HaPpY hAlLoWeEn!

 
Vill passa på och önska alla min läsare en Happy Halloween!
 

Jag hoppas verkligen att ni får en trevlig dag och att ni tar hand om varandra! Det är alltid skönt att kunna krypa ihop i nåns famn om man blir skrämd.
 
 
 
 
 
 

TaKe AwAy

Det blev take away idag för jag kunde inte komma på vad vi skulle äta. Det blev från Waldorf.
 
 
Vad tycks om min Halloween pumpa?
 
Vitlöksbröd med aioli, vad ska man ska säga?! Så jädrans gott! Det är nått som jag alltid måste äta när vi är där eller tar take away.
 
 
Stekta nudlar med kyckling.
 
 
Det är inte lite mat man får, så nu har jag både frukost och lunch imorgon, som består av nudlar med kyckling.
Som ni ser blev det även tv dinner hihi. 
 
 

Thursday diary

Det har varit tyst om mej idag, men det är för att jag har varit och storhandla för helgen. Sen har jag även så klart köpt hem nya snittblommor, det måste man ju ha när det är helg hihi.
 
Jag ser verkligen framemot helgen, för vet ni vad imorgon blir det att frossa skaldjur, skulle vilja säga att det blir skadjursplatå. Sen på lördag blir det att vara ute på dagen och grilla korv och pinnbröd. Men på kvällen blir det tacos för det var ett tag sen vi åt det senast. Men idag har jag faktiskt ingen aning vad vi ska äta, vad ska ni äta?
Jag behöver verkligen middagstips.
 
Jag måste erkänna att jag är jätte dålig på att laga vardagsmat, ibland känns det som att jag skulle vilja ha en Linas Matkasse. Får fundera vidare.

Fredagsmys

 
Förra fredagen så åt vi en god renfilé med goda tillbehör till. Jag hade även gjort lite tilltugg som vi sköljde ner med Pongrácz, en av mina favorit bubbel. Tyvärr kan jag inte visa bilder på tilltugget, eftersom nu på fredag ska jag bjuda på det och jag vet att dom läser min blogg hihi. Så det vill jag hålla hemligt ett tag till.
 
 
Jag älskar att vara i det här fina rummer och bara njuta och tända massa ljus och elden sprakar i kaminen.
 
 
Renfilé med potatis och palsternacksstomp, med vodka lingonsky, svamp och krispiga morötter.
 
Nu på fredag ska vi äta något gott igen, det kommer bli en trevlig Halloween!
 
 

Dinner

 
I måndags blev det att jag tillagade lättlagad igen. Eftersom vi har haft rätt mycket fläskkarré i frysen. I sommars så köpte vi en hel del eftersom vi tänkte att vi skulle grilla mycket. 
 
Nu har jag iallafall tömt frysen på fläskkarré och idag blir det att äta rester från den här måltiden. Vill ni har receptet så är det bara gå in på Ninas Matrecept
 
Jag vet inte hur ni är, men jag har blivit så här att jag vill bara äta svenskt kött eftersom man har hört så mycket om köttet från Danmark och så. Jag vill vet vad jag får i mej. Så närodlat och närproducerat gäller för mej!
 

Godmorgon

Igår var jag verkligen överallt så jag hade ingen tid för att blogga, men idag ska jag hinna med det. Men ikväll ska jag på trevligheter så min sambo får vara hemma.
 
Känns skönt att få vara ledig idag, men det är inte kul att bli väckt på morgonen innan klockan är ens sju. Dom håller på och göra något med vägen, kan inte fatta att dom inte börjar åtta istället.
 
Nu ska jag fortsätta och surfa runt.
Ha en super härlig dag!

Godmorgon

Idag så vakande jag redan klockan 05:00. Jag kunde helt enkelt inte somna om igen så då var det bara att stiga upp hihi, jag antar att det kommer bli en tidig kväll för mej ikväll.
 
Vad har hänt i helgen, joo jag har jobbat för fullt. Men vilken fredag vi hade och jag har fotat så jag ska visa. Kan säga att maten var så god. 
 
Idag blir det träning som vanligt eftersom det blev ingen träning i helgen, det blev två dagars vila.
 
Ha en super härlig måndag!

