Pizza!

Det blev mycket prat om pizza nu hihi. Men degen som blev över så gjorde jag en rund pizza som jag och min sambo delade på. Och jag måste nog säga att det är den bästa som jag har gjort. För jag tog bara saker från det vi hade i kylen.
 
 
Det är verkligen kul att ha färska kryddor i sin trädgård. Här har jag på färsk oregano. 
Måste nog säga att jag har använt mycket Rosmarin och Oregano från vår kryddodling. Har ju även Salvia och två olika mynta. Men mynta är gott till Mojito hihi.
 
 

Midsommardagen 2013

Sen på Midsommardagen så hade vi middagsgäster. Min mamma, pappa, morbror och min moster. Ja vad ska vi säga om den middagen, det kändes som att vårt otur var även den här dagen. Min mamma började må dåligt så vi visste inte om vi skulle ringa efter ambulans eller till läkaren. Jag fick köra henne fram och tillbaka. Hämta tabletter och så. Det gjorde så att hela middagen blev uppskjuten för dom kom till oss klockan 17 och jag tror att vi började äta förrätt först klockan 20 så efterrätten blev efter 00. Man kan säga att det var inte så jag hade planerat vår middag. Vi bjöd alla fall på tre rätters men hade tilltugg först.
 
 
Jag hade gjort minipizzor.
 
Som sagt till tilltuggen så hade jag gjort egna minipizzor. Måste säga att dom var super goda. Har gjort degen själv och det receptet finns här på min blogg, bara gå in på Ninas Matrecept.
 
Det var två olika sorter, gillar man ost så gillar man dom här och jag kommer helt klart göra dom fler gånger. Hade testat tidigare innan med färdig köpt pizzadeg och det var lite svårare att göra då, så det är bäst att göra degen själv. För man kan som inte ta tillvara den färdigköpta degen dagen efteråt som jag kunde jag göra med den egna degen.
 
 

Midsommarafton 2013

Vår Midsommarafton började med att vi åt sill lunch klockan 12 hos mina föräldrar där min morbror och moster var.
 
 
Det vackra Midsommarbordet.
 
 
Mammas vackra tårta och god var den också!
 
Vi var väl ca 4 timmar hos mina föräldrar eftersom klockan 17 skulle vi till våra vänner och fira Midsommar. Så vi åkte till våra vänner och vänta på att vi skulle till Lövskär och fira som vi har gjort dom senaste åren. Men sen när vi alla skulle åka till Lövskär så fick vi höra att dom vi skulle till hade ställt in. Så jag kan väl säga att alla blev förvånad. Så då stannade vi hos våra vänner och hade en jätte bra Midsommarafton.
 
 
Till förrätt fick vi Kräfttoast, som var verkligen super god. Sen så hade man med sej det man skulle grilla till varmrätten. Vi hade med oss entrecote så blev det potatissallad till det och stora svampar som vi grillade sen hade jag även gjort en god röra till köttet.
 
Jag hade en jätte bra Midsommarafton men vår vän sa att nästa år är det vår tur att ha Midsommarafton så det blir så. För det är inte kul när folk ställer in i sista stund. Jag kan förstå om man gör det om det är nån som har dött eller att man har fått magsjuka tex.
 
 

Godmorgon

Tänk idag är det en vecka sen det var Midsommarafton och jag har inte visat bilder än det är väl på tiden att jag gör det idag hihi.
 
I natt så har jag sovit nästan 12 timmar, jag har inte alls varit kry i veckan det började i måndags sen blev det bara värre och värre. Har varit förkyld men nu kan jag äntligen andas normalt igen men jag har fortfarande ont i halsen. Igår vill jag nästan gå och sova redan klockan 17 och det är inte normalt.
 
Idag så är det fredag och det innebär jobb för mej imorgon, nu blir det att jobba tre helger på rad. Men det ska nog gå bra men det är tur att tiden brukar som stå stil när man jobbar så då kommer inte helgerna gå så fort haha. För jag tycker verkligen att dagarna går fort när man är ledig.
 
Ha en härlig fredag!

Godmorgon

Vilken midsommarhelg man hade, kan väl säga att det har varit fullt upp sen dess. Det är därför det inte har blivit nå blogginlägg.
Sen så jobbade jag i måndags och sen i tisdag tills igår så har vi haft kanon väder. Man skulle nästan kunna säga att igår kväll så hade vi tropisk värme. Men idag är det lite dåligt väder, men fortfarande varmt. Man vaknade av i natt att det var åska och det regnade en hel del.
 
Det känns skönt att få vara inne idag och göra lite andra saker. Har tex inte alls hängt med i bloggarna så jag får ta och läsa allt det jag har missat hihi.
 
Ha en jätte härlig torsdag!

Godmorgon

Nu är det Midsommarafton och jag börjar bli lite stressad. För klockan 12 börjar det. Jag har hunnit med att göra röran som ska vara till maten. Men jag ska ju förbereda mej också och det tar lite längre tid för jag har ingen aning vad jag ska ha på mej.
 
Det är lovat sol, men just nu är det mulet men man ser att solen försöker lysa igenom molnen. Så jag hoppas verkligen på sol.
 
Jag har inte tid att sitta vid datorn nu men jag vill passa på och Önska er en riktigt trevlig Midsommarafton!!!
 
 

EyEsHaDoW

Jag håller just nu på att kolla på mitt smink, har även tillomed kollat på sminkningar på Youtube.  Har målat min hand med lite olika ögonskuggor haha. Ni vet, man sitter just nu och planera på vilken sminkning man ska ha imorgon. Men jag tror att det lutar åt det vanliga.
 
 
Chanel och L´Oréal Paris.
 
 
Chanel les 4 Ombres 27 Golden Eyes.
 
Det blir inte så mycket guld färgat med Chanels ögonskugga, får gnugga så hårt med penseln. Så man ser nästan mer osminkad ut med dom här färgerna, förutom den mörka som syns hur bra som helst.
 

L´Oréal Paris Color Appeal Trio Pro Hazel Eyes.
 
Den här gillar jag verkligen, ger bra med färg och så. Så det lutar på att jag använder dom här färgerna. Passar till mina bruna ögon.

Godmorgon

Imorgon är det stora dagen M, alltså Midsommarafton. En av de romantiska högtider, tycker alla fall jag. Det blir inte att plocka nå sju blommor för mej, har ju redan min drömprins. Men jag ska ha en väldigt rolig midsommarhelg.
 
Idag ska vi handla för hela helgen, så jag hoppas att det finns kvar saker, för vi är ute efter oxfilé och färsk frukt. Så idag kommer det vara en liten stress dag.
 
Vad ska ni göra på Midsommarafton?
 
Ha en jätte härlig dag!

To kitchen!

Igår var jag och handlade lite från butiken Hemmagastronomi. Det är svårt att komma tomhänt därifrån för det finns så mycket gott att köpa där.
 
 
En lemonad, torkade Rosblad och minikorvar.
 
Jag har aldrig testat den här lemonaden men den ser alla fall god ut. Torkade Rosblad är snyggt att ha med i upplägget  på tallrikar. Minikorvarna är så god och dom har vi ätit fler gånger, gillar speciellt parmesanost korven.
 

Godmorgon

Äntligen har solen kommit tillbaka till norr. Så då känner man att det är sommar igen. Nu så är det även onsdag.
Denna morgon så har jag hunnit att skicka ut en inbjudan till kräftskivan som vi ska ha i augusti, det gäller att skicka iväg i tid för när det är sommar så brukar folk vara så upptagna.
 
Imorgon ska jag och min sambo trängas med alla människor i matbutiken, för jag tror att det kommer vara en hel del folk som handlar då för midsommarhelgen. Jag hoppas verkligen att midsommarhelgen kommer erbjuda mycket sol och värme gärna myggfritt också hihi.
 
Nu ska jag träna!
 
Ha en riktigt mysig dag idag!

Allt för gästerna!

Jag har äntligen skaffat en Gästhandduk till vårt badrum, det blev tillomed ett hjärta också så nu går det verkligen inte att missa hihi.
 
 
Handduken från Gripsholm och hjärtat från Butiken 5 Rum.
 

Telma Linne

 
Det var det här linnet som jag beställde förra veckan från Rut & Circle. Jag har ju visat tidigare i bloggen att jag ville ha den och nu äger jag den. Jag är jätte nöjd med köpet, och inte bara tala om leveransen som bara tog en dag, det gillar vi!
 
