Jukkasjärvi Del 2

Att se ishotellet var helt otroligt, sen var det så tufft också om det var minus 30 ute så var det ändå bara minus 5 inne på ishotellet. Så man kan verkligen sova där fast om det är jätte kallt ute. Dom brukar börja bygga hotellet i november, sen så öppnar dom den vid lucian. Som nu på söndag så stänger dom igen hotellet så då får det smälta ner.

När vi var där så fick vi även se deras verkstad där dom tillverkar isglasen m.m. Vi var även till deras kylrum där dom har fullt med isblock som ska bli nästa ishotell. Så man kan säga att dom håller just nu på att plocka upp is från Torneträsk. Vad som är så speciellt med det vattnet är för att isen blir så klar, för den har nog mycket syre och bra tempratur.
Det är otroligt att dom tillverkar isglas som dom sen skickar runt om i Sverige och i världen.

Sen så bygger dom aldrig upp samma hotell igen, dvs att rummen ska alltid vara olika. För dom har konstnärer som får göra rummen. Det är det som jag har bilder på. Konstnärerna kommer från sverige till utlandet.Jukkasjärvi iskyrka.Inne i iskyrkan. Hon som syns på bilden är Kerstin som är en av dom 5 delägare som driver Icehotel. Vi hade en föreläsning med henne innan vi såg på hotellet och kyrkan. Vackert va?Entren till ishotellet.Receptionen inne i hotellet.Efter man hade gått förbi receptionen så såg man det här. Visst är det snyggt? Det känns som i en annan värld eller planet hihi.Is kristall lampan. Det är så svårt att tror att det är gjort av snö och is. Helt otroligt!Hallen som går till hotellrummen.Ett av rummen.Samma rum som det översta, sen på höger sidan av bilden ser ni vad rummet heter och vem som har gjort den.Ett annat rum som har den här fin skulpturen.Det är en sänggavel.En av mina favoritrum.Mysigt rum, också en av mina favorit rum.
Det här fanns i det rummet med snöflingan. Snyggt va?

Så klart var vi även till icebar som finns på hotellet.Men tyvärr så var isbaren stängd. Så jag kunde inte köpa något. Jag som vill ha en drink i ett isglas. Men jag bjuder på en bild med ett isglas.Om ni får en möjlighet så tycker jag verkligen att ni ska åka till Jukkasjärvi! Vilken upplevelse, jag måste dit fler gånger. Gärna sova en natt på ishotellet hihi.


Kommentarer
Postat av: Siri

sv; haha okej tack iaf! detsamma, ha de bra! kram

2010-04-12 @ 21:41:50
URL: http://sirianna.blogg.se/
Postat av: Gaby

Helt otroligt,det är så fantastiskt att man kan inte fatta att det går att göra av is och snö.Såg ett kort program på TV där i från för en dryg vecka sedan,och tänkte lycko dej som skulle dit.Tack för dina fina bilder.Många kramar.

2010-04-12 @ 22:32:32
Postat av: CArin

Men shit alltså. Det är helt otroligt. kan inte fatta att man kan skapa det där av is. Så otroligt cool. Måste helt klart dit någon gång. Måste!!!Tjo hopp ha de fint

2010-04-12 @ 23:11:38
URL: http://carinbengtsson.blogg.se/
Postat av: maria

Gud så häftigt!!=D så coola bilder!!!!=D

tänk att de bygger upp det varje år riktigt häftigt och att de kan skapa något sådant av is helt fantastiskt!! förstår att det var något riktigt speciellt!!! sov ni över också?ha det toppen kram kram!!

2010-04-13 @ 16:02:57
URL: http://mialooove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback