Valborgmässoafton 2012!

Förra Valborg så hade jag bara två enkla tilltugg, men vilken meny vi hade. Då firade vi med mina vänner.
 
 
Till förrätten hade vi Kalix löjromstoast.
 
 
Varmrätten var Oxfile med potatis tarte och vårens primörer.
 
 
Till efterrätt Chokladfondant med äkta vanilj gräddglas och färska hallon till.
 
Som ni ser vilken meny man hade. Menyn ikväll stämmer lite grann med förra året. Mer än så tänker jag inte avslöja just nu hihi.

Godmorgon Valborgsmässoafton!

Det kunde ju ha varit bättre väder, vi som hade tänkt grilla vår varmrätt ute, men det blir att steka det istället. Hade ju även tänkte att vi skulle sitta ute en stund, men det är bara glömma. Vi får tända en brasa inomhus och mysa istället. Kommer bli en jätte bra Valborg.
 
Jag och min älskade sambo firar idag 6 år tillsammans. Nu är det vår dag hihi. Jag tänkte idag att vi har hunnit med en hel del på dom 6 åren. Flyttat två gånger, förlovat oss, skaffa hund. Det som fattas nu är bara barn och gifta oss hihi och det kommer förhoppningsvis snart.
 
Vi ska ju inte vara ensamma och fira Valborg, mina föräldrar kommer hit. Så jag har lite saker att göra nu på morgonen, började redan igår och göra två tilltugg. Men jag tänker duka klart bordet nu på morgonen.
 
Ha en super trevlig Valborgsmässoafton!

Min mor och dotter dag!

Jag hade en underbar fredag hos min mamma i fredags, det blev en mor och dotter dag eftersom pappa var borta och min sambo jobbade. Så jag var redan vid lunch tiden till mina föräldrars lägenhet.
 
 
Så lunchen började med en bit smörgåstårta, den var grymt god.
 
 
Det blev även en cocktail, White lady.
 
 
Senare på dagen så blev det lite tilltugg och bubbel, så gott.
 
 
Förrätt Chevretoast med honung. Riktigt bra förrätt.
 
 
Varmrätten var Himmelska vårsallad med sotad salmalax och primörer.
 
Som ni ser hade jag en riktigt bra fredag, fått äta massa gott och dricka gott. Det här måste jag och min mamma göra om snart igen. Tack mamma!

Godmorgon

Idag vaknar man inte upp till något roligt väder, men då kan jag ha en sån här dag där man inte behöver göra något.
Jag har haft en riktigt bra helg, måste ju visa bilder från min fredag idag.
 
Igår hade vi äntligen grillpremiär med våran weber, det var riktigt kul och så gillar jag att den är stor för jag hade lite grönsaker som jag skulle grilla och det gick jätte bra för mej. Sen så har vi tagit ut alla våra trädgårdsmöbler och vad snyggt det blev, det ser ut som en oas hihi. Därför är det lite synd att jag inte kan vara ute idag, men sommaren har ju inte börjat än.
 
Hoppas verkligen på bättre väder imorgon eftersom vi ska grilla våra middag. Imorgon är det inte bara Valborg det är även min och min sambos dag, vi har då varit tillsammans i 6år, vart tar tiden vägen.
 
Ha en jätte härlig dag!
 
 

Vill ha!

Igår blev det ett besök på Rut & Circle och jag hittade något som jag vill ha. Men har man köpstop så har man.
 
 
Det här linnet är ju så snyggt, hade velat ha den och en storlek större så den blir oversize, men annars så hade jag tänkt mej den är stylingen. Så snyggt!
Man kanske ångrar sej lite att jag inte ändå köpte den, men jag vet att det kommer komma ut så fina kläder nu när det blir sommar. Sen så har jag också köpstop nu och hela maj månad.
 
Bild från: Rut & Circle.

Godmorgon

Igår så passerade dagen väldigt snabbt. Hann inte göra så mycket förutom att jag passade på att städa. Gick även och la mej rätt så tidigt, dvs klockan tio, det är tidigt för att vara en lördag hihi.
 
Idag blir det grillpremiär med våran weber, det blir att grilla en köttbit så får vi se hur det kommer gå. Så det blir som en lillördag idag för igår hade vi ingen lyx mat. Vi ska även ta fram lite utemöbler. För nu är verkligen våren här.
 
Ha en jätte härlig söndag!

Godmorgon

Vilken trevlig dag och kväll jag hade igår med min mamma. Vi måste helt klart göra om det fler gånger. Har fotat bilder så jag ska visa er senare idag.
 