Renfilé

Nu ska jag avslöja vad kvällens middag blir Örtstekt renfile med mandelpotatis & palsternackstomp krispig morot samt stekt Luleå shiitakesvamp & vodka lingonsky, jag tror verkligen att det här kommer bli gott.
Det vi har tagit hem är en helg gourmet påse från Hemmagastronomi. Jag älskar deras påsar! 
Köpte även med efterrätt också, lakritsmacarons. Så blev det en chips påse med tryffel på och minikorvar.
 
 
Kvällens vin blir Brown Brothers, jag gillar det vinet och har druckit det många gånger.
 

Friday diary

Idag bestod min träning av snöskottning, fy f-n den sämsta snön som man kan få, dvs blötsnö. Jag har inte heller fått bort all snö så jag måste ut igen för att ta det sista. Min sambo och alla andra tror att det kommer regna bort för vi ska få det varmare i veckan. Nu måste allafall min kläder torka.
 
Nu ska vi till det roliga, det är ju fredag woohoo. Men jag ska jobba i helgen men vi ska ändå ha fredagsmys idag. Vilken meny vi har för kvällen, bara äta gott och dricka gott. Vi ska även testa årets Blossa, kan behövas när det är sånt här väder.
 
Jag ska även testa ett nytt tilltugg att göra får se om det är så gott som alla andra säger att det är. Det är mycket enkelt tilltugg som går fort att göra.
 
Ha en super härlig fredag och helg!

Godmorgon

Vad det började blåsa rejält inatt och det blåser fortfarande, så det är verkligen skönt att få vara inomhus. Ska bli visst värre ikväll. Och jag som ska på trevligtheter idag. Ska till en modebutik i Luleå. Får se om jag hittar något men jag vet att dom brukar ha fina väskor så man kanske kommer hem med en väska hihi. 
 
Idag blir det att köra träning som vanligt måste även öka min träning för igår blev jag inte så slut som jag brukar bli. Det känns bra att man blir bättre och bättre. 
 
Jag hoppas att ni har en riktigt underbar dag för imorgon är det fredag och helg!

Lättlagat!

 
Här kommer receptet som jag har lovat. Kan säga att det är super gott. Har ingen aning vad maträtten heter men jag kallar den för Lättlagat. Har fått receptet från min mamma.
 
För 4 personer.
 
4 st fläskkarré skivor
2 dl grädde
2 dl créam fresh
0,5 - 1 dl soja
1 msk eller mer om du vill ha starkt, Sambal oelek
 

Lägg fläskkarré skivorna i en ugnsform.
Blanda grädde, créam fresh, soja och sambal oelek i en bunke, blanda det väl och häll sen över det fläskkarrén som är i ugnsformen.
Stoppa in formen i ugn i 175 grader i 1½ timme. 
Sen är det klart, du kan äta det med ris eller färsk pasta som tillbehör.
 

Som sagt det är verkligen enkelt att göra den här maträtten passar bra att äta en fredag med ett glas rött vin till.
 

Wednesday diary!

Idag bjöd denna dag en lång och skön sovmorgon och jag har inte huvudvärk, så det känns underbart. För igår hjälpte inte ens att ta panodil, för det brukar funka.
 
Jag ska köra ett träningspass idag, men jag måste bara först få mej bort från soffan som jag sitter på just nu, tänk att det ska alltid vara så skönt att vara på soffan hihi. Nu ska jag dra mej i kragen.
 
Tänkte dela med mej ett recept idag, för den maträtten gjorde jag i fredags och det är så lätt att göra den och det går inte att misslyckas för den sköter sej själv och sånt gillar vi eller hur?!

Tuesday diary

Idag är det inte riktigt nån bra dag, har fått en sån huvudvärk och den verkar inte vilja släppa heller. Man jag är glad att jag hann träna innan man fick en sån här huvudvärk. För nu kan jag inte göra så mycket.
 
Försöker skriva ihop en handlarlista för jag måste åka och handla i veckan.
Igår var jag en sväng till stan och passade på att handla på Lagerhaus för dom har nu 20% rabatt på alla glas, så jag kom hem med lite glas hihi.
Passade även på att köpa hem årets Blossa. 
 
 
Som ska smaka lavendel. Har ni testat den?
På fredag ska vi testa den, så jag hoppas att snön är kvar då, för det är så fint när det är vitt ute och just för att man har lite julkänslor så då passar det bra med glögg hihi.
 

Godmorgon

Jag har jobbat hela helgen så därför har det varit tyst om mej i lördags och söndags.
Men jag måste börja med att säga wow för i lördags när jag slutade jobbet så hade vi så fint norrsken så det var kul att bara stå ute och kolla på det skådespeleriet som himlen bjöd oss på. Sen när man vaknade igår på morgonen så var det helt underbart vitt ute. Då började min julkänslor vakna till liv och man blev sugen på glögg hihi.
 
Men jag tror inte att vi har fått vintern än, det här kommer försvinna, fast det är vitt idag också. Har hunnit vara ute och skotta bort snöraset från taket.
 
Ha en super härlig start på denna nya vecka och kom ihåg nu blir det nya utmaningar och härliga dagar framför oss!

Dipp och grönsaker

 
Ikväll blir det dipp med blomkål, morötter, paprika och minimajs. Kommer inte ihåg senast när vi åt det. Jag antar att det är nått år sen. Sen så är jag lite nyfiken på dom här nya dipparna, har ni testat dom?
 

 

Sallad

 
Middagen igår bestod av en sallad från Hemmagastronomi. Det var med lufttorkad skinka och fetaost.
 
 
Självklart blev det att dricka en citron lemonad. Jag har som blivit galen i lemonad hihi.
 
 
Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen, vad jag älskar min fina chanel tallrikar. 
Den här salladen var super god och kommer helt klart köpa den fler gånger, sen var den så mättande också. Del säger att man blir inte blir så mätt av en sallad, men ät den här så lovar jag dej att du kommer vara mätt länge, till nästa dag hihi. 
 
 
 

Godmorgon

Blev en sovmorgon idag, riktigt skönt. Sen har jag även hunnit att träna här hemma. Vi har ju en crosstrainer här i hemmet sen även lite vikter så det är i stort sett allt man behöver. 
Det var verkligen skönt med ett träningspass så nu blir det duschen. Om jag hinner senare idag så ska jag även göra lite ansiktsbehandlingar, ni vet peela och lägga en ansiktsmask.
 
Ska även handla lite mat, behöver vissa produkter till en maträtt som jag ska göra idag, sen blir det även att lyxa till med grönsaksdipp till i ikväll. Helt klart en perfekt fredag. Vad ska ni hitta på idag?
 
Ha nu en riktigt härlig fredag och helg!

Grön växt!

 
Min nya blomma som jag har fått av min mamma.
 
Det har blivit många inlägg om blommor idag hihi. Men jag älskar att ha fina blommor hemma och gröna växter. Den här är ny i vårt hus och jag har ingen aning vad den heter. Men jag hoppas att den är lättskött. För sånt gillar jag, sen så tycker jag att den är så vacker också. 
 
 
Den passar verkligen bra på vårt matbord. 
 
 

Vita rosor

 
Dom är rosorna har varit ute i sommar, men jag tog in dom i huset i början på september, för jag kunde verkligen inte kasta bort dom. Men jag tror nu att dom är mot slutet för det har inte kommit nå mer knoppar, men vi får se.
 
 

Rosor, ja tack!

 
Jag älskar rosor, och att alltid ha färska snittblommor hemma. Så redan igår kom jag hem med två buketter med vackra rosor som får pryda i vårt hem.
 
 
Gillar att ha den här färgen nu när det är höst, men sjävklart har jag även röda rosor hemma.
 
 
Kom på jag att jag måste även fota mina vita rosor som jag har inne. Dom har ju varit ute tidigare.
 
 
 
 
 

Brie och salami!

 
Idag har jag unnat mej en surdegsmacka med brie och salami, finns ingen bättre kombination. Sen att det är även bra kvalité på brie och salami blir det bara bättre. Det blir som mer smaker då. Jag köpte med mej även hem en sallad, men det får ni se senare idag hihi.
 
