Godmorgon Valborgsmässoafton!

Idag är det inte vilken dag som helst, det är min och min sambos års dag. Vi firar nämligen 8 år tillsammans! Tiden går som vanligt alldeles för fort.
Så vi kommer fira idag, men det blir lugnt eftersom jag ska upp tidigt imorgon och jobba.
 
Igår var jag på en liten road trip, nämligen till Ikea sen även en liten sväng till Finland, så jag var utomlands igår hihi. Jag kom hem med en hel del saker från Ikea och även iittala.
 
Ha en super härlig Valborgsmässoafton!

Godmorgon

Underbara lördag är här! Solen skiner och fåglarna kvittrar för fullt och våren har verkligen kommit till Luleå.
Idag jag bjöd jag till mej själv en sovmorgon så jag orkar vara upp länge ikväll för jag ska på trevligheter, vill ju inte bli trött redan klockan nio hihi.
 
Nä, nu ska jag ut och sätta mej i pergolan och njuta av värmen och solen, perfekt start på denna dag!
 
Ha en F.A.B lördag!

Middagslyx på fredagar!

 
Renytterfilé med potatisstomp och chokladsky.
 
På fredagar vill jag nästan stort sett äta lite lyxigare, tycker att det är en perfekt start på helgen och så vill man även ha nått gott vin till.
 
 
Det här vinet passade verkligen bra till ren.
 
Nu är jag jag färdig med matbilder för idag, men ni kanske har fått lite tips på mat och vin i helgen!
 
 
 

Fredag, fredag och fredag

 
Helgens rosor är redan inhandlade sen i måndags.
 
Nu när klockan har passerat över två så känner jag faktiskt för första gången idag att det är fredag. Och fredagsmaten är inhandla samt vin så fredagsmys kommer det bli. 
 
 
Middagen förra fredagen. Oxfilé, bea sås och pommes.
 
 
Fredagsvinet förra fredagen, var ett tag sen vi drack en Zinfandel vin.
 
 
 
 
SKÅL FÖR FREDAG OCH HELG!
 
 
 
 
 
 
 

Friday diary

Som ni vet skulle jag vara ledig i några dagar efter jag hade jobbat mina 9 dagar på sträck, men det blev att fortsätta och jobba och gick av mitt pass igår. Så nu är jag äntligen ledig hihi. 
 
Började med den här dagen en pw och det var skönt, för nu ska det bli varje dag för man få så extra energi att börja dagen med en pw, jag stiger även upp före sju på morgonen så den här dagen kommer vara lång och det är bra för då hinner jag städa hihi. Städningen har inte varit så prioriterat nu när jag har jobbat så mycket. Men nu är tillbaka till ordning och reda!
 
Ha en S.U.P.E.R fredag!
 
 

Vad är det för dag!

Har ni nå fredagsfeeling?!
Jag önskar att jag hade det, men vet ni vad det här skulle vara min sista sjunde jobbardag på raken med bara öppningar, men jag kommer fortsätta och jobba och ha öppningar i två dagar till. Så på söndag blir det min sista jobbardag, då har jag jobbat nio dagar i sträck jag kommer nog se ännu tröttar ut då än vad jag är nu. Mina kära föräldrar var förbi mitt jobb idag och sa att jag såg trött ut hihi. Men det är bara förnamnet. 
 
På tal om helt något annat så ska vi ändå köra fredagsmys, fast jag kommer slockna tidigt hihi. Så kött, potatis, sås och vin kommer det bli!
 
Jag skulle ju visa ihelgen vad det var för paket som jag hämtade ut, men det får bli senare, dvs efter helgen. För just nu lever jag lite i min egen bubbla och tankar. Blir så när man är trött. 
 
Ha en F.A.B f.r.e.d.a.g!

Hello wednesday!

Idag fick jag hämta ut ett paket som jag har beställt i januari, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Tänker inte berätta än vad det är för något, det är nått som ni får veta till helgen hihi. Men jag är självklart jätte nöjd över det jag har beställt.
 