Idag så ska jag åka in till centrum, min mamma föjer med. De kommer öppna lite nya butiker idag så det måste man spana in, Boomerang och Rut & Circle.
 
Ha en jätte härlig dag!

Vårjacka!

Jag har hunnit att köpa en del vårjackor så fort det blev januari. Tänkte vissa en jacka som jag har nu börjat och använda en hel del. Den är perfekt att ha på sej under dagtid för på kvällen blir den för kall.
 
 
Jag gillar verkligen den här jackan från H&M. Perfekt köp.

Långfredag!

Tänkte visa lite bilder från Långfredag. Det var ju ett tag sen det var påsk. Men bättre sent än aldrig hihi. För vi var hos mina föräldrar då.
 
 
Vi fick förra åretsglögg, ni vet den vita flaskan med svart text. Och den är ju jätte god att dricka kall.
 
 
Förrätt var västerbottenostpaj och kalix löjromstoast. Har ingen bild på varmrätten men det var en jätte god soppa.
 
 
Efterrätten, kommer inte på vad den heter, men det är allafall likör i äggskalet. Och det är super gott.
 

Godmorgon Fab Friday!

Äntligen fredag igen, som jag har längtat till den här dagen hihi. Mamma och jag ska ha en tjejdag och tjejkväll. Det är kul att bara få vara med mamma helt själv nån gång. Får se vad jag blir bjuden på, men jag vet att det kommer vara säkert något gott.
 
Jag måste även passa på och säga att vad jag är glad över att jag åkte och handlade igår, gick ju riktigt bra och snabbt blev man klart. Så nu har jag allt till Valborg.
Vad ska ni göra på Valborg?
 
Ha en jätte härlig och trevlig dag idag!

Thursday diary

Det tar lite emot att åka iväg själv och handla. Har hunnit att sova en stund sen när jag kom hem från jobbet och nu har jag fått huvudvärk på köpet. Jag ska nämligen handla för Valborg, eftersom vi kommer ha en middagsbjudning. Och det brukar vara skönt att handla klart allt fort så man kan sen njuta av dom lediga dagarna man har framför sej.
Jag är verkligen inte på handla humör idag hihi.
 
Det känns nästan som fredag idag för att man är ledig nu resten av veckan.
Nu måste jag ta tag mej i kragen och åka iväg.
 
 

Wednesday diary!

Vad flitig man har varit idag, jobbat först och sen har jag betalat lite räkningar, så nu får jag göra vad jag vill.
Ska jobba imorgon också men efter det så blir det helg för mej hihi.
 
Har verkligen en hel del saker att göra imorgon efter mitt jobb, ska åka och handla. Dags att fylla kylen.
På fredag ska jag ha en dotter och mamma kväll, dvs bara jag och min mamma. Ska bli så kul. Får se vad vi hittar på för något.
 
Nu ska jag inta soffan och försöka att inte somna hihi.

WhAt´S yOuR fAvOrItE?

 
Jag har nu testat alla tre smakerna och jag måste säga att helt klart är Lemon pie min favorit. Har tillomed hunnit att köpa den igen.

Lindex!

Imorgon släpps det på Lindex. Blir det något shoppande för er?
Jag gillade faktiskt inget av kollektionen, så det blir inget shoppande för mej.

Godmorgon

Har varit vaken ett tag, känner att jag har börjat få ont i halsen och så är jag trött konstant och så är jag rastlös, ingen rolig kombination hihi. Det är tur att man ska jobba imorgon.
 
Igår på morgonen så var jag ute på en pw, det var storm ute då kan jag säga, idag blir det ingen pw för det regnar så det blir att hålla sej inomhus. Ska även till tandläkarn idag, känns inte så kul.
 
Ni märker jag är inte så positiv idag haha, men det ska jag vända på!
Ha en jätte bra dag!

Lördagsmys!

Det blev ändå en lyxig lördag för oss. Men det är ju så det ska vara hihi.
 
 
Det blev igen entrecote, pepparsås, pommes frites och grillad squash. Det var riktigt gott.
 
 
Amarone blev det att dricka till huvudrätten. Finns på Systembolaget och kostar 219kr. Det var riktigt gott.
 
 
Till efterrätt blev det chokladmousse. Min är den med silverkulor, min sambo vill ha grädde på sin.
Det var en mysig lördag, fast jag hade huvudvärk hela tiden.