 
 

bLoDpRoV

 
Det gick väl så där för mej när jag skulle lämna blodprov idag. Som ni ser så var dom tvugen att sticka mej två gånger, för första gången gick inte så bra och när dom letade efter en blodådra gör det riktigt ont eftersom sprutan är redan i armen.
Men andra gången gick det bra fast det ville inte riktigt komma nå blod. Som sagt jag är svårstucken. Dom skulle ta två rör men det blev 4 istället. Jag hoppas verkligen nu att det är färdigt med blodprov iår, men jag vet att det kommer bli mer blodprov nästa år, men det får bli framtidens bekymer.
 
 
Jag brukar vara ganska så snabb på att ta bort plåster, för jag blödde ju inget.
 
 

Behållare

 
Den här kannan skrev jag om tidigare att jag skulle vilja ha, den rymmer 6L. Men den har varit slut på Granits webshop men nu finns den igen och kostar 399kr.
 
 
Men däremot har jag köpte den här från Åhlens, rymmer 3,5L. Man kan säga att den är mer perfekt för mej och kostar 299kr.
 
När det blir sommar igen så kommer den här användas flitigt, men man kan ju redan nu använda den, för jag behöver dricka mer vatten om dagarna.
 
 

Godmorgon

Vilken härlig morgon man har vaknat upp till idag. Det var minus grader och man känner hur frisk och kall luften är. Som igår kom dom första snöflingorna och det var så fint och det luktade även vinter hihi. Men snöflingorna försvann direkt när dom landade på marken.
 
Idag är men hel ledig, det känns bra men imorgon ska jag upp tidigt för att lämna lite blodprov, så det ser jag inte så framemot . Men det gick bra sist när jag lämnade blodprov så jag hoppas att det kommer gå bra även denna gång, jag är ganska så svårstucken. Men nu pratar vi inge mer om sånt hihi.
 
Jag hoppas att ni har en riktigt underbar dag och njuter!

Tjejmiddag!

I lördags hade jag för första gången i mitt liv en tjejmiddag. Det blev så bra som det kan bara bli, måste jag säga. Kan inte bli mer nöjdare. Allt klaffade så bra och jag verkligen nöjd med det jag bjöd på och nu ser jag verkligen framemot dom middagarna jag ska gå på här framöver. 
 
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så ska vi hitta på nått namn för våra tjejmiddagar, kommer ni på något bra namn så skriv det till mej hihi.
 
Tyvärr har jag lite dåligt med bilder från kvällen för jag var så uppspelt så jag glömde att fota en hel del, men jag har iallafall två bilder att bjuda på, bättre än inget.
 
Kan börja med att skriva om att först så bjöd jag på en välkomstdrink med lite tilltugg.
 
 
En gammal bild, men det var lite av det här stuket på tilltugg fast jag hade gjort Pestosnurror istället.
 
 
En bild på tjejerna och förrätten har jag just serverat, självklart blev bubbel att dricka till det.
 

Till varmrätt blev det fläskfilé med palsternackspuré och kantarellsås, och jag använde då för första gången mina chanel tallrikar, blev så fint. Vi drack rödvin till maten.
 
 
Efterrätten en chokladbrownie, lakrits macarons som var hur god som helst och en lakritsmaräng.
 

Så såg min meny ut för kvällen och som jag har skrivit så många gånger tidigare så hade vi super kul. Det var som en vän till mej skrev om kvällen att det var skratt, fniss, skvaller och så lite skräck. För när klockan hade passerat tolv då vet ni vad det är för tid som börjar så vi blev skrämda hihi.
 
 
 

Napkins

 
Dom här perfekta servetterna hittade jag förra veckan och som var så självklara för min tjejmiddag. Rosa rosetter för Rosa bandet och sen killar på servetterna, kan det bli fel?! Hihi
Men ser ni vilka det är? Ledtråden är parfymflaskan. En av mina favorit parfymer Flowerbomb. Jepp det är Viktor Rolf.
 

My life!

Vilken måndagmorgon man hade, den började inte bra. Var på bilprovningen och jag blev inte godkänd eller bilen blev inte godkänd som sagt. Så nu ska man besikta den igen om en månad, så det betyder mer pengar ut på bilen, men man behöver den verkligen och den är ju så fin hihi. Sen väntade ett trevligt brev på mej om fastighetsskatten som vi alla vet ska höjas nästa år för dom som har hus. Och där säger jag skit, men jag har även sagt på ett ironsikt sätt att det är tur att det inte drabbar nån fattig. Aldrig ska man få vara glad.
 
