Färskostbollar med rökt renkött och pepparrot!

Igår testade vi att göra ostbollar med rökt renkött och pepparrot. Det var riktigt gott, men vi körde med snål varianten som är rökt hambrugarkött istället för renkött. Tänkte tipsa till er det här tilltugget som ni skulle kunna ha på nyårsafton. 
 
 
Färskostbollar med rökt renkött och pepparrot
Cirka 12 st.
 
100 g philadelphiaost
75 g rökt renkött, finhackat
1 tsk färskriven pepparrot
1 dl hackade örter, som dill, gräslök, persilja
 
1. Blanda philadelphiaost, renkött och pepparrot. Rulla till små bollar.
2. Häll upp örterna på ett fat. Rulla varje boll i örterna så att det täcks. Förvara bollarna kallt tills de ska serveras.
 
Det här tilltugget går verkligen fort att göra och att det är så enkelt. Men vi tog mer pepparrot än en tsk, för vi älskar pepparrot, sen så rullade vi bollarna i färsk ruccola. Men man måste se till att krama ut vätskan från roccolan för annars blir bollarna blöta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0