Godmorgon

Idag så har man äntligen sovit ut, så jag känner mej utvilad. Men jag har fortfarande lite ont i huvudet. Igår började det att jag hade ont i huvudet hela dagen och kvällen. Tog tillomed en tablett men det varade bara en liten stund.
 
Idag så funderar vi på om vi ska vara ute och grilla korv. För nu var det ett tag sen vi satt vid vår grillplats. Jag gillar söndagar, för då finns det inga måsten!
 
Ha en lovely söndag!

Fredagsmyset!

 
Blev det Per Morbergs skumpa. Det är en beställningsvara på Systembolaget och kostar 109kr.
Helt ok för att vara en skumpa.
 
 
Till förrätt blev det en toast med Kalixlöjrom. Så gott!
 
 
Huvudrätten blev entrecote och favorit sås.
 
 
Drack det här vinet till maten. Finns på Systembolaget kostar 199kr. Det är det dyraste vin som jag har testat, men det var gott!
 
Efterrätten åt vi aldrig det blir idag istället. För självklart blir det nästan lika lyxigt som igår. Fast idag blir det ingen förrätt.

Roser

 
Igår fick härliga roser flytta in. Gillar den här ljusa färgen på roser, men man vill självklart ha röda av sin sambo hihi.

Godmorgon

Idag vaknar man upp av att solen skiner rakt på ögon på en, för ett tag så känns det som att det är sommar. Vilket väder vi har, idag blir det att sitta ute och njuta.
 
Vilket mysig dag vi hade igår men det började lite dåligt, komposten rasade ihop och jag trampade på hundskit. Men det slutade ändå bra, för nu är kompsten hur fin som helst och jag fick bort hundskiten under min sko. Dessa hundägare hihi. Det är mitt eget fel att jag trampade på hundbajs, för det var från min hund och på vår tomt haha.
 
Nu kickar vi igång denna dag!

Friday diary!

Tillslut så blev det fredag och jag har ledig helg, fy tusan vad skönt. Måste säga att jag är lite sliten, för nu har jag hållt igång i tolv timmar och det är först nu jag börjar varva ner.
 
Har hunnit en sväng förbi H&M efter jag hade slutat och jag har köpt hem ngt hihi, det får ni se senare vad det är för något.
Nu tar vi helg, för här blir det tre rätters och dricka något gott till, älskar fredagar!
 
Vad ska ni göra idag?

H&M

Imorgon blir det ett besök på H&M, har nämligen presentkort, sen är det ju även clubdagar så man får 10% rabatt.
Tänkte kolla in mer på det här.
 
 
Klänning 149kr.
 
 
Kjol 149kr.
 
 
Kjol 199kr.
 
 
Bilder från H&M.
 
 

Thursday diary

Nu har man äntligen jobbat klart för idag. Då är det bara morgondagen kvar att jobba sen blir det helg för mej.
Det har varit riktigt bra jobbväder idag, regn och åter regn. Men imorgon får det gärna sluta och så får det vara solsken istället hihi.
 
Undra vad jag ska hitta på för något, nu när man är som uppe ivarv efter man har jobbat. Lånad hem en film, så man kanske skulle se den nu, Livet på orange drive.
 
 
 

Efter regn kommer solsken!

Så här ser det ut nu i vår hall.
 
 
Partytältet.
 
Den hamnade alltså i vår hall, men inte så länge till för det ska få flytta ut till vårt garage. Och där ska den få vara tills det blir sommar.

Godmorgon

Redan onsdag, alltså vart tar dagarna vägen. Imorgon så blir det att jobba även på fredag. Men jag ska redan idag hämta mitt sommarschema, jag vet allafall att jag är ledig på midsommarafton och midsommardagen, det känns hur bra som helst.
 
Idag blir det att köpa partytältet, jag hoppas att det kommer vara lätt att bygga ihop och när man ska ta ner det. Då har vi sen alla saker som jag vill ha när det är sommar.
 
 Trädgårdsmöbler (stort bord och åtta stolar). Check!
Weber kolgrill. Check!
Partytält (stort). Check! 
 
Ha en jätte bra dag, för snart är det helg igen!

Glömt!

Igår så tittade jag på mina smycken och insåg att visa har jag inte haft på mej på flera år. Så idag använder jag det här halsbandet.
 
 
Halsband med rosetter från Disney Couture.

LiKeS oLd ScHoOl

 
Idag så blev det äntligen att köpa Lokas nya smaker. Har haft dom på jobbet ett tag, men jag har aldrig köpt dom då. Men nu så var jag sugen.
Håller just nu på dricka Lemon pie och jag älskar den. Den är riktigt god. Så jag har stora förhoppningar på att dom andra ska också vara goda.