Men det är tur att jag hade en sån rolig lördag med tjejkompisar. Jag bjöd på en middag och vi hade så roligt och det här kommer vi fortsätta med, för som jag sa till dom så hade dom ingen aning vad dom tackade ja till när dom kom på min inbjudan. Jag/vi har nämligen startat upp att vi ska ha tjejmiddagar 4 gånger per år, så alla kommer få ha en middag hemma hos sej och det var dom med på så det känns riktigt super kul för vilket prat vi hade, det är stor skilland att bara vara tjejer och inga killar är med. Mycket tjejsnack så nu måste vi bara kom på ett namn, för vi måste ju heta något hihi. Kommer visa mer bilder med ett eget inlägg.
 
Nu ska jag ta och kolla igenom min kamera.

Mums!

Som jag har väntat på att denna ska komma ut! Första gången jag läste om den var i början på juni och jag tänkte vad gott det kommer bli. Men nu har jag den här, så där perfekt som den bara kan bli.
 
 
Lemonade från God morgon.
 
Jag älskar lemonad , gillar just för att den är sur, syrlig och läskande. Så ni kan ju gissa att jag blev överlycklig att jag hittade den nu när jag var och handlade för tjejfesten på lördag.
Så just nu har jag ett stort glas framför mej med lemonad, mmm.
 
 
Bild från: God morgon.
 

Lördags middagen!

I lördags åt vi så mycket gott och drack gott. Så man hade huvudvärk i söndags. Och jag som ska ha en tjejfest nu på lördag hihi, sen tror jag att det blir att fortsätta att göra uppehåll för vin och sånt hihi.
Nu ska ni få se att det goda vi drack och åt.
 
 
Årets sista rosé champagne.
 
 
Tilltugg måste man ha, jag är som svag för det hihi.
 
 
Mer champagne så klart.
 
 
Godaste bubblorna.
 
 
Pilgrimsmusslor, enkelt och så gott till förrätt.
 
 
Amarone vin så klart till middagen. Renfilé med palsternackspuré, kantareller och kantarellsås.
 
 
Efterrätt blev friterad camembert med hjortronsylt.
 
Allt var så gott, riktig lyxmiddag.
Imorgon ska jag åka och handla allt för min tjejmiddag till lördag får se vad jag ska hitta på. Men nått från denna middag kommer dyka upp igen på lördag och det kommer bli så kul!
 
 
 
 
 
 
 

The Jean Paul Gaultier Lindex Collection!

Har ni shoppat något från samarbetet med Lindex och Jean Paul Gaultier? Jag kom hem med en påse och jag blev förvånad över att jag var ensam och kollade på kollektionen. Så jag trängdes inte med nån. Kom även hem med det jag vill ha. Så nu har man även stöttat denna rosa månad.
 
 
Kom hem med denna klassiska klänning med dom här kända ränderna, och ett par strumpbyxor med ränder. Är verkligen nöjd med mitt köp!
 
 
Bild från: Lindex
 

Wohoo

Äntligen fredag, men det känns inte så. Åkte på jobb imorgon fast det är min lediga helg. Men vad ska man göra. Kan säga på 18 dagar så har jag bara varit ledig i två dagar, det är därför det har varit så tyst om mej. Så jag har inte haft nått liv och sen så har jag inte heller haft nån aning vad det har varit för dag hihi. Men efter lördag går det tillbaka till det vanliga.
 
Imorgon efter jobbet så kommer det smälla, vilken lördag vi ska ha. Det blir både Champagne och Amarone vin till den goda middagen som vi ska äta. Det blir första gången jag dricker efter mina 6 veckors uppehåll.
 
Nu måste jag fortsätta och förbereda ett tilltugg som jag ska ha imorgon hihi.
Sen blir det att se Idol och lyxa till det med en Kalix löjromstoast och fredagsrosorna är på plats, kan det bli bättre fredag! hihi.
 
Nu är det färdigt ledigt från min blogg, kommer bli bättre här framöver så stay tuned!

RSS 2.0