Fick även med på köpet solglasögon, inte dåligt. Så jag blev verkligen paff när jag öppnade paketet.
 
 
 

Godmorgon

Jag höll på skriva att det är redan onsdag, men det är ju bara tisdag. Blev lite stressad när jag trodde att det var onsdag för det innebär ju att det är Midsommarafton snart. Men tack och lov är det bara tisdag hihi.
 
Idag blir det att åka och handla all den mat vi behöver för hela Midsommarhelgen. Jag gillar verkligen Midsommarhelgen den är så fin och romantiskt på något sätt haha.
 
Men nu ska jag börja skriva köplistan så man inte glömmer något.
 
Ha en super härlig dag!

Rhuby Sparkle

 
 
Ingredienser
0,5 dl rhuby- rabarberlikören.
0,5 dl cava- champagne eller prosecco.
 
Gör så här
Blanda ingredienserna och rör om med en sked. Häll sedan upp i ett cocktailglas.
För att få lite frosting på toppen av glaset doppar du kanten först i citronjuice och sen socker.
 
Bild och text: Recept.se

Till Midsommarafton?

Likören Rhuby.
 
Den här vill jag verkligen rekommendera, rabarberlikören som är svenskt. Görs i Södermanland. Gjord av äkta råvaror så inga tillsatser.  Den kom ut på Systembolaget i början på juni men det är en beställningsvara. Priset är 299kr.
 
Jag tycker att flaskan är så cool, verkligen som en stor parfymflaska och den är väl mer inriktad på oss tjejer. Jag gillar den skarpt, för man kan även göra drinkar av den. Har hittat ett jätte bra recept på en drink med den i så det kommer upp senare idag. Men den är god att bara dricka så som den är.
 
Perfekt midsommardricka eller bara sommardrink.

Godmorgon

Vilken helg man hade, jag måste självklart berätta mer om min lördag i ett eget inlägg.
Jag tycker att det är helt otroligt att det är Midsommarafton på fredag, vad har egentligen hänt med juni månad för det har gått så fort. Och snart vänder vi mot mörkret och vinter igen. Men det är tur att det tar tid hihi.
 
Den här veckan kommer kanske vara lite stressande eftersom det är en del förberedelser för just midsommarhelgen. Så redan idag blir det att åka och handla en del saker. Sen så är det även min sista helg som jag är ledig på ett tag. För sen blir det att jobba tre helger på rad. Men nu vill jag inte tänka på det hihi.
 
Ha en super härlig dag!

Godmorgon

Då är man tillbaka till grått väder igen och det kan vara lika bra för då borde jag bli klar med sovrummet idag. Igår när det var så fint väder så drog vi ihop en räkfrossa med mina föräldrar och senare kom min sambos pappa till oss så han fick också äta. Men det slutade med att på kvällen fick vi gå in eftersom det började regna lite smått det var när vi åt efterrätten, men hann precis bli klar med att äta upp den.
 
Idag kommer det inte hända så mycket eftersom jag ska upp tidigt imorgon och jobba, men det kommer bli en stressad dag imorgon. Om jag ska vara ärlig så gruvar jag mej lite grann. Jag tror att min arbetskollega kommer inte komma i tid imorgon och lösa av mej. För jag kan verkligen inte jobba över imorgon alla minuter kommer vara viktig för mej eftersom jag ska göra mej klar för båtturen. Jag vet nu vad jag ska ha på mej i alla fall så det känns bra.
 
Jag hoppas att ni har en riktigt härlig fredag, för nu är det helg!
 

Paket till mej!?

 
Igår beställde jag det här från Rut & Circle och idag var det i brevlådan. Gillar såna snabba leveranser, för det är så det ska vara. Visar senare vad det kan vara för något, men ni får gärna gissa!?
 

Godmorgon

Äntligen har värmen och solen hittat tillbaka hit. För det har varit kallt i några dagar, man är ju inte alls van med bara 9 grader.
Tvättmaskinen går för fullt för jag har väntat med att tvätta för att just kunna hänga ut det. Det går ju så fort att torka kläder när det får hänga ute och att det sen luktar även frisk luft.
 