Violer!

Nu har man äntligen lite vårblommor ute.
 
 
Vita violer möter man vid vår entre. Jag längtar tills jag får köpa ännu mer blommer att ha ute, har redan en bild framför mej hur jag vill göra och så.
Det här känns allafall vårigt.

Godmorgon

Det är visst en grå dag idag, men jag ska ändå ut på min pw. Blev inget igår så idag får man ta igen sej.
Är lite små trött, har blivit väckt några gånger inatt så då blir det en skum sömn. Jag ska väl bli piggare efter en pw.
 
Det är min näst sista lediga dag idag, så jag måste hinna med och göra lite saker innan man börjar och jobba igen. Borde passa på och städa idag tex.
 
Ha en härlig dag!

Sommar, fest, sol eller regn!

Vilken härlig dag man har haft idag och än är den inte slut hihi. Jag har typ inte gjort något idag, bara sett på film och funderat på saker och ting. Sen framför allt har jag hittat ett partytält som jag vill ha. Vad passar inte bättre än att tänka på partytält nu när det regnar ute. För det kommer ju även att regna när det är sommar.
 
 
Det är det här stora tältet som jag vill ha, snacka om snyggt. Gillar färgerna och att det är stora fönster.
Just nu kan du köpa det för 2624,25kr istället för 3499kr. Vi snackar om 5*8M. Finns på Jysk.
 
Man har verkligen en stor användning av partytält när man bor i hus. För när det är sommar så vill man vara ute och inte bli stoppad av att det ska regna. För ska jag ha en sommarfest då är det ute som gäller.

Bling bling

Jag älskar vackra saker och vem älskar inte det! Speciellt smycken. Jag vet att det här armbandet har varit ute en lång tid i butiker, men jag tycker ändå att det är jätte snyggt och jag vill ha ett sånt.
 
 
Eller varför inte det större armbandet.
 
 
Armbanden är från Dyrberg/kern.
 
Jag tycker att dom här armbanden i guld är snyggare än i silver. Men det skulle inte göra något om jag fick det i silver heller.

Godmorgon

Det var länge sen jag sov ut så här länge, det var riktigt skönt för det blev inte så många timmars sömn för mej igår.
Och vet ni vad, jag tycker att det har hänt en hel del ute. Snön försvinner mer och mer, bara över den här natten har det hänt en hel del. För nu har vi äntligen plus grader på nätterna. Jag känner hur våren är påväg med stora steg hihi.
 
Äntligen måndag, har ingen aning vad som händer idag, men nog blir det att hitta på något.
 
Ha en härlig start på den här nya härliga veckan!

Sunday!

Vilket bra byte jag gjorde igår hihi, såg till att jag fick öppna idag istället för att jobba 13-21. Så nu har jag jobbat färdigt för idag. Min kollega ångrade sej att han bytte med mej, han sa det idag när han kom till jobbet.
 
Jag kan inte klaga över min helg, har haft en bra jobbarhelg och nu idag så får jag se på hockey, rätt så trevligt. Så det blir inget lyssnade på radio för mej.
 
Imorgon så är det måndag igen och det känns bra, ny vecka och nya möjligheter. Har allafall inget inplanerat så vi får se vad som händer.

Fredagsmys i vårt hus!

 
Med dom här råvarorna skulle vi göra kryddrubbad kalventrecote med citrontimjan rostad apachepotatis, bakad vit sparris, grön tomat, blastlök samt ramslöksbearnaise.
 
 
Det färdiga resultatet. Blev super gott.
 
 
Vinet som vi drack till rätten. Finns på bolaget och kostar 139kr.
Jag tycker vinet var super gott och kommer köpas fler gånger.
 
 
Så klart måste man ha tända ljus.
 
 
Så ni förstår, jag älskar fredagar!!!
 

Godmorgon

Idag är det verkligen perfekt jobbväder. Kan inte bli bättre. Det är tur också att jag börjar först  klockan 13 så jag har några lediga timmar kvar nu på morgonen.
 
Kommer vara en lugn dag på jobbet för som jag skrev tidigare i veckan så kommer nästan alla norrbottningar se på tv för att det är SM final i hockey. Jag kommer få lyssna på radio men det gör inget. Nu ska vi hejja på Luleå hihi.
 
Vi hade verkligen mysigt igår, en riktigt bra fredag. Har fotat lite grann så ni ska få se.
Ha en jätte härlig dag idag!