Vad jag hade trevligt igår, men tyvärr blev det lite för sent så när jag vaknade i morse hade min ögon nästan svullnat igen, så det var inte kul. Så jag måste gå och lägga mej tidigt idag, men först måste jag på en återträff ikväll jag hoppas att det inte kommer va nån lång stund.
För just nu skriker min kropp och själ efter sömn. 
 
Ha en trevlig dag!

Tuesday diary!

 
Denna pionen hade min mormor i sin trädgård, saknar att få pioner av henne.
 
Var lite trött som vanligt när jag kom hem från jobbet, men nu är jag på G igen. Blev mycket piggare efter en dusch.
Håller på fixa mej för ikväll ska jag bort på trevligheter och få lite extra energi hihi. Först hade jag inte tänkt gå men nu känns det bra och att det ska bli roligt bara få koppla av och snacka massa.
 
Måste erkänna att jag är lite dagvild också, för det känns mer som att det skulle vara torsdag idag, men det är för jag är i en jobbarvecka gick på i lördags och jobbar till fredag och jag har bara öppningar. Det är därför jag är så trött vid den här tiden, för man har hunnit att varav ner sej.
 
Nu ska jag fortsätta och fixa till mej, ville bara säga Hej till er!
 
Jag hoppas att ni kommer få en UNDERBAR kväll!

Serier!

 
Vår skog eller vi äger ju inte skogen, men det är ändå som min skog, som jag har lekt där när jag var liten.
 
Vad som är härligt med måndagar är det är så mycket på tv. Jag följer en hel del program.
Först har vi Halv åtta hos mig sen blir det Parneviks och sen Jordskott.  

Det är verkligen en blandad kompott av serier som jag ser på, men det är skönt att kunna koppla av och se på serier.
 
Nu väntas middag sen blir det att bänka framför tvn hihi.
 
 
 

Monday diary

Ännu en jobbar dag har passerat. Och idag bjuder Luleå inte på sitt bästa väder men jag gillar att jobba när det är dåligt väder fast nu spelar det ingen roll egentligen eftersom jag slutar så tidigt, så det hade nog kanske ändå varit trevligt med fint väder hihi.
 
Nu ska jag ta och surfa runt på nätet, speciellt inredning har hittat så mycket som jag vill ha men det är kul att kunna drömma sej bort för en stund.
 
Jag hoppas att ni har haft en jätte bra start på den nya veckan!

Friday dinner

 
Vinet som vi drack till ankan, passade bra ihop.
 
Som ni vet så åt vi anka i fredags och det blev faktiskt gott, så nu har jag helt klart ändrat min uppfattning om anka. Så nu kan jag tänka mej att äta det fler gånger.
 
 
 
Ankbröst med hasselbackspotatis, körsbärssky och sotade lök och shiitakesvamp från Luleå.
 
 

Sunday diary

Ännu en jobbdag har passerat, måste säga att jag är mycket piggare idag mot igår. Men jag gick och la mej redan 20:30, så det gjorde sitt. Så idag ska jag väl orka vara uppe längre hihi. 
 
Idag blir det söndagsmys och vad innebär det? Jo, att man ser en film och bara vara. Ska verkligen ta det lugnt. Men först blir det lite träning. Blir inomhus träning på vår crosstrainer. 
 
Ha en super härlig söndagsmys!

Saturday diary

Idag har man jobbat och som vanligt så hade jag svårt att somna igår kväll, för inatt har jag vaknat varje timme och det är riktigt jobbigt. Men jag vet att jag kommer sova mycket bättre inatt och det är tur. 
Är även så glad att jag har hunnit vara ute i detta go väder som Luleå har bjudit på idag. Har tillomed skottat snö, för jag vill hjälpa till våren hihi.
 
Ikväll blir det lugnt eftersom jag ska jobba imorgon också. Och vet ni vad jag måste bara skriva om att ankan var riktigt god som vi åt igår, men som vanligt får det ett eget inlägg.
 
Nu fortsätter vi och njuter denna lördag eller hur?!

Njut Varje Minut!

 
Det här citat stämmer verkligen. Och det är något som jag tänker på just nu ikväll.
Jag köpte det faktiskt samma dag som min älskade mormor dog, just för att jag ska tillvara på allt och njuta och komma ihåg framför allt. För det är nu man lever, inte bakåt och inte framåt.
 
Den står i min walk in closet, så jag blir påmind varje dag när jag går in där. Man kan aldrig ha för många citat att leva efter. 

Pink candy!

 
Får det vara en godis?
 
Det här godiset måste jag tipsa om, har ni inte testat det så är det dags för det nu. Perfekt fredagsgodis!
Strawberries & cream från Lindt Lindor är en limited edition. Finns ute på matbutikerna.

Dagens doft!

 
Har damma av en klassiker.
 
Något som jag gillar är parfymer och igår gick jag igenom min samling. Nu är det verkligen dags för den här att att komma ut, doftar riktigt underbart. Verkligen en klassiker. 
Så nu är det Jean Paul Gaultier som gäller för mej.

Godmorgon

Äntligen fredag! Favorit dagen på hela veckan eller jag gillar faktiskt alla dagar när jag tänker efter hihi.
 
Ska snart hämta min helg gourmet påse från Hemmagastronomi. Det var idag det är ankbröst och körsbärsky med lite annat smått och gott. Jag hoppas verkligen att jag kommer gilla ankan nu, tycker att anka har så konstig smak det är både kött och kyckling smak, så man blir lite förrvirrad hihi.
 
Ha en jätte bra start på denna fina helg!

Snart dags för fredagsmys!

 
En variant på Oxfilé Rydberg.
 
Har ni kommit på vad ni ska äta imorgon till erat fredagsmys? 
Vi kommer äta anka imorgon om jag ska vara ärlig så är jag inte så förtjust att äta anka, men jag måste ge det mer chanser. Jag tror att det är en rätt som man lär sej att gilla som det var med sushi tex, nu älskar jag ju sushi hihi.
 
Som ni ser på bilderna så gjorde vi en slags Oxfilé Rydberg på Annandag påsk, vi använde nämligen det vi hade i kyl, frys och skafferiet. Vi hade inte så mycket potatis och så var dom så små så vi körde på råraka istället och det passade bra. Stekte rödlök i vitt vin, för att få syra.
Det blev riktigt gott!
 
 
 

Thursday diary

 
Min gamla porslinsblomma blommar för fullt så det doftar helt underbart i rummet.
 
Efter jag hade skrivit mitt inlägg i morse så försvann nästan solen för nu har vi mulet så det blir en innedag idag också. Så jag är glad att jag passade på att handla på morgonen. Så nu kan jag göra vad jag vill hihi.
 
Min mamma kommer över till middagen idag, så vi får äta middag tillsammans nu när min sambo och min pappa ska bort. Så då får vi snacka med varann och så följer vi tv-serien Badhotellet, följer ni den serien
Jag tycker att det är en jätte bra serie, men det är väl för att jag gillar det årtionde det utspelar sig i. Har ni inte sett det än, så är det dags att börja följa det nu! Kommer även en tredje säsong.
Så ikväll blir det att se det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon

Ännu en vacker dag har börjat, solen skiner och det är hela 14,2 grader på solsidan. Det gör mej lite kluven hur jag ska göra, om jag ska passa på att åka och handla nu på morgonen så man har hela dagen fri och göra vad jag vill eller om man ska åka och handla först imorgon eller om man ska handla ikväll istället. Jag får fundera vidare hihi.
 
Vad ska ni göra för något trevligt idag? Ni kanske jobbar eller har ni också påsklov?

Nu kickar vi igång denna torsdag för imorgon är det fredag och fredagsmyset är redan inbokad!
 
Ha en RIKTIGT härlig dag och jag hoppas att solen även lyser på er!

Yes, yes yes!

Ååå, vad jag känner mej glad. Har nämligen trevliga nyheter att dela med mej, fick faktiskt reda på det igår. 
Så här kommer den!
 

 
Det är sant International street market kommer till Luleå igen. Samma datum som förra året. Så ni kan ju förstå att jag kommer helt klart vara där!
Vad jag ska shoppa då, ni kanske vet vad det kan vara för något!?

Candles

 
Yes, det blev att köpa 4 st doftljus och jag kan meddela att dom doftar helt underbart. Sen så gillar jag boxarna och hur ljuset ser ut.
 
Blev så glad när jag såg att EM möbler säljer märket Victorian, för alla dom här ljusen så betalade jag bara 324kr, ord pris 624kr för allt. Men jag hade en rabattkupong på 300kr. 
 
Dom här ljusen blir att börja använda till hösten, för nu har vi börjat få så ljusa kvällar så det känns lite onödigt att tända doftljusen, får börja använda mina rökelse igen.
 

Godmorgon

Wow, det blev ju jätte bra väder igår, men tyvärr var jag mest inne i butiker. För igår var jag och handlade mat, men jag köpte även något annat som jag hittade på EM möbler. Jag ska visa senare vad det är för något.
 
Idag bjuder Luleå på lite blåsigare väder, så jag får se om jag ska ut och sätta mej i pergolan och få mej lite solsken. Men sen har jag en sak som jag måste verkligen ta tag i och det är min träning, för nu har jag verkligen kniven mot strupen. Att det ska vara så jädrans svårt att komma igång, det är helt sjukt!
 
Jag önskar er en perfekt dag med underbara möjligheter!
 
 

Påsken 2015

På Skärtorsdag så startade vi upp påsken. Vi firade med mina föräldrar, vi började med att vara i kyrkan, det var en slags påsk kvällsmässa (vet inte vad det heter). Sen efter det så åkte vi hem till vårt hem där vi dukade upp tapas/småplock.
 
 
Vårt påskbord 2015.
 
 
Ostkorv, oliver och skinka.
 
 
Gravad ren, tryffelpecorino, tryffelsalami, bresola och pepparrotscreme.
 
 
Sourcream chips med brillat savarin, crostini- med skagenröra och kalix löjrom.
 
 
Tunnbrödsrulle med lax, äpple, pepparrot och philadelphiaost.
 
 
Lufttorkad skinka med getost.
 
 
Pizzabullar med salami. Babybel ostar. Två röror en med soltorkadtomat- och kronärtskocka creme.
 

Allt var så super gott och jag gillar sånt här. Det blev över en hel del så vi åt det även på påskafton efter jag hade kommit hem från jobbet. Som ni ser så hade vi inte det vanliga påskmaten, ganska skönt att tänka utanför boxen när det är påsk hihi. 
Annars brukar påsken vara som ett julbord och så länge sen var det inte jul så man är lite fortfarande less på julmat. 
Men påskmust hade vi i alla fall. 
 
 
 
 
 

Godmorgon

Då var vi tillbaka till vardagen, känns rätt så skönt fast det känns som att det skulle vara måndag idag hihi.
Idag står det på schema att jag ska storhandla. Så nu måste jag bara komma på vad vi ska äta. Tänk att det ska alltid vara problem att komma på vardagsrätter.
 
Idag bjuder även Luleå på regnväder, är man förvånad!? Nej. För jag är ju ledig haha. Men jag får stanna inne och mysa och så måste jag även plocka bort påskpynt. Men det kommer gå snabbat.
 
Ha en riktigt härlig dag!

Annandag Påsk!

Har ni haft det bra i Påsk? Fast påsken är ju inte över än hihi.
 
Jag har haft/har en riktigt bra påsk, har tillomed jobbat påskafton och påskdagen. Men på tal om det så måste jag säga att nog är det konstigt att så fort jag jobbar då blir det kanon väder med sol och värme sen så fort jag är ledig så blir det ingen sol eller värme, det är konstigt... 
 
På Skärtorsdag så åt vi en hel del godsaker, men jag tänkte att det ska få ett eget inlägg. Vi gick all in på småplock eller om man vill kalla det för Tapas. Det var så super gott! Men som sagt det får ett eget inlägg.
 
På Långfredag så var vi ute från klockan 11 till 18 vid vår grillplats där vi först grillade korv till lunch och till middag blev det renskav i Pitabröd, det var super gott.
Kan väl även meddela att det var ingen sol ute så det var brasan som värmde skönt. 
 
Idag var det tänkt att vi skulle vara ute och grilla, men vi hoppar över det och stannar inomhus istället och tar det lugnt inget fel med det heller. 
 
Ha en SUPER härlig A.N.N.A.N.D.A.G P.Å.S.K

Lyxlördag!

Vilken lördag jag hade, det var så trevligt och gott. Vi firade min mamma som har fyllt jämnt, så det var min familj, min brors familj och min morbror och min ingifta moster. Vi var sammanlagt 10 personer och min vovve var oxå med. För vi bodde på ett hotell här i Luleå.
 
Vi började med en Afternoon tea på Savoy. 
 
 
Men först blev det en flaska champagne för mej och min sambo, Moët, så lyxigt och gott!
 
 
Sen blev det Afternoon tea, det var så gott och vi kommer helt klart göra det igen.
 
Är så glad att vi gjorde det här på dagen, för jag har velat testa det länge och jag kommer helt klart göra det igen, för bara boka in det nån helg när man är ledig. För man kan inte missa en Afternoon tea.
 
Sen på kvällen så var vi och åt på Cook´s Krog, en gammal resturang som har funnits riktigt länge i Luleå. Den har varit ansedd som Luleås bästa resturang tidigare, men nu har vi fått många nya som Hemmagastronomi som jag tycker är toppen på alla sätt.
Men Cook´s Krog gillar jag hur miljön ser ut. Att det är mörkt och rustikt.
 
 
Kalix löjrom med råraka, smetana och två sorters lök.
 
 
Gravad älg, lingon- och äppelchutney, pepparrot och friterad svartrot.
 
 
Reninnanlår, kastanjepure, sötpotatischips, confiterad tomat, cognac- och lingonsky.
 
 
Brulee, Hjortronkompott och sorbet. 
 

Det var verkligen gott och mätt var man också hihi.
 
 
Tack Mamma för allt! Jag älskar dig!
 
 
 
 
 
 

Glad Påsk!

Jag vill passa på och önska alla min fina läsare en riktigt GLAD PÅSK!
Och så sköter ni om er!
 
 
Min söta vovve säger samma sak hihi.
 

Godmorgon

Då börjar påsken! Har en härlig dag framför mej. Det känns verkligen LOVELY.
 
Idag ska jag även skriva om inlägget i lördags, för det är på tiden. För nu är jag peppad hihi. Jag måste bara få skriva att till middag blir det Tapas eller så kan man även kalla det för Antipasti. Jag älskar sånt, vilken bra start på påsken.
 
Nu ska jag fortsätta och städa hihi.
Ha en super härlig P.Å.S.K!

Hello April!

Äntligen april, men mars gick verkligen snabbt men det gör ju alla månader. Tiden och livet går alldeles för fort!

Idag har jag varit ute och handlat all mat som vi ska ha nu till påsken. Kan säga det blir lite annorlunda påsk för vi kommer inte äta nån påskmat. Men påskmust måste man ha.
 
 
Ser verkligen framemot imorgon. Kommer även göra något som vi gjorde förra årets skärtorsdag, det har som blivit en ny tradition. Så det är också trevligt, gillar nya och gamla traditioner.
 
Kan även meddela att jag känner mej lite bättre idag, men är fortfarande sjuk. Hoppas på att att jag kommer må toppen imorgon.
 

RSS 2.0