Som jag skrev igår så ska vi bort på lördag och jag har ingen aning vad jag ska ha på mej, har funderat en hel del. Vet ju att killarna/männen har kostym på sej men vad ska tjejerna/kvinnorna ha på sej. Jag tror att jag måste ha något som går till knäna men gärna nedanför knäna. Här är det inte kortkort som gäller. Får fundera vidare. Det är tur att det är två dagar kvar hihi.
 
Ha en jätte bra dag!

Cykla, cykla och cykla

Jag säger bara f-n vad det går snabbt att cykla in till stan samt att cykla hem. Det tog bara ca 15 min att cykla in till stan, det är att bo nära. Så nu blir det att cykla hela sommaren in till stan. Men det är klart regnar det så får det bli att åka buss.
 
Självklart kom jag hem med en påse från stan, men det får ni se senare vad det är för något. Det jag har köpt ska vara i sovrummet. Jag håller nämligen just nu på att städa upp hela sovrummet, det börjar verkligen bli på tiden att få det i ordning. Sen när det är klart så ska jag fota och visa er, får se hur lång tid det tar hihi.
 
Nu ska jag ta en paus och se på TV3Play, såg ju inte förra veckans avsnitt av Revenge.
 
 

Godmorgon

Idag ska jag cykla för första gången för i år, jag ska nämligen cykla in till stan och ni kan ju gissa att jag lär nog få riktigt ont på ett viss ställe. Det är ju alltid så när man tar den första cykelturen. Men det är tur att det blir bättre sen hihi.
 
Ska träffa min vän så det blir som vanligt att sätta sej vid ett fik och sen gå runt och kolla i butiker. Det var verkligen länge sen sist jag var in till stan. Sen vet jag inte om jag är ute efter något, för på lördag ska jag ut till Skärgården med ett gäng som jag har aldrig träffat tidigare. Så det kommer vara helt okänt folk för mej. Men det är tur att min sambo känner en del av dom. För nu ska det byggas kontakter hihi.
 
Jag hoppas att ni har en trevlig dag!

En strut

 
Jag älskar vardagslyx och det här hör verkligen till det. Lyxiga tryfflar från Åre Chokladfabrik. Man är så nöjd när man bara får äta en tryffel, så en sån här strut håller länge. Kan säga att dom här två strutarna hör nog till mina favoriter men blåbär är också riktigt gott.
 

FoOd In ThE sUmMeR!

Nu när det är sommar så gillar jag rätter som tex pastasallad och även hemmagjord potatissallad. När det var Sveriges Nationaldag så grillade vi kycklingklubbor och så gjorde jag en egen potatissallad som blev riktigt bra, som jag tänker även göra när det är Midsommarafton.
 
 
Potatissalladen.
 
Vi var 4 personer som åt från den och det blev tillomed över så jag och min sambo kunde äta resten dagen efteråt och då grillade vi färsk tonfisk.
 
Jag tycker det är snyggt när man har i stora skålar, kände mej nästan lite som Leila Lindholm hihi.
 
 
 

Isabel Marant Pour H&M

Vilka nyheter som H&M släpper, att det nya designsamarbete är med Isabel Marant. Och det kommer ut den 14 november 2013. Men nu får vi inte börja längta efter november hihi. Jag kommer verkligen tro på den det här designsamarbetet och jag kommer säkert vilja ha en hel del plagg och accessoarer.
 
Hennes design är en blandning av rockig elegans med en bohemisk fransk touch. För H&M kommer Isabel Marant att skapa en kollektion full av personliga favoriter som hon själv älskar att bära. Den 14 november 2013 finns kollektionen i cirka 250 butiker världen över och online, med kläder och accessoarer för både dam och ungdom. För första gången kommer Isabel Marant dessutom att skapa en kollektion för män.
 
 

Halsbandet!

Igår såg jag reprisen på Maddes bröllop för jag såg inte på det i lördags. Ni kan ju gissa att mina ögon fastande på Ebba Kleberg von Sydow när jag såg hennes halsband.
 
 
Ni känner väl igen halsbandet? Jag har ju det hihi.
 
 
Jag älskar verkligen det här halsbandet, hör till en av mina favorit halsband. Märket är Cecilie Melli.
 
Första bild från: Ebbas blogg.
Andra bild: Privat.
 
 

Blixt och dunder!

Idag är det mysväder, det är regn och åska. Ok, det är väl inte så där jätte kul med åska när man är själv hemma. Men regnet har jag inga problem med, det är bra att det kommer regn för då kommer mina blommor och kryddor växa mer hihi.
 
När det är sånt här väder så blir jag så sugen på att läsa böcker, har kollat in lite på Adlibris är som små sugen på att beställa böcker.
 
Jag hoppas verkligen att min tulpaner står fortfarande upp i det här vädret, vill ju inte ha dom liggandes på jorden.

Blommor och blad!

Jag har ju lovat att visa lite bilder från vår blomrabatt, för i höstas så planterade jag ner tulpanlökar, nämligen vita och svarta tulpaner.
 
 
Här har ni beviset hihi. Jag ska helt klart plantera mer svarta och vita tulpaner för jag tycker att dom är jätte snygga ihop. Så man kan säga att jag är jätte stolt över dom.
 
 
Vår kryddbänk. Älskar färska kryddor som man själv kan plocka in. Sen är det sallad som är på väg upp. Så har jag även sått ätbara blommor. Så vi får se om några veckor hur det ser ut.
 
 
Min fina röda Bägarranka. Har bara röda blommor i pergolan. För det ska lysa upp i det vita.

Sunday!

Jag hoppas att allt är bra med er! Jag har verkligen haft fullt upp på sista tiden, har jobbat en hel del och det är jag ju inte van med hihi. Men idag så är man ledig och det känns super skönt.
 
Som ni kanske vet så har vi verkligen haft kanon väder här uppe i norr sen några veckor tillbaka, så man vill verkligen vara ute hela tiden. Igår satt vi ute till klockan 24:00.
 

Godmorgon

Det är inte varje dag man får vakna upp till mulet väder, för idag är det en sån dag då det är grått och blött. Men man kan säga att vi behövde verkligen regn så det är ganska så mysigt för det är fortfarande varmt ute.
 
Idag kommer det inte hända så mycket, det blir i alla fall att hålla sej inomhus och ta det lugnt. Så läsa lite bloggar, ta igen det man har missat.
 
Hoppas att ni har en jätte bra dag!

Rosé och tropiska sommarkvällar!

Eftersom vi har så underbara kvällar nu för tiden, så blir det att ett glas rosé eller bubbel råkar slinka ner. Men det är ju det som hör till vardagslyxen. Vi har testat det här rosévinet som heter Pink Hill kostar 55kr.
 
 
Jag gillade inte det. Det är såna rosé viner som gör att jag inte är så förtjust just i rosé. Förutom den förra rosé som jag rekommenderade som är verkligen super god (M de Minuty). Tyvärr verkar den nu för tiden vara mest slut såld på Systembolaget.

Årets första sommarfest!

Den 25 maj hade jag och min sambo vår första sommarfest. Det blev verkligen lyckad och så hade vi så bra väder också så det är super. För vi kunde sitta ute hela tiden och det är ju så det ska vara på en sommarfest. Vi slapp även myggen som man inte gör nu, tyvärr.
 
 
Vi började med att sitta ut på bryggan och dricka lite bubbel och äta jordgubbar. Det är så fint att sitta vid vattnet.
 
 
Sen blev det att sitta vid vår lounge och dricka ännu mera bubbel och lite småplock.
 
 
Till varmrätt bjöd vi på grillat kött och grillspett med rödlök och champinjoner.
 
Till förrätt hade vi oxfilé carpaccio med permasanost till.
Efterrätten blev ostbricka.
 
Man kan säga att jag var super nöjd med menyn. Nu får vi se vad som händer till Midsommarafton.

Nu...

Det går lite tungt att hålla igång bloggen nu när det är sommar. Dels för att vi har fortfarande så fint väder så jag är ute hela dagarna lång. Sen har det blivit jobb en hel del.
Men idag ska jag vara en duktig bloggare hihi. Ska även fota vad som har hänt ute.
 
Men idag kommer alla fall inlägget om vår sommarfest som vi hade en lördag för en vecka sen. Så stanna kvar!

RSS 2.0