Mia

 
Fram med ishinken, tur att vi har snö kvar hihi.
 
Som sagt den här skumpan var verkligen söt, blev lite för mycket. Jag gillar mer torr bubbles. Men helt klart kommer den var god att dricka när det är sommar och varmt och man vill ha ngt sliskigt

Freixenet Mia

En nyhet från Systembolaget, Freixenet Mia.
 
 
Ikväll blir det att testa den för första gången, ska bli intressant. Ska vara fruktig och söt.
Den kostar bara 49kr, men det kan vara för att det är bara 7% och det gör verkligen ingeting.
 
Har ni testat den?

Essence iittala!

Det är glasen från serien Essence som jag vill börja och samla på, tycker att dom glasen är så snygga och stilrena, nått som man aldrig blir less på.
 
 
Rödvinsglas.
 
 
Champagneglas.
 
 
Vittvinsglas.
 
 
Det perfekta vattenglaset.
 
Det här kommer jag helt klart börja och samla på, fast jag vet inte när. För just nu har vi en del glas, men jag vill ha glas från Iittala.
 
Bilder från: Iittala.

TGIF!

Äntligen fredag och en av mina favorit dagar. För idag blir det mys som alltid. Har bokat en påse från Hemmagastronomi, så det kommer bli vår goda middag och dricka något gott till. Precis så som en fredag ska vara.
 
Imorgon så jobbar jag, så jag kommer inte kunna se första sm-final matchen Luleå mot Skellefteå. Det är rätt så kul att det är två lag som är nära varann som ska spela om SM Guldet.  Blir riktigt derby. Med det så innebär det att jag kommer få vara fastklistrad framför radio på jobbet. Det kommer inte heller vara nå kunder i butiken kommer bli som en spökstad. För alla norrbottningar kommer se matchen.
 
Ha En SuPeR hÄrLiG dAg!

Godmorgon

Här rusar dagarna för fort. Det känns som att jag hinner inte riktigt med allt det jag ska göra. Vaknar tidigt på morgonen och det är bra. Så jag startar nu med varje morgon en pw, sen vet man aldrig vad dagen har att erbjuda hihi.
 
Igår var jag ut på Storheden, var en sväng förbi Cervera. Vad dom har mycket fina saker som jag vill ha. Jag är helt kär i Iittala glas, sa till min sambo att vi måste börja och samla på såna och vad tror ni att han sa? Det finns liknande glas på Ikea, men jag vill inte ha nå glas från Ikea jag vill ha Iittala hihi.
 
Får göra ett inlägg om glasen senare idag. Så ska ni få se vilka jag menar och vilka min sambo tycker. Men jag ska nog kunna övertala han.
 
Ha en riktigt härlig dag, snart är det helg igen!

Godmorgon

Då var man tillbaka igen hihi. Har jobbat dom senaste 5 dagarna. Men nu är jag ledig till fredag. Så då är det dags att ta tag i träningen igen.
 
Vilka dagar det har varit i helgen. Har hunnit att sitta ute en stund innan man skulle åka och jobba. Kan säga att då har det tagit emot och jobba för man vill vara ute och inte inne haha. Vad ska man säga att vi har fortfarande jätte mycket snö kvar, det är bara på vägar det inte är nå snö eller is.
Men man vet ju att snart är allt snö borta.
 
Ska bli intressant och se vad den här veckan kommer erbjuda för något.
Ha en jätte härlig start på denna nya vecka!

Godmorgon

Vilken härlig dag man har vaknat upp till. Så idag kommer det bli dagens första pw. Det blev lite uppehåll med träningen, men nu är det bara börja om igen.
 
Vilken dag vi hade igår, vi satt ute i flera timmar i vår pergola. Vi skottade upp den innan påsken, men nu är det helt torrt att sitta där. För som sagt det har varit så otroligt fint väder och värme i nästan en veckas tid. Så nu börjar det hända saker.
 
Nä, nu ska jag göra mej redo för att gå ut!
Ha en super härlig dag!

Godmorgon

Nu får det vara färdigt ledigt med påsken hihi. Men det är mysigt att min sambo är ledig idag, han börjar om och jobba imorgon, blir lite tråkigt.
Man har blivit lite snurrig av att ställa om klockorna för helt plötsligt så sover jag för länge. Klockan låter så mycket mer nu när det är nio istället för åtta.
 
Idag får vi se vad dagen erbjuder, kan berätta att vi har haft underbart fint påskväder. Så det kan bli att vi kommer vara ute idag.
 
Ha en jätte bra dag!

RSS 2.0