta och det blev varmt hihi. Så det var dagens träning haha.
 
Just nu så håller jag på skriva en handlarlista, det är svårt att komma på maträtter.
Vi kommer få besök idag av mina vänner så det blir kul.
Ha en jätte bra dag!

Min fredag

Vad har ni för fredagsmys inplanerat idag?
Jag måste erkänna det känns verkligen konstigt att vi ska inte ha nått fredagsmys men det blir imorgon lördagsmys istället. Det blev inget restaurangbesök heller, så man ska inte lyssna på rykte hihi.
 
 
Så klockren bild, för det är så jag känner mej just nu. Fredagar har blivit heliga för mej dom senaste åren.

HaPpY friday!

Då var äntligen fredag här. Min sista lediga helg för sen blir det att börja och jobba igen. Är fortfarande inte riktigt bra med mitt knä men det går allafall framåt.
 
Eftersom tjejmiddagen blir inställd imorgon så kommer jag och min sambo laga till en 3 rätters, för det är vår första helg som ensamma, men vi ska även sätta upp lite saker på väggarna och packa upp.
 
Ha en riktigt fab fredag!

Balenciaga!

Gjorde en beställning från butiken Barneys i New York i oktober och det tog bara ca 2 dagar att få det till min dörr, det kallar jag för en snabb leverans.
 
 
Vad tror ni det är i paketet?

Citron, citrus, lemon

 
Ser ni vad jag odlar för något?
Det är nämligen en citron har några st som har blivit stora, men jag har inte testat än att äta nån för jag tror att dom kommer bli större.

Oh My GoD!

 
Jag väntar på besök och så var jag tvungen att ta fram den här, det ska nämligen komma hit en präst, nu undrar ni säkert varför?!
Men det ska nämligen bli en bless this house and everything. Har aldrig gjort det tidigare så det blir intressant hihi.

Oj Oj Oj

Måste ta en liten paus, jag håller på vika kläder och sätta in dom fint i garderoben, för jag vill ha ordning.
Har tillomed hittat lite kläder som jag ska skänka bort. Ska fråga en vän först om det är något som hon är intresserad av.
Vissa kläder har man helt problem att slita sej loss från, kan säga att det kändes när jag stoppade dom i högen som "ska bort". Får även skuldkänslor när man hittar plagg med lappar kvar, dvs har aldrig använts och dom hamnar i högen "ska bort". Så vad har jag lärt mej, joo jag ska tänka minst 10ggr till varför jag ska köpa det och kommer jag använda det mer än bara 1 gång.
 
 

Till nyår!

För nån vecka sen så hämtade jag ut ett paket som jag hade beställt från H&M. Det var saker till hemmet för jag ska använda det till nyårsafton men även när man har fina middagar hihi.
 
 
En duk och servettringar. Jag har nästan tänkt att temat på nyårafton ska vara ice and cold.

Godmorgon

Idag har man stigit upp tidigt för att skjusa min sambo till hans jobb. Han ska nämligen på trevligheter idag efter sitt jobb. Så jag kommer vara hemma och fortsätta packa upp från kartongerna, det blev en hel del gjort igår, vi har flyttat på garderober byggt ihop vår skänk så det blev ett vitrinskåp av det hela. Men jag ska fota så ni får se sen.
 
Snart så ska jag åka och handla färskt bröd och juice med mera, för idag ska det bli en lyxig frukost hihi. Fick även morgontidningen i brevlådan.
 
Ha en riktigt mysig torsdag!

Dagens

 
Idag har man sitt bling bling halsband på sej, det är ju lill lördag hihi.
 
Halsband från Cecilie Melli.
Topp från Nelly.

Dove pure & sensitive body lotion!

 
Idag fick jag det här i brevlådan och det ska bli intressant att testa eftersom jag har känslig hud.
Man ska använda Dove Pure & Sensitive lotion dagligen istället för din vanliga kroppslotion. Resultatet är vacker och len hud som återfuktad på djupet.
 
Dove Pure & Sensitive lotion är parfymfri, alkoholfri och dermatologiskt godkänd. Den innehåller DeepCare Complex som är en kombination av hudens egna näringsämnen och rik essentiell olja som huden behöver, Huden får näring där det verkligen behövs - på djupet.

Godmorgon

Det blev en lång sovmorgon idag och det känns super härligt, för det var ett tag sen man vaknar upp till tystnaden hihi.
Det är inte lika kallt idag, bara minus 14 och så har det börjat och snöa lite grann. Min vovve gillar fortfarande inte att vara ute, han tycker att det är för kallt.
 
På lördag ska jag på en tjejmiddag det kommer bli trevligt, sen får vi se om vi blir bjudna på kalas på fredag, för jag har hört via ryktesvägar att det kan bli att gå ut och äta hihi.
 
Ha en super härlig dag idag!

Stoppa in en pinne i brasan...

Brr nu är det minus 23 ute hihi. Så här eldas det för fullt.
 
 
Redan på dagen så tände jag på en brasa och det var så fridfullt att sitta i det rummet och läsa en tidning, vad jag älskar det här livet hihi.

Godmorgon mitt vinterland!

Ååå vad jag gillar snön just nu, för det är så vackert ute och så är det så härlig kall luft som man andas in, så hör man även hur det låtar när man går på snön. Jag älskar just nu den här årstiden.
 
Idag ska jag åka och luncha med mina föräldrar, vi ska till Ormberget och där är det så fin utsikt. Man ser nästan hela Luleå.
 
Ha en super härlig tisdag!

Beautiful things!

Nu ska ni få läsa något som jag aldrig trodde att jag skulle säga, s-tan vad vi bor stort. Trodde inte att man kunde bo för stort. Vi är ju bara på entre våningen hihi, men det är klart att det kommer bli mer på övervåningen också nu när vi är själva, men ändå. Det är nog dags att fylla huset med barn hihi.
 
 
Den här vackra saken fixade vi en lampa igår, den har mer hängt som en prynad, men nu har den blivit en vacker lampa. Kontakten ska inte hänga så där, men jag kunde inte låta bli att fota den just nu. Men jag kommer fota mer sen när allt är klart.
 
Det är i egentligen min mammas men hon lämnade kvar den för dom har inte plats med den i sin lgh, så den får fortsätta att hänga här och det är jag glad över. För den är så vacker hihi.

Julbilder från vårt hus!

 
I helgen så slog hyacinterna ut så det doftar helt underbart i köket.
 
 
Köpte den här granen förra året för vi hade den på balkongen, men nu får den bo under trappan. Funderar på om jag ska köpa nå julpynt till den?!
 
 
Har en adventsstake i vardagsrumsfönstret och i köksfönstret.
 

Ljuskronan får vara med igen. Nu har det dessutom kommit snö på den.
 

Vår vackra utegran.
 
 
Så här ser det ut just nu hos oss!
 

2012-12-03

Hoppas att ni hade en bra första advent igår?
Jag har haft en riktigt härlig helg, som i lördags gjorde vi ingeting. Men igår så tog jag fram adventsstakar, ut med en julgransbelysning som jag får fota ikväll så ni får se hur vackert det är på gården. Det är nått konstigt med att sätta ut en julgransbelysning för det är precis som i filmen Ett päron till farsa firar jul, som vissa lampor lyser och inte dom andra med mera tills vi insåg att det var glapp då blev allt mycket lättare hihi. 
 
Nu är det riktigt nära att vi kommer bo själv för imorgon flyttar våra inneboende, kommer känns lite konstigt men skönt hihi. Idag har man fått vara ute och skotta, det var skönt men det tar lite längre tid för mej nu än vad det gjorde tidigare, men som sagt jag blir bättre och bättre för varje dag som går.
 
Ha en riktigt härlig dag!

Fredagsmyset!

Tänk att det är redan 1 dec och imorgon är det första advent. Som sagt var tar tiden vägen?
November gick verkligen snabbt och jag vet inte heller riktigt vad jag har gjort i den månaden hihi.
 
Igår hade vi riktigt trevlig fredagsmys, god mat och dryck så man har lite ont i huvudet idag.
 

Självklart måste man dricka champagne på en fredag.
 
 
Praliner hör till att äta när man dricker champagne.
 
 
 Krustader med Kalix löjrom och renostkräm.
 
Till midag så åt vi renytterfilé och rårakor, Jag har blivit helt galen i rårakor, det är ju så gott. Det har blivit en av mina favorit tillbehör till mat.
 
Masse är en god champagne, så jag kan verkligen rekomendera den!
 
 
 

RSS